Архив новини Община Несебър


Таланти от Беларус и Украйна взеха големите награди от Международния фестивал „Несебър-остров на изкуствата“, чиято церемония по награждаването на най-изявените участници беше снощи на амфитеатъра в града на ЮНЕСКО. Ансамбълът за естрадни танци „Очарование“ от Одеса, Украйна, с ръководител Людмила Коврижных, грабна ГРАНД ПРИ за хореография. ГРАНД ПРИ за вокал спечелиха възпитаниците на Театър за естрадни песни “Хвилинка” - Минск, Беларус, с ръководител Татьяна Трухан. На същата церемония бяха отличени участници в различни категории и възрастови групи и се раздадоха няколко специални приза.
Публикувано на 07.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Обменът на добри практики между Несебър и побратимения с него град Хожув продължава. Градът на ЮНЕСКО ще черпи опит от полската община как се организира скаутско движение, което там има сериозни традиции и хиляди членове сред децата и младежите. Освен това по линия на културния обмен състави от Несебър ще участват в културния живот в Хожув в края на лятото. Това стана ясно днес по време на среща на кмета Николай Димитров и екипа му с гости от полския град, които са тук заради провеждащия се в момента Международен фестивал „Несебър - остров на изкуствата“. Делегацията, която бе приета в конферентната зала на старото кметство, бе в състав:
Публикувано на 06.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

За първи път в историята на международните си отношения

Несебър се побратими с казахстанския град Караганда по скайп

Несебър се побратими с казахстанския град Караганда и то по скайп. За първи път в историята на международните си отношения градът на ЮНЕСКО подписа споразумение за сътрудничество виртуално, чрез достиженията на глобализацията - конферентна видио връзка през интернет. Кметовете Николай Димитров и Нурлан Аубакиров подписаха в реално време, едновременно, официалните документи, като си обещаха занапред да развиват отношенията помежду си.
Публикувано на 05.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров се срещна с директори на училища в общината, за да обсъдят няколко актуални теми, свързани с образователния процес, като текущите и предстоящите ремонти, рехабилитацията на материалната база, по-добрата координация между тях в осъществяване на задачите. В процеса на разговора стана дума и за бъдещите промени, които очакват детските градини и училищата, свързани с прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование.
Публикувано на 04.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Българските народни традиции и вярвания ни учат, че с хляба започва и свършва човешкият живот и че по-ценно и по-важно от него няма. Ето защо той заема основно място на трапезата ни – и в делник, и в празнични дни. Стана добра традиция да се отдава заслужено внимание  и почит към насъщния в Община Несебър. За шеста поредна година село Оризаре ще е домакин на Празника на хляба. Изборът на населеното място за домакин на проявата през 2010 г., когато местната администрация реши да „изнесе“ празника извън пределите на града, бе обусловен от факта, че китното и живописно селище е познато с плодородието, чернозема и трудолюбието на хората си.
Публикувано на 04.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Редица подобрения и попълнения в оборудването са направени в Общинския медицински център „Д-р Пеев“ в Слънчев бряг. Разширен е автомобилният парк с две големи линейки, оборудвани с носилки. Така заедно с двата по-малки автомобили, с които се вземат пациентите от местата за настаняване и са придвижвани до медицинския център, превозните средства на разположение на общинското заведение са общо четири. Две от линейките са дарение от партньорска организация от Украйна, с която центърът работи вече втора година, а другите две са закупени със средства на центъра.
Публикувано на 04.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

За поредна година Несебър бе домакин на финалния кръг на Международния турнир „Математика без граници”, който се проведе под патронажа на кмета Николай Димитров. Официалният старт бе даден на 1 юли в двора на СОУ „Любен Каравелов“. В продължение на няколко дни българските ученици се конкурираха кой е най-добър при решаването на сложни задачи с техни връстници от Азербайджан, Казахстан, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан.
Призьорите бяха наградени на специална церемония на амфитеатъра днес. Сред наградите най-атрактивната бе купата на кмета на Несебър, чието наименование е „Купа на шампионите на шампионата“.
Публикувано на 03.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Културният календар на община Несебър през летния сезон предлага различни по характер събития, които оформят колоритния облик на града на ЮНЕСКО. Няколко традиционни фестивали като „Несебърски накит“ и „Слънце, радост, красота“ отминаха, но предстоят други, не по-малко вълнуващи. Още от първия уикенд на юли на живописния полуостров отново ще се усети фестивалната емоция с два интересни и пъстри форума - Европейския шампионат по фолклор “EURO FOLK” и „Несебър - остров на изкуствата“. Днес от 19.30 часа на сцената на амфитеатъра в града на ЮНЕСКО ще се състои официалната церемония по откриване на Европейския шампионат по фолклор “EURO FOLK”, който се провежда в няколко черноморски курорта, включително и Несебър.
Публикувано на 01.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Фестивалният юнски маратон на талантите от ДВС “Сюрприз” при НЧ “Яна Лъскова – 1905” – Несебър, приключи. Участниците от ДВС ”Сюрприз” и ВИГ”Луминус” с ръководител Живка Митова посрещнаха удовлетворени безгрижното лято, заредени с положителни емоции и много нови идеи за предстоящата учебна година. На сцените на Четвърти национален конкурс “Хармония” /Стара Загора/, ХVII Международен детски фестивал “Слънце, радост, красота” /Несебър/ и МДФ “Корабът на изкуствата” /Поморие/, момичетата от “Киндер сюрприз”, “Сюрприз”, “Сюрприз тийн”, “Luminus” и техните солистки показаха израстване във вокалното майсторство и спечелиха 1 първа награда /ДВГ “Сюрприз”/, 4 втори награди /трио “Сюрприз”, ВИГ “Luminus”, ДВГ “Сюрприз тийн”, ДВГ “Сюрприз”/ и 4 трети награди /ДВГ “Киндер сюрприз”, ВИГ “Luminus”, Симона Апостолова и Никол Нейчева/. На крачка от медалите, на четвърто място бяха класирани Теса Янкова, Анна Жилкова, Светлина Наумова и Адриана Раднева.
Публикувано на 01.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров и неговият колега – Лазар Япаджиев, зам.-кметът по „Търговия и туризъм”, лично разведоха из града на ЮНЕСКО министъра на туризма Николина Ангелкова, зам.-министъра Александър Манолев и съветника в областта на летния туризъм Живко Табаков. Обиколката на полуострова започна от Археологическия музей и продължи по така нар. „Духовен път“, минаващ покрай най-забележителните църкви на старинния град. По пътя домакинът Николай Димитров запозна своите гости с богатия културен календар на община Несебър, благодарение на който градът е атрактивна четирисезонна дестинация. Темата за връщането на храмовете към нов живот бе също част от разговора, като кметът разясни подробности около реставрирането им.
Публикувано на 29.06.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017