Новини от община Несебър

В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА НЕСЕБЪР ПРАЗНИЧНО ЗАСИЯ

По традиция в началото на месец декември със запалването на коледната елха се дава старт на предстоящите Рождественски и Новогодишни празници в Община Несебър.

Площадът и сцената пред сградата на Артиум“-а се огласи от звуците на популярни коледни и зимни песни, изпълнени от децата на ВГ „Морски звездички“, солисти към ОДК и „Веселите фанфаристи“ към СУ „Любен Каравелов“. Техният концерт създаде неповторима празнична атмосфера и предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Коледната украса грейна след емоционално отброяване от 10 до 1, в което участваха публика и изпълнители, а блясъкът на елхата предизвика вик на искрена възхита и вълнение.

По традиция кметът на Община Несебър, Николай Димитров поздрави събралите се на площада граждани с предстоящите светли празници и пожела на всички радост, щастие, топлина в домовете и много настроение.

Поради новите проекти за осветление и празнична украса, тази година общината забави малко коледните си приготовления. Съвсем скоро, след приключилия демонтажа на сцената за Никулден на площад „Месамбрия“ и в стария град ще грейне коледна елха.

Празничната събития в Несебър ще продължат в дните до края на месеца.
На 15,16, 17 и 18 декември на площад „Жулиета Шишманова“ ще бъдат организиран коледен благотворителен базар, на който в четири последователни дни ще бъдат събирани средства за хуманни различни каузи.
На 19 декември от 18.00 часа в залата на читалище „Яна Лъскова“ коледен концерт ще изнесат съставите на читалището, а на 22 декември от 17.00 часа на същата сцена децата на ОДК-Несебър ще представят концерта „Играчка за коледа“.

Несебър ще изпрати старата 2018 и ще посрещне новата 2019 година с концерт на площада пред сградата „Атриум“ в изпълненията на формация „Нова бенд“ и с Новогодишна заря.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017