Социална политика - новини от община Несебър


Над 200 жители гости на Несебър посетиха мобилния дермопатрул и се възползваха от безплатните прегледи на кожата, насочени към обследване на съмнителни образувания. Акцията бе част от кампанията Евромеланома за превенция на кожния рак и се проведе на 18, 19 и 26 юли на възлови места в града. Здравното събитие бе организирано от Дерматологични лаборатории Avène, в колаборация с дерматолози и с подкрепата на Община Несебър.
Публикувано на 29.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ
Публикувано на 21.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

Управление “Социални грижи и услуги“, като доставчик на социалната услуга „Асистентската подкрепа“, осигури въвеждащо обучение за социални асистенти. Събитието, с лектор д-р Анна Целова, бе проведено в Артиум център. В курса се включиха около 30 души. През есента предстои надграждащо обучение.
Асистентската подкрепа е нова държавно делегирана социална услуга.

Публикувано на 19.07.2021 от Пресцентър Община Несебър


Публикувано на 01.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) организира две прояви на територията на Община Несебър по повод предстоящата ваканция на учениците. Едната бе в читалището в Обзор, а другата – в ОУ “Св.св. Кирил и Методий“-Свети Влас. Целевите групи бяха ученици от 4-ти, 6-ти и 7-ми класове. Основният фокус беше насочен към опасностите, които грозят децата през летния сезон.

Публикувано на 18.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕПубликувано на 03.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

Множество прояви с дейно участие на учители и ученици бяха организирани в ОУ „Георги Стойков Раковски“ – с. Оризаре, по повод Световния ден за борба с тютюнопушенето, който се отбелязва всяка година на 31 май. Седмокласници изготвиха информационно табло на тема „Пушенето води до рак и смърт“, което е поставено на видно място в училищния кът. Там се намира и изложба от рисунки на ученици от прогимназията, свързана с вредните последици от тютюнопушенето върху организма на подрастващите.
Публикувано на 01.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Несебър и училищното ръководство на ОУ ,,Св. Св.Кирил и Методий” – с.Равда организираха дискусия под мотото „Толерантност вместо агресия“. В събитието взеха участие деца от 6 клас. Заложените задачи в програмата бяха: формиране на умения за толерантност в общуването, усвояване на похвати за овладяване на негативните емоции, както и умения да се изслушват взаимно, бяха постигнати чрез различните ролеви игри, в които децата се включваха с удоволствие.
Публикувано на 27.05.2021 от Пресцентър Община Несебър

Деца от първи и втори клас от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Свети Влас участваха в проява, свързана с безопасното преминаване по улиците, управление, екипировка и изправност на велосипед и тротинетка. Събитието бе организирано МКБППМН – Община Несебър Пламена Димитрова и Елица Колева – обществени възпитатели. Целта на мероприятието бе: да се изградят и развият защитни механизми, спрямо опасностите от пътната среда; да се развият умения у децата за безопасно поведение на пътя, на основата на развиване на зрителните и слуховите възприятия за време и пространство, да се подпомогне процеса на развитие на концентрацията на вниманието, паметта дисциплинираност и отговорно поведение на пътя; да се припомнят и надградят знания и умения за безопасно придвижване, пресичане на пътя по пешеходна пътека и с пътен светофар.
Публикувано на 17.05.2021 от Пресцентър Община Несебър

По традиция, установена от години, Общинската организация на Червения кръст- Несебър, проведе благотворителна Великденска акция. На социално слаби, самотно живеещи и болни наши съграждани бяха раздадени над 250 козунака и хранителни пакети, съдържащи традиционните за празника яйца и продукти от първа необходимост.
Акцията стана възможна с подкрепата на Община Несебър, Македонското братство „Тодор Александров“ и дарители, заявили, че искат да останат анонимни.
Публикувано на 05.05.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 следваща»

Powered by CuteNews