Архив новини Община Несебър


Както всяка година, така и тази, 6 декември започна с празнична литургия в храм “Св. Успение Богородично” в Несебър, където миряните отдадоха почит на светеца – покровител на морето и рибарите Св. Николай Чудотворец. Малко по-късно от църквата тръгна литийно шествие до паркинга на южното пристанище за традиционния водосвет за здраве. Там отец Петър от несебърския храм поздрави всички жители и гости на града. Той се обърна и към рибарите, на които пожела Свети Николай винаги да ги закриля и да ги връща невредими у дома. След това част от присъстващите жители и гости на Несебър се отправиха към кораб, с който влязоха в морето, за да хвърлят два венеца – единият в памет на загиналите моряци и рибари, а другият – за здраве на тези, които изкарват насъщния си в морето.
Публикувано на 06.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

За поредна година Община Несебър има представители в списъка на успелите деца на България. Пет таланти, номинирани от Фондация „Димитър Бербатов”, са в престижната листа за 2016 година. Това са Самуил Лечев, София Коларова, Станислав Иванов, Любомира Тодорова и Константин Башиков. Те са включени в излезлия преди броени дни Алманах „Успелите деца на България 2016”. Самуил Лечев - София Коларова, и Станислав Иванов - Любомира Тодорова са състезатели по спортни танци и са номинирани като танцови двойки, а Константин Башиков е пианист. Самуил и София са дванадесетокласници от Търговската и Английската гимназия в Бургас, Станислав е ученик в осми клас в ГРЕ „Г. С. Раковски” –Бургас, шестокласничката Любомира учи в ОУ „Братя Миладинови” –Бургас, а 8- годишният Константин е възпитаник на НУМСИ "Проф. П. Владигеров" - Бургас.
Публикувано на 06.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ

Община Несебър съобщава, че офисът на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в гр. Несебър, ул. „Еделвайс“ № 11 /Базар „Лъки“/ подновява дейността си от 06.12.2017г.
Работното време е: понеделник, сряда и четвъртък от 8.30 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 ч.

Публикувано на 06.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

С награждаване на дарители и съмишленици на каузата „Добротата в действие“, прожекция два тематични филма и демонстрация на противопожарна техника бе отбелязан Международният ден на доброволеца в Несебър. Събитието започна с обръщение на кмета на Несебър Николай Димитров, произнесено от сцената на читалище „Яна Лъскова“, където присъстваха и ученици от прогимназиален етап на СУ „Любен Каравелов“. Градоначалникът поздрави присъстващите с днешния празник, благодари на всички, които подкрепят каузи и прояви на общината, свързани с доброволческо участие. Николай Димитров благодари лично на доброволното формирование за защита от бедствия, пожари и извънредни ситуации към Община Несебър, които помагат при бедствени ситуации, както и на активистите от БЧК-Несебър за всеотдайната им работа, неуморния им труд в името на добротата и грижите им към хора в нужда.
Публикувано на 05.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

Със състезанията по баскетбол завърши есенния кръг на ученическите спортни игри в Община Несебър. Представителните отбори на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър, се представиха отлично, като съставите на момчетата и юношите се класираха за областните състезания. Във възрастовата група V – VII клас момчетата безапелационно спечелиха първото място. Най-голям принос за това имат Ярослав Никонов, Георги Стоянов и Георги Архипов. Ярослав се изяви като най-добър реализатор в групата. В същата възрастова група момичетата завършиха на второто място след отбора на Свети Влас и преди този на Обзор. Най-полезни състезателки за отбора бяха Йоана Ангелова, Михаела Петрова и Никол Петрова. Йоана реализира най-много точки в групата. Отборите на момчетата и момичетата се подготвиха за състезанието под ръководството на преподавателя Антоанета Йовчева.
Публикувано на 05.12.2017 от Пресцентър Община Несебър
Скъпи доброволци,
От все сърце Ви честитя днешния празник и използвам възможността да изкажа своята огромна благодарност от работата по общите ни каузи и инициативи за добруването и благоденствието на Община Несебър. Неведнъж сте доказвали, че сте онази живителна сила, която връща надеждата, подпомага, съзидава, облагородява и заразява с добро. Вие сте там, където е нужна помощ и в празничността, и в бедата.
Няма как да не отбележа и факта, че все повече млади хора подкрепят социални, здрави и културни проекти чрез доброволческия си труд и така се чувстват съпричастни и полезни. А колкото повече човек се отдава на благородни и справедливи каузи, толкова повече се преобразява за добро.


Публикувано на 05.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

На 3 декември - Международния ден на хората с увреждания – местното сдружение на инвалидите в град Обзор организира тържество по повод празника. Почитането на този ден цели привличане на вниманието към техните проблеми и защитаване на техните права и достойнство, както и създаване на условия за по-голяма интеграция на хората с увреждания в обществото. Председателят на „Дружеството на инвалидите – Обзор” Гинка Тодорова приветства събралите се и им пожела здраве, силен дух, щастие, както и добро настроение в празничния ден. Красимира Тодорова, директор на дирекция "Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности", поднесе поздравителен адрес от кметовете на Несебър и Обзор.
Публикувано на 04.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

На 07 декември 2017 г. /четвъртък/ от 13.30 часа в Заседателна зала „Мелсас”, намираща се в гр. Несебър, ул. „Ив. Вазов” № 12, ще се проведе пресконференция във връзка с отчет и оценка на предоставяните услуги и резултати от реализацията на проект „Подкрепа за независим живот на хората в неравностойно положение в Община Несебър чрез предоставяне на подкрепящи и интегрирани междусекторни услуги от Звено за услуги в домашна среда“, процедура BG05M9OP001-2.002 „Независим живот“, финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2015-2020, изпълняван с финансовата помощ на Европейския социален фонд.
Публикувано на 04.12.2017 от Пресцентър Община Несебър
Уважаеми дами и господа,
За мен е чест да Ви поздравя от мое име и от името на Общинска администрация по случай Международния ден на хората с увреждания – 3 декември!
Днес ние се присъединяваме към честването на този празник с уважение пред хората, които ежедневно, с воля и кураж, отстояват правото си на личностна изява и на достоен живот. Възхищавам се от волята и желанието Ви да живеете достойно, да имате право на свободен избор и равни възможности за участие в живота на нашата община. Нека човеколюбието, добротата, нашето приятелство и подкрепа Ви съпътстват в трудните Ви делници.


Публикувано на 03.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

УЧИЛИЩА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН

Няколко училища на територията на Община Несебър отбелязаха с различни прояви Световния ден за борба със СПИН – 1 декември.
В Професионалната гимназия по туризъм ,,Иван Вазов'' – Слънчев бряг бе организирана информационна кампания с раздаването на брошури по темата, лентички и презервативи. На учениците от 9 „а“ и 9 „б“ клас беше показан филм по темата - ''Ти гониш'', а след това с тях бе проведена дискусия по темата. В Обединено училище "Св. Св. Кирил и Методий" - Обзор учениците от VІІ и VІІІ клас в СИП и ФУЧ по Биология и здравно образование отбелязаха Международния ден за борба със СПИН с провеждане на беседи и викторини за предпазване от ХИВ.
Публикувано на 01.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017