Социална политика - новини от община Несебър

О Б Щ И Н А Н Е С Е Б Ъ Р СЪОБЩЕНИЕ
Публикувано на 08.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ
Публикувано на 02.08.2023 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ
Публикувано на 04.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

Във връзка с изпълнение на дейностите по проект BG05SFPR002-2.001-0149-С01 „Грижа в дома в Община Несебър“, Процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз, се проведе въвеждащо обучение на лица без опит или без преминато обучение по друг проект или програма.
Публикувано на 28.06.2023 от Пресцентър Община Несебър

Малко преди края на учебната година с учениците в начален етап на основното образование в ОУ „Св. Иван Рилски“ – с. Кошарица бе организирана среща от МКБППМН при Община Несебър на тема „Безопасна лятна ваканция“.
Целта бе да се запознаят децата с потенциално опасни ситуации за тях през неучебното време и начините за предотвратяването им. Бе обърнато и внимание върху изграждането на умения за безопасно поведение на подрастващите.
Публикувано на 21.06.2023 от Пресцентър Община Несебър

Среща на тема „Трафик на хора“ се състоя с ученици от девети клас в ПГТ „Иван Вазов“ – Слънчев бряг. Тя бе организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Несебър. Под формата на дискусия, с много примери и клипове бяха обяснени основните причини за трафика на хора. Разгледани бяха опасностите и рисковете за попадане в „мрежата“ на трафиканти.
Публикувано на 26.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

МКБППМН към общината организира излъчването на филма „Петя, на моята Петя“, чиято прожекция посетиха 240 ученици и техните учители от СУ “Любен Каравелов“ – Несебър, ПГТ „Иван Вазов“ – Слънчев бряг и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“- с.Равда. Лентата бе изгледана с голям интерес от възпитаниците на образователните институции. Освен че съпреживяха магията от преплитането на два времеви пласта, филмът даде възможност на учениците да открият между кадри, думи и морални противоречия смисъла да се живее и обича истински.
Публикувано на 15.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

От днес, 9 май, във фронт офис 2 на Община Несебър е изложено информационно табло на Асоциацията за инсулт и афазия, запознаващо гражданите с кампанията на организацията за борба срещу социално значимото заболяване.
Община Несебър застава зад пострадалите от инсулт и техните близки, като се присъединява към Националната кампания „Живот след инсулт“ по повод 9 май – Европейския ден за информираност за инсулта.
Публикувано на 09.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

Управление „Социални грижи и услуги” отбеляза своя 20 –ти юбилей. На събитието г-жа Елена Деребеева- директор на институцията, презентира дейността на УСГУ и развитието на социалните услуги през годините. Управление „Социални грижи и услуги” е второстепенен разпоредител, с бюджет към Община Несебър. Създадено е с решение на Общински съвет-Несебър с основна цел обединение на социалните услуги в една структура, за да се постигне улесняване на процесите по управление, контрол и мониторинг на предлаганите услуги.
Публикувано на 27.04.2023 от Пресцентър Община Несебър

УВАЖАЕМИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Световния ден на здравето и здравния работник - 7 април!
Днес ние почитаме хората, които с внимание, отговорност и професионализъм се грижат за общественото и личното ни здраве.
Празникът на най-хуманния човешки труд е повод още веднъж да засвидетелстваме нашето уважение и признателност, като Ви благодарим за всеотдайността! Благодарим Ви за надеждата, с която ни дарявате, за грижите, за благородството и морала, въпреки трудностите.
Желая Ви здраве, спокойствие, благополучие и успех и нека отдадеността на отговорната кауза, която сте избрали за свой професионален път никога не Ви напуска.

ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
Публикувано на 07.04.2023 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... следваща»

Powered by CuteNews