Архив новини Община Несебър


Поредица от дарения за деца, нуждаещи се хора и семейства от община Несебър бяха осъществени от Сдружение „Авигея Шаама“ – Несебър и Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Верният настойник“ – Бургас със съдействието на кмета на община Несебър Николай Димитров. Жестове на доброта под формата на пакети с дрехи получиха децата от няколко детски градини в общината - ДГ „Детски свят“ - с.Кошарица, ДГ "Радост" -с.Оризаре, и ДГ "Пролет"-с.Тънково. Представителите на организациите осигуриха и 40 пакета с топли дрехи за студените зимни дни на хора и семейства в неравностойно положение, живеещи в с.Гюльовца. Те бяха връчени от Дочка Коджабашева от „Авигея Шаама“, която сподели, че добрите дела не спират до тук, защото от сдружението подготвят нова благотворителна инициатива за коледните празници.
Публикувано на 29.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров бе участник в събитие от първия етап от подготвителния период по проекта “Европа на ценностите и младежта”. Проектът, който стартира в Бургас и е финансиран по програма „Еразъм +” и Центъра за развитие на човешките ресурси, бе представен от президента  на Института по публична политика доц. д-р Здравко Попов. Инициативата цели да включи и вдъхнови младите хора, които да изразят своите идеи за развитието  чрез възприятията им за европейските ценности и младежта.
В експозето си пред присъстващите на форума кметът на община Несебър Николай Димитров, който е възпитаник на БСУ, подчерта, че младите хора са в основата на стартиращия проект, а общината е една от малкото в страната със социално ориентирана публична политика.
Публикувано на 24.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Да си родител е най-отговорният ангажимент, който човек поема в живота си. Затова в развитите общества хората се подготвят специално за тази социална роля, която изисква не само определени умения, нужни за отглеждането на дете, а и психологическите нагласи за подредбата на приоритетите и ценностите. Във връзка с успешното изпълнение на тази социална роля се проведе среща с родителите на първокласници в ОУ ,,Иван Рилски” с. Кошарица. Темата, по която дискутираха те заедно с психолога към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) Несебър - Румяна Костова, бе ,,Форми на общуване на родители и деца им в първи клас”.
Публикувано на 23.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров, заедно с негов екип от специалисти, се срещна с жители на село Баня, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи развитието на родното им място. Срещата по инициатива на градоначалника, е част от политиката му да се допитва до хората и да разбере от какво имат нужда и накъде да се насочат усилията на Общинската администрация. Една от темите, които бяха дискутирани с жителите на Баня, бе, че в селото ще бъде изградена многофункционална сграда. За тази цел започва процедиране на ПУП-а на терена, където ще бъде разположен обектът. Общинският съветник Костадин Нищелков, който също взе дейно участие в срещата, лично пое ангажимент Комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда, чийто председател е, да работи в полза на бързото и своевременно реализиране на този обект.
Публикувано на 22.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Домашният социален патронаж в Несебър отбеляза днес 30 години от своето създаване с празнична програма и връчване на грамоти и парични награди на дългогодишни служители. Събитието, което препълни зала „Сочи“ в стария град, започна с мултимедийна презентация, разказваща историята и същността на социалната институция. Веднага след това кметът на Несебър Николай Димитров отправи приветствие към всички бивши и настоящи служители на патронажа, в което подчерта, че община Несебър изпълнява приоритетно социалната си политика, като се стреми да обгрижва всички възрастови групи - от най-малките жители до най-възрастните хора, които имат различни потребности. „Аз съм изключително доволен, че дейността в полза на възрастните хора, нашите родители, осигурява винаги прясна и питателна храна, а на служителите благодаря за внимание, търпението и топло отношение, което всекидневно проявяват към потребителите“.
Публикувано на 21.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Днес, на 21 ноември, Българската православна църква отбелязва Въведение Богородично, известен и като Ден на християнското семейство и християнската младеж. Това е един от големите вселенски празници, които в църковните песнопения се назовава „предвестник на Божието благоволение към хората”. Въведение Богородично ни напомня за влизането на Светата Дева в Йерусалимския храм, за да служи на Господ и да се подготвя за великото си предназначение на Божия майка. Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род.
Публикувано на 21.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

През 2017 година Несебър ще добави още един фестивал към богатия си културен календар, като форумът е част от мащабното фестивално движение „Надеждите на Европа“. Това стана ясно по време на срещите, които кметът на Несебър проведе в руската столица преди дни. Николай Димитров бе в Москва по покана на Анатолий Акиншин, представител на администрацията на руския президент и на международното движение „Надеждите на Европа“, с когото през лятото той се срещна в единствения български град на ЮНЕСКО. Тогава г-н Акиншин и другите членове на руската делегация проучваха на място възможностите за провеждане на фестивал в морския град, както и готовността на местната управа за съдействие на културния проект.
Публикувано на 16.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Читалище „Яна Лъскова-1905” в Несебър отбеляза днес 104 години от рождението на своя патрон с празнична програма, в която взеха участие възпитаници на детска градина „Яна Лъскова“. По време на проявата бяха обявени и отличените в конкурса за рисунка на тема „Детство мое, реално и вълшебно”. Събитието започна със слово в чест на Яна Лъскова, в което бе изразена признателността към героичния й подвиг и бе припомнено, че нейният живот е тясно свързан с училищната и читалищната дейност. „И днес ние, които отдаваме своята почит към нашия патрон, не преставаме да доказваме във времето със своите изяви на прегледи и фестивали, носейки отличия и награди, както от страната, така и от чужбина, че продължаваме да носим в себе си, частица от огънчето, за което тя живя, мечта и остави след себе си.“
Публикувано на 15.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Община Несебър уведомява, че на 10.11.2016 г. от 10.30 часа в сградата на общинска администрация ще се проведе открита приемна за среща на граждани с регионалния представител на Комисията за защита от дискриминацията.
Комисията е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България. За постигането на тази нелека задача са необходими усилията на цялото гражданско общество. Регионалният представител на комисията консултира хората, срещу които се проявява дискриминация и се нарушават техните граждански права и им оказва методическа помощ при подаване жалба, ако това е необходимо.
Ирина Иванова, Регионален представител на КЗД- Бургас
Телефон за контакт, 056 82608, 089 5507339
Публикувано на 08.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

„Трябва да сме благодарни, че все още има хора, които са запазили усета си към постижимото, които минават през огледалото на битието и влизат в свят по детски чист, истински и искрен.“, сподели по време представянето на дебютната книга с поезия на Лилия Христова „Ориса ме Алиса“ началникът на отдел „Несебър- Световно наследство“ към община Несебър Златин Чаушев. Той определи творбите като прозрения, които правят поразяващо впечатление, а едно от тях е дало и име на стихосбирката:
Публикувано на 03.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017