Архив новини Община Несебър


Проява, част от кампанията на община Несебър за превенция риска от диабет, се състоя днес в село Равда. Мащабната инициатива се осъществява със съдействието и подкрепата на кмета на Несебър Николай Димитров. Съществен принос в реализирането на кампанията имат и организациите с нестопанска цел – „Авигея Шаама”, с която община Несебър си партнира от дълго време, „Верният настойник“ – Бургас, и РСНЦ „Диабетни грижи”- Бургас. Здравното събитие в Радва, което се проведе в зала на местното кметство, привлече вниманието на значителен брой хора. В началото на проявата представител на РСНЦ „Диабетни грижи” – Бургас, запозна присъстващите с основните характеристики на социално-значимо заболяване, а веднага след това бе представена подробна мултимедийна презентация по темата, която фокусира интереса на хората, а целта бе да се повиши тяхната информираност.
Публикувано на 02.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

КОНЦЕРТИ, ИЗЛОЖБИ, ИГРИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ПРЕДЛОЖИ ФЕСТИВАЛА „ЕСЕННИ ПАСАЖИ“ В НЕСЕБЪР

Специално внимание бе засвидетелствано към заслужилите учители
Четвъртото издание на Фестивала за риба и други изкуства „Есенни пасажи“ поднесе много емоции на присъстващите с разнообразие от концерти, изложби, игри, еко инициативи и забавления. Почитателите на изобразителното и приложното изкуството имаха възможността да се насладят на изложбата на Дружеството на художниците и артинсталацията на рускинята Жанна Грин в дните преди официалното откриване на форума. Преди официалния старт Общински детски комплекс – Несебър бе домакин и организатор на презентации за ученици на тема „31 октомври – Международен ден на Черно море“ и „Народните будители“.
Публикувано на 31.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

С концерт на Вокален ансамбъл „Фортисимо” към НУМСИ „проф. Панчо Владигеров” – Бургас, стартира четвъртото издание на Фестивала за риба и други изкуства „Есенни пасажи” на пл. „Месамбрия” в Несебър. Талантите, които спечелиха наскоро тв проекта „Игра на хорове” зарадваха публиката с брилянтни изпълнения на най-популярните песни от репертоара си. Програмата продължи с вълнуваща церемония по награждаването на заслужили учители от община Несебър по повод 1 ноември-Деня на будителите в НЧ „Яна Лъскова”.
Публикувано на 30.10.2016 от Пресцентър Община Несебър
29 октомври 2016 (събота)
10:00 часа
„ДАР ЗА СМЕТ” – есенно почистване на Несебър
Начален пунк - началото на провлака от страна на новия град.
            Осигурени:
            -чували за смет,
            -ръкавици за еднократна употреба,
            - награди.
Публикувано на 29.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Приказно красиви творби бяха показани на изложба „Времето плува“ в Несебър, чийто автор е Жанна Грин от артстудио „Жанс“. „Духовен аристократизъм, изящество на изработката при реализация на идеите и най-вече по детски закачлива истинска и искрена радост от творчеството.“ - по този начин Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър - Световно наследство“ представи произведенията на авторката, която е завършила Академията за театрално изкуство в Санкт Петербург със специалност художник-постановчик, а творческият й път е белязан с изложби в Норвегия, Русия, Дубай.
Публикувано на 28.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

„Всеки миг, който несебърските художници са уловили в своите картини, вече е вечност.“- с тези думи Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър- Световно наследство“ откри от името на кмета Николай Димитров изложбата-базар, едно от първите събития на фестивала „Есенни пасажи“. В творбите е отразено усещането на артистите за вечност - в пъстрите светове и живите цветове, с които разказват своите истории. В платната фантазията е придобила форма и пренася всеки един естет в друго измерение - в измерението на изкуството. Сетивна и естетическа наслада носят всички произведения подредени в галерията, в която съжителстват керамика, живопис, акварел, иконопис, текстил.
Публикувано на 27.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Поредната информационна среща на тема „Трафик на хора“ се проведе днес с ученици от горните класове на ПГ „Иван Вазов” – Слънчев бряг. Организатор на събитието бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Несебър (МКБППМН) и бе по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва през октомври. Срещата започна с тематична мултимедийна презентация, подготвена от ученик в ПГ „Иван Вазов” – Слънчев бряг, а след това психологът към консултативния кабинет на МКБППМН Румяна Костова фокусира вниманието върху механизмите, чрез които са манипулирани и принуждавани жертвите на този вид престъпление.
Публикувано на 27.10.2016 от Пресцентър Община Несебър
26 октомври 2016 (сряда)
Общински детски комплекс–Несебър презентации за ученици на тема „31 октомври -Международен ден на Черно море“
17.30 часа
Дружеството на несебърските художници представя „ЦВЕТОВЕТЕ НА НЕСЕБЪР” – Изложба-базар
27 октомври 2016 (четвъртък)
Публикувано на 26.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

В община Несебър се състоя поредната еко инициатива, в която бяха събрани 112 кг. негодни за употреба батерии, 982 боя потребителски уреди, информационно и телекомуникационно оборудване.
Кампанията се проведе в края на миналата работна седмица и обхвана Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Обзор, Равда, Кошарица, Тънково, Оризаре, Гюльовца и Баня.
Целта бе да се събере излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори на територията на община Несебър. Ненужните електро отпадъци бяха предадени за рециклиране на организациите по оползотворяване „ТРАНСИНС БАТЕРИ“ ООД и „ТРАНСИНС ТЕХНОРЕЦИКЛИРАЩА КОМПАНИЯ“ АД гр. Варна.
Публикувано на 24.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

С три първи награди бе отличена Група за градски песни „Блян” при НЧ”Яна Лъскова-1905” на XVII Празник на старата градска песен „Мара Врачанка”, който се проведе във Враца и бе с конкурсен характер. Самодейците от Несебър завладяха публиката с лиричните си изпълнения, а техният талант бе високо оценен от присъстващата аудитория и от журито. Най-високите отличия, които завоюва „Блян“, са: първа награда в категория „Група“, първа награда за дует - за Надежда Григориевна и Димитър Митов, и първа награда за Димитър Станков /Готиния/ и квартета Панайот Катрафилов, Димитър Митов, Марин Господинов и Господин Митев.
Публикувано на 19.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017