Архив новини Община Несебър


СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми граждани и гости на Несебър,
Във връзка със състоянието на дърветата по ул. „Отец Паисий“, изготвена фитосанитарна оценка и предстоящ основен ремонт на тротоарите по улицата, съгласно Решение № 639 от Протокол №22/26.10.2017г. на Общински съвет - Несебър, Община Несебър започва подмяна на съществуващата декоративна растителност. Общият брой на дърветата е 61 от видовете - Чинар (Platanus orientalis) - 6 броя; Сребролистна липа (Tilia tomentosa) - 52 броя; Ясен (Fraxinus spp.) - 1 брой; Дребнолистен бряст (Ulmus pomila) - 1 брой и Шестил (Acer platanoides) - 1 брой. Възрастта им е над 50 години, а средната им височина е 10 метра. Дърветата са загубили декоративните си качества, не са в добро състояние и загиват. На места се наблюдава поетапно загниване и образуване на хралупи, което влияе на устойчивостта на дърветата и е предпоставка за заболявания и нападения от вредители. След многобройни поддържащи резитби, кореновата система на дърветата значително е нараснала и повдигайки тротоарната настилка възпрепятсва преминаването. Съществуващата корона на дърветата е с големи размери и представлява реална опастност за сградите, прилежащата инфраструктура и преминаващи автомобили и хора.
Публикувано на 17.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани своите жители и гости на театралната постановка „Вечеря за тъпаци“ от Франсис Вебер, която ще се проведе на 20 ноември, понеделник, от 18.30 ч. в читалище „Яна Лъскова“. Представлението извежда чрез хумора важни морални изводи - да не слагаме етикети на хората, преди да ги опознаем и преди да съдим някого да погледнем първо себе си.
Заповядайте!
Публикувано на 17.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Кметът Николай Димитров представи пред жители на Несебър цялостната си концепция за подобряване визията на общината и обособяването на широк център в новата част на града. Наред с представяне на изградения Център за култура и образование „Артиум“, градоначалникът обърна внимание и върху проекта за реконструкция, надстройка и саниране на сградата на пощата в новия град и включването й в ансамбъла на новото площадно пространство. По същото направление Николай Димитров информира и за проекта за изграждане на Общински център за изследване на черноморската флора и фауна с природонаучен музей в същия район. Кметът информира, че в концепцията за облагородяване на новата част на Несебър се съдържат промени и подобрения на няколко улици, като се очаква така да бъде постигнат естетически и икономически ефект.
Публикувано на 16.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

В заседателната зала на Община Несебър се проведе поредното заседание на Общинска епизоотична комисия. То бе свикано по повод Заповед № РД-10-185/24.10.2017г. на Областния управител на Бургас относно предприемане на мерки за предотвратяване проникването на болестта инфлуенца (грип) по птиците. На срещата присъстваха Красимира Тодорова, директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ към Община Несебър, д-р Тодор Нанчев - главен инспектор и ветеринарен лекар за Община Несебър, отдел „Екология“, представители на управление „Общински гори, селско и горско стопанство“, РУ“Полиция“ Несебър, Общинска служба „Земеделие“, кметове и кметски наместници, други представители на Общинска администрация.
Публикувано на 16.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

С поднасяне на венец на паметната плоча на патрона на НЧ „Яна Лъскова – 1905“ от четвъртокласници при СУ „Любен Каравелов“, днес бе отбелязана патронният празник на културната институция в Несебър. За живота, пътя и делото на партизанката и героинята, отдала живота си на една идея разказа Катержина Христова, секретар на читалището. Боряна Бельова, възпитаник на Детската театрална студия към същата културна институция рецитира любимото на Яна Лъскова стихотворение от Христо Смирненски - „Въглекопачи“. Читалището в Стария Несебър е основано преди повече от век - в есента на 1905 г., от група патриоти и първоначално е носело името „Четец”. През годините е имало различни наименования. През 1953 г. читалището е преименувано от „Отец Паисий” на името на нашата смела съгражданка партизанка и героиня, отдала живота и семейството си, обрекла се в името на една идея – Яна Лъскова.
Публикувано на 15.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Семейството на кмета на Несебър направи личен дар на жителите на побратимения гръцки град Неа Месемврия - копие на известната в града на ЮНЕСКО чудотворна икона на „Богородица Пречиста - Мегарска“. То ще краси нов параклис там. Подаръкът бе връчен по време на гостуване на несебърски самодейни състави в гръцкия град по линия на културния обмен, който двата града поддържат активно. По време на официалната част кметът Николай Димитров сподели, че Несебър и Нея Месемврия са свързани за цял живот, защото „културните взаимоотношения между градовете ни, базирани на родствени връзки, подържат нашето приятелство.
Публикувано на 14.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър приключи дейностите по публичност, информационни срещи, конференции, семинари, обществени обсъждания и обучения на местни лидери, партньори и членове на Местната инициативна рибарска група във връзка с договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 01-12/27.06.2017 Г. за изпълнение на проект по Мярка 4.1 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР” процедура за подбор на проекти BG14МFOP001-4.001 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“ – Несебър, по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. подкрепена от ЕС, чрез Европейски фонд за морско дело и рибарство.
Публикувано на 13.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

С европейската шампионска титла се окичи състезателката на СК „Бушидо“ Христиана Петкова на провелия се шампионат по карате киокушин/шинкиокушин за Кадети в гр. Келце, Полша. Състезанието е традиционно много силно и оспорвано, а в него умения, техника и бързина демонстрират 314 състезатели от 32 европейски държави. Представител от Несебър в националния отбор е състезателката на СК „Бушидо“, Христиана Петкова, титуляр в отбора в категория -55 кг. В квалификацията нашата състезателка надделява над Лили Литвак от Унгария. Срещата е изключително равностойна и оспорвана в редовното време и съдиите са принудени да дадат продължение.
Публикувано на 13.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА БК „НЕСЕБЪР”

Момчета до 14 години на БК „Несебър” изиграха поредната си победна среща от "А" Източна конференция. Те се изправиха срещу силния отбор на „Сливенбаскет”, който разгромиха с впечатляващ резултат от 88:45 точки. След четири успешно завършени срещи, БК"Несебър" остава непобедим и оглавява класирането от 8 отбора. Следващият двубой на нашите състезатели е с отбора на „Делфин” - Бургас на 18-ти ноември в зала „Камчия”, където БК "Несебър" приема домакинствата си за тази възрастова група.

Публикувано на 13.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Изложба от рисунки под надслов „Цветовете на есента” привлича вниманието в централното фоайе на СУ ”Любен Каравелов” в Несебър. Творбите са дело на ученици с преподавател по изобразително изкуство Валентин Драгоев. Експозицията е истинска феерия от цветове, превъплатена в есенни пейзажи – успокояващи и вдъхновяващи като самия сезон. За да пресъздадат настроението от този период на годината, учениците усъвършенстваха уменията си за работа с различни пособия и техники – акварел, темпера, пастели, цветни моливи, смесена техника – четки, дунапрен, тампон, напластяване за постигане на по-едри и по-дребни мазки или релефност на теренните форми и короните на дърветата.
Публикувано на 13.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017