Архив новини Община Несебър


Тракийското дружество в Несебър и ФФ ”Българка” при НЧ ”Яна Лъскова1905” взеха участие в Националната експедиция „По обратния път на дедите ни”, която събра потомците на тракийски и малоазийски бежанци от тракийските дружества от цялата страна. Родолюбивата инициатива се проведе в края на септември, като в нея се включиха и деца. Проявата бе организирана в памет на хилядите загинали тракийски бежанци при масовите гонения преди 104 години. Основното събитие, заради което всъщност беше предприета експедицията, се състоя във втория най-малък град в България – Маджарово. Там всички участници се включиха в ежегодно провеждания Национален тракийски събор – поклонение „Ден на тракийската памет”.
Публикувано на 16.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Всеки жител на Община Несебър може безплатно да се запознае с историята на града на ЮНЕСКО и да извърви Духовния път на 17 октомври, като началото на събитието е от 11 часа в Археологическия музей.
Проявата ще започне с награждаване на деца, отличени в конкурса „Аз обичам моя град“, организиран от Ротари клуб - Несебър със съдействието на Община Несебър. Събитието има за цел да даде още една възможност да се докоснете до артефактите и безценното богатство, което впечатлява туристи от целия свят.
Очакваме Ви!
Публикувано на 12.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

По повод възникналите въпроси сред местните жители относно недостига при продажбата на дърва от ОП “УОГСГС“, кмета на общината проведе разговор с директора на въпросното общинско предприятие „Управление на общински гори селско и горско стопанство Магдалена Мандулева, както и с директора на Държавно ловно стопанство Димитър Мандулев. Разяснени бяха кои са причините, довели до дефицита, и какви са възможностите да се намери разрешение на възникналата ситуация.
Оказа се, че фирмите-изпълнители на услугата „сеч“ изпитват затруднения при добива на дърва поради липсата на работна ръка. В общинското предприятия има много заплатени фактури за дърва, които все още не са отсечени, като се очаква до края на годината да се добият и извозят. Идентично е положението с тази услуга и при Държавно ловно стопанство.
Публикувано на 10.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
13 октомври 2017 г. (петък), 15.00 часа
Демонстрационен център на занаятите (стара поликлиника)
Изложба на Сдружение „Арт Несебър 2017“
Церемония по награждаване на отличените в поетичния конкурс обявен по случай 15 август празник на град Несебър

16.00 часа
Площад „Месамбрия”
Фолклорна формация „Българка” при НЧ „Яна Лъскова-1905”
Танцова формация „Заря”, Данислав Кехайов
Публикувано на 10.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ

Община Несебър, с личното съдействие на кмета Николай Димитров, и специалистите от Специализираната болница по рехабилитация - Несебър /СБР/ организират  безплатни профилактични прегледи и консултации.
Прегледите започват от  1 ноември, в базата на „СБР Несебър“, която е разположена в сградата на Общинската здравна къща и ще продължат до края на месец февруари 2018 г. От безплатните прегледи могат да се възползват всички жители на община Несебър, със следните заболявания – инсулт и слединсултни състояния, Паркинсон, детска церебрална парализа. Желаещите ще преминат на преглед и консултация с невролог и физиотерапевт.
За допълнителна информация и записвания тел.: 0895550575.
Публикувано на 10.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
Фолклорна група „Незабравка” при СУ ”Любен Каравелов” – Несебър с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова откри IX-ия Международен фестивал за музика и фолклорни танци „Морски бисер” в черногорския град Будва. Целта на фестивала е да даде сцена на участниците да покажат културата си чрез танца и музиката, с идеята хората да се доближат до изкуството и местния фолклор. Несебърските танцьори, облечени в автентични национални носии изпълниха два северняшки и два шопски танца. Завладяващите ритми и прекрасната хореография очароваха журито и публиката, препълнила площада Tree Canne, а организаторите на проявата поканиха групата да закрие следващия фестивал, провеждащ се в града - „Будва фест”.
Публикувано на 04.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
Един от най-уникалните гласове на българската музика с неповторимо присъствие на сцената, обичаният изпълнител Любо Киров ще бъде звездата в програмата на петото, юбилейно, издание на Фестивала за риба и други изкуства „Есенни пасажи“, което ще се проведе от 13 до 15 октомври в Несебър. Общината, домакин на събитието, е подготвила няколко дни, изпълнени с развлекателни, културни и кулинарни рибни забавления, и кани всички, които обичат морето, даровете му и изкуството във различните му форми на един вълнуващ тридневен празник. В средата на октомври, когато есенна е най-очарователна в един от най-красивите градове в България, фестивалът ще даде възможност да се насладите на Несебър по начин, различен от бързия ритъм на лятото и множеството туристи, опозваващи малките калдъръмени улички.

Публикувано на 03.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
Още едно доказателство, че Несебър е предпочитана дестинация за конгресен туризъм, бе домакинството му на XII-я Международен Балкански образователен и научен конгрес, който се проведе на територията на общината. Организатор на престижното събитие бе Педагогическият факултет на Тракийския университет в Стара Загора, а съорганизатори бяха: Учителски факултет, Загребски университет – Загреб (Хърватия), Педагогически факултет „Св. Климент Охридски”, Университет „Св. Св. Кирил и Методий” – Скопие (Македония), Педагогически факултет, Тракийски университет – Одрин (Турция), Педагогически факултет. Престижният форум се реализира и с подкрепата на Община Несебър.
Публикувано на 02.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
На 1 октомври възрастните жители в Община Несебър отбелязаха своя празник с тържествени събирания. Както всяка година, кметът на Несебър Николай Димитров, посети лично повечето пенсионерски клубове и изрази своята дълбока почит и уважение към хората от третата възраст. „Искам да Ви уверя, че общината винаги се е грижила за Вас и ще продължава и за в бъдеще, защото Вие сте с основен принос към развитието й през годините. Като Ваши деца сме радостни и се чувстваме добре, когато и Вие сте добре.“, сподели Николай Димитров.
Публикувано на 02.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Уважаеми дами и господа,


Първи октомври е и ден на музиката и поезията - две изкуства, които са взаимно свързани и за чието съществуване е нужно вдъхновение. Ще се съгласите, че животът ни не би бил толкова пълнокръвен, красив и пъстър, ако ги нямаше магията на словото или очарованието на съвършените звуци.
Пожелавам на тези от вас, които се занимават с някое или и двете изкуства творчески устрем, нови хоризонти и много успехи!
Честит празник!


НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Публикувано на 01.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017