Новини от община Несебър

ФИТНЕСЪТ НА ОТКРИТО В НЕСЕБЪРСКИЯ КВАРТАЛ „ЧЕРНО МОРЕ“ ВЕЧЕ ФУНКЦИОНИРА

В началото на месец октомври  миналата година кметът на Несебър Николай Димитров даде старт  на изграждане  „Обществен селищен парк с открити обекти за спортни дейности и площадка за игра“, и „Алея за пешеходно и велосипедно движение“. И двете съоръжения се намират в най-новия квартал на Несебър – „Черно море“.

Новият парк се изгражда  на площ от около17 декара и в него са предвидени спортна площадка за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт и фитнес на открито. Сред спортните съоръжения  се изгражда обслужващо-административна сграда с офиси, съблекални, санитарни помещения и помещения за масаж.

Предвидената в плановете велосипедна алея  е вече изградена, с положена хоризонтална и вертикална маркировка. Тя е за  двупосочно движение и  е с дължина от 900м., като следва трасето на изградената улица. Успоредно на нея  се построи  тротоарна лента.

Строителните дейности за един от обектите, част от новия селищен парк също приключиха. Фитнесът на открито е вече изграден и се ползва от гражданите и гостите на Несебър. С това още едно  място на територията на общината  се сдоби с  тренировъчна площадка   със свободен достъп. Това ще допринесе за повишаване на физическата активност  и за  разнообразяване на възможностите  за спорт   на гостите и жителите на комлекса.

Приоритет в усилията на Община Несебър винаги са били удовлетворяване на  всестранните нужди на гражданите.  С тези  придобивки най-младия квартал на Несебър става още по- привлекателен за отдих и живот.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017