Новини от община Несебър

ДНЕС В КОШАРИЦА БЕ ОТКРИТА НОВА СПОРТНА ПЛОЩАДКА

Днес в с. Кошарица кметът на Несебър Николай Димитров официално откри нова спортна площадка, реализирана по проект „Красива България“. На събитието присъстваха кметът на населеното място - Павел Павлов, председателят на ОбС – Несебър Румен Кулев, кметове на съставни селища, ученици и учители от местното училище .

В приветственото си слово кметът на Кошарица - г-н Павлов благодари на общинската управа за постоянната подкрепата и правилно разпределените между всички населени места средства, благодарение на които селищата на общината развиват и допълват обществената си инфраструктура и се превръщат във все по-уредени и привлекателни за живот места.

Кметът на Община Несебър Николай Димитров поздрави присъстващите на събитието гости, честити новата придобивка и подчерта, че посредством и благодарение на политиката на общината да инвестира пропорционално във всички съставни селища, те вече придобиват нова модерна визия и европейски облик Спортната площадка е разположена в двора на местното училище „Св. Иван Рилски“. Обектът разполага с комбинирано игрище за футбол в малко поле. Монтирани са баскетболни кошове и открит фитнес.

Общият бюджет за спортната площадка бе 251 013 лв., от които 53% съфинансирни с общински средства. Целите, които осъществява Община Несебър, чрез реализацията на новия обект, са обновяване и подобряване на обществената среда в населеното място, на социалната инфраструктура и разширяване възможностите за физическа активност и спорт за жителите на Кошарица. Новата спортна площадка е с открит достъп за всички, които желаят да я ползват.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017