Социална политика - новини от община Несебър


В голямата зала на Районен съд – Несебър учениците от ІV ”г” клас на СУ „Любен Каравелов” разиграха симулиран наказателен процес на тема „Любовта – реалност или заблуда”. Децата влязоха с ентусиазъм в ролите си на съдии, прокурори, защитници, свидетели и вещи лица. С голяма сериозност те подходиха към процеса, разглеждащ нанесен побой от двама ученици на друг ученик, породен от ревност спрямо момиче. По делото бе повдигнато обвинение за нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди.
Публикувано на 28.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

МКБППМН организира превантивно мероприятие в гимназията по туризъм ,,Иван Вазов“ на тема: „Здравословното хранене и полезни напитки –мисия възможна“. Срещата бе с ученици от 9-ти и 10-ти клас, които съсредоточено и с интерес изслушаха лекцията, а след това взеха активно участие в дискусията, като отговаряха на въпроси.
Публикувано на 18.04.2022 от Пресцентър Община Несебър
Дирекция социално подпомагане – гр. Поморие

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Уведомяваме гражданите на община Несебър, че обявения в сайта на община Несебър график за посещения по населени места в общината няма да бъде осъществен .
Социален работник ще има на 14.04.2022 г в гр. Обзор и на 15.04.2022г. в гр. Свети Влас.
ДСП гр. Поморие извършва административно обслужване на гражданите без прекъсване от 9,00 ч. до 17,30 ч. от понеделник до петък в офисите:
Гр. Поморие ул. „Солна “ № 15
гр. Каблешково в сградата на кметството
гр. Несебър ул. „Хан Крум “ № 24

Николай Тишев
Директор ДСП Поморие

Публикувано на 13.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-гр.Несебър организира две беседи в училище „Св.Св.Кирил и Методий“ гр.Обзор. Темата на учениците от втори клас бе „Опасности и заплахи“, а на седмокласниците – „Влиянието на групата върху личния избор“.
Второкласниците, участвали в събитието, се запознаха с презентации по темата, включващи видеоматериали и др.
Публикувано на 05.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

Местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетните и малолетните – Несебър проведе поредна среща с ученици на тема „Превенция за тютюнопушенето“. Членовете на комисията посетиха ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Свети Влас. Събитието стартира с кратка лекция, придружена от презентация, засягаща основните проблеми свързани с тютюнопушенето. Беседата продължи с дискусия и въпроси, свързани с употребата на тютюневи изделия.
Публикувано на 24.03.2022 от Пресцентър Община Несебър

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Несебър отбеляза Международния ден за безопасен интернет в училищата в Обзор, Равда, Свети Влас и гимназията по туризъм в Сл.бряг. На проведените срещи бяха обсъдени различни аспекти на превенцията на онлайн насилието, агресията, дезинформацията и онлайн игрите. Учениците от трети, четвърти, пети клас и младежите в гимназиален етап, чрез интерактивни игри, дискусия и анализ на казуси, изградиха позиция за правилно поведение в мрежата и осъзнаха опасностите, които се крият при общуване във виртуална среда.
Публикувано на 11.03.2022 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Община Несебър Николай Димитров и Михаела Георгиева – директор на Общински детски комплекс-Несебър, връчиха на управителя на звено “Домашен социален патронаж” Йонка Георгиева 270 мартеници. Те бяха изработени от възпитаниците на ОДК и са предназначени за ползвателите на услугите на общинското социално предприятие. При връчването на мартениците кметът Димитров поздрави г-жа Йонка Георгиева за дългогодишната й работа в полза на общността и пожела на служителите на звеното и на ползвателите на услугите му здраве и оптимизъм.
Публикувано на 01.03.2022 от Пресцентър Община Несебър

В дните на Празниците на любовта и виното/ 11-14 февруари/ Младежката организация на БЧК организира благотворителна инициатива в рамките на изложбата „Вино и любов“ на Сдружението на несебърските художници и Несебър Арт. Събитието е посветено на събиране на средства за ученици от СУ „Любен Каравелов“ в нужда. Апелът на младите червенокръстци е за съпричастност в усилията за осигуряване на финанси, за да се помогне за лечението на децата.
Публикувано на 10.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организира среща с ученици от ПГТ “Иван Вазов“ – Сл.бряг на тема „Различие, дискриминация, толерантност“. В хода на занятието участниците имаха възможност да се запознаят с основните видове проявления на нетърпимостта – стереотипи, предразсъдъци, дискриминация. Обсъдени бяха и емоциите, възникващи в детското съзнание по повод на различията между хората.
Публикувано на 04.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Несебър организира срещи с ученици от трети и пети клас от ОбУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Обзор.
С по-малките бе засегната темата „Правилата на поведение на учениците в обществото“. На децата бе поднесена информация за начините на общуване, за правилата и границите на взаимодействие в общността и за значението на контакта с околните.
Публикувано на 28.01.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 следваща»

Powered by CuteNews