Архив новини Община Несебър


Градоначалникът на Несебър разговаря с жителите и кмета на Тънково Христо Николов за бъдещи проекти в селото. Срещата, инициирана от Николай Димитров, е част от политиката му да се допитва до хората и да разбере от какво имат нужда и накъде да се насочат усилията на Общинската администрация. Една от целите на разговора бе Николай Димитров да чуе мнения и предложения на местните хора за бъдещото предназначение на терен, върху който ще бъде построена обществена сграда на 3 етажа. Идеята е бъдещата придобивка да бъде изградена така, че да е максимално ефективна и функционална, отговаряща на потребностите на местните жители.
Публикувано на 16.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

314 са първолаците, които днес прекрачиха училищния праг в община Несебър. Те са с 34 повече от миналата година, когато най-малките ученици са били 276 деца. В най-голямото училище - СУ „Любен Каравелов“ в Несебър в първи клас ще учат 140 деца, в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свети Влас - 45 малчугани, а в училището в Обзор очакват 24 първолаци.
По традиция на 15 септември тържествата за откриване на новата учебна година започнаха с издигане на националния флаг в деветте училища на територията на община Несебър. Местната власт изрази своето уважение към празника с присъствието на кмета на общината Николай Димитров в СУ ”Любен Каравелов”- Несебър, а членове на неговия екип посетиха откриването на учебната година във всички общински училища.
Публикувано на 15.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър бе специален гост в директно предаване на Радио София - БНР от Старата Митрополия преди дни. В изнесеното студио, насред руините на базиликата от V век „Св. София“, той информира какво е да управляващ град, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО, как се поддържа чистотата на ниво при положение, че Стария Несебър е посещаван през лятото между 30 и 40 хил. души. Сред темите в разговора бяха културен, фестивален, поклоннически и сватбен туризъм, приоритетната социална политика, която следва местната власт, международните отношения на общината с други градове. Какво е Несебър и как хората усещат неговата значимост също бяха теми в предаването на БНР. Предоставяме на Ваше внимание линк към сайта на радиото, където да чуете цялото интервю с кмета на града Николай Димитров: http://bnr.bg/sofia/post/100736479/nesebar-e-perlata-v-koronata-na-nacionalnoto-ni-samochustvie
Публикувано на 13.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

За втора поредна година Несебър бе домакин на фестивалът за класическа музика „Месембрия Орфика“, който донесе незабравима емоция на жителите и гостите на древния град. Базиликата „Света София“, известна повече като Старата митрополия, се превърна в сцена, където световноизвестни музиканти изпълниха вдъхновено произведения на именити творци като Моцарт, Вивалди, Бах, Шуман, Цезар Франк, Астор Пиацола и др. Класата на концертите и през трите запомнящи се вечери препълни църквата и пространството около нея с почитатели, които след всяко изпълнение аплодираха бурно и възклицаваха „Браво“.
Публикувано на 12.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

По утвърдена традиция огнеборците отбелязват своя професионален празник със „Седмица на пожарната безопасност ”, която започва от днес – 12 септември. Част от проявите предвидени по този повод са дни на отворените врати и приемни за граждани във всички районни служби за ПБЗН от област Бургас, включително и в РС „Пожарна безопасност и защита на населението“– Несебър. Организаторите провеждат множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението, като голяма част от тях са насочени към децата. Освен децата, служителите ще запознаят и техните родители с противопожарните уреди и най-вече как да реагират при възникване на пожар.
Публикувано на 12.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

„Всички знаем значението на медиите и за мен е чест, че Осмата среща на информационните агенции от Черноморския регион се провежда в Несебър. За мен е удоволствие да бъда домакин на такъв голям форум.” - с тези думи кметът на Несебър Николай Димитров откри срещата и приветства с „Добре дошли” присъстващите във форума директори на 20 информационни агенции от Балканския и Черноморския регион. Така в морския град градоначалникът даде началото и на 25-тата Генерална асамблея на Асоциацията на балканските информационни агенции. Кметът Николай Димитров в словото си подчерта, че Несебър е един от най-древните градове в Европа и съществува повече от 3200 години, а старата му част е в престижния Списък на Световното културно наследство на ЮНЕСКО от 33 години.
Публикувано на 10.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Служители от община Несебър взеха участие в семинар на тема „Дипломатически протокол, церемониал и етикет“, който се състоя в края на работната седмица в залата на Общинския съвет в града. Обучението проведоха лекторите Биляна Дечева, началник на отдел „Обучителни и изследователски и проектни дейности“ от Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Р България, и Марина Владимирова – гл. експерт в същия отдел. Няколко основни елемента включваше обучение. От една страна развиване на умения за това всеки един как да участва в дадено събитие, от друга страна същината на протокола - как се организират различни видове посещения,какви са основните изисквания и разликите между конкретните случаи, кои са елементите от всяко едно посещение.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

В продължение на два дни контролни органи от РЗИ – Бургас и КЗК в Бургас и София, както и висши държавни служители от Министерството на туризма разискваха водещи моменти в най-новата нормативна уредба на министерството- Наредба № 2, касаеща хотели и медицински спа центрове, които искат да развиват балнеология, уелнес и таласотерапия на високо ниво. След бурни дебати всички участници и лектори се обединиха под общата цел -да се предлагат висококачествени услуги в здравния туризъм в България, които да не заблуждават гостите и клиентите. В оживена дискусия участниците тълкуваха наредбата, прилагането й, контрола и в същото време законовата уредба на МЗ, Наредба № 30 и Закона за лечебните заведения.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Напълно подготвени за новата учебна година са всички девет училища и единадесет детски градини в община Несебър. Това е изводът, направен по време на септемврийското работно съвещание на директорите на образователните институции и ръководството на местната власт, като срещата се проведе по инициатива на кмета Николай Димитров. В хода на разговора стана ясно, че всички необходими учебници и учебни помагала за новата учебна година са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците. Напълно готови са учебните заведения и за предизвикателствата на зимата. Отоплителните системи и съоръжения – парно и климатици, са в техническа изправност и са осигурени необходимите количества и видове гориво за отоплителния сезон.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

За втора поредна година жителите и гостите на един от най-древните градове на Българското Черноморие – Несебър, ще станат свидетели на неповторими и въздействащи музикални изпълнения на класически произведения под окъпаното със звезди вечерно небе насред на Старата Митрополия (църквата „Св. София“). От 9 до 11 септември магнетичният град на ЮНЕСКО ще бъде домакин на тридневния музикален фестивал „Месембрия Орфика“. Концертите ще са с начален час 20:00 ч. на Старата Митрополия в стария град при вход свободен.
Публикувано на 07.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017