Архив новини Община Несебър


Поднасям своите най-искрени поздравления по повод Международния ден на жената - един от най-хубавите мартенски празници в календара. 8 март е денят, в който ние мъжете, отдаваме дължимото признание и уважение към всички Вас - нашите майки, съпруги и любими. Ден, в който изказваме своята благодарност, натрупана през годините, за безкрайната и безрезервна Ви отдаденост към семейството и децата, за силата, с която ни подкрепяте в трудни моменти, за умението Ви да правите света по-добър, светъл и хармоничен и за любовта, с която озарявате всичко и всичко придобива смисъл!
Публикувано на 08.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Кметовете на Несебър и Обзор - Николай Димитров и Христо Янев, дадоха старт на курс по компютърно обучение за пенсионери и хора с увреждания в Обзор. Това е поредната инициатива в социалната сфера, която общината организира през тази година. Партньори в новата проява отново са двете организации „Авигея Шаама“ и „Верният настойник“, с които местната власт работи и по други инициативи в помощ на хората. „Живеем в съвременен свят, в XXI век. Сами виждате, че технологиите вече са навсякъде около нас и всичко все повече зависи от тях. Смятам, че от това обучение полза ще има и вие ще я усетите, като завършите курса.“, с тези думи се обърна кметът на Несебър Николай Димитров към присъстващите.
Публикувано на 07.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров провери на какъв етап са строителните работи на два обекта на територията на общината - разширението на детската градина в село Оризаре и изграждането на културния център в новата част на Несебър. В огледа градоначалникът бе придружен от Динко Войнов, началник-отдел „Инвеститорски контрол“, а по места -и от отговорниците на обектите. Новата пристройка за нуждите на ДГ „Радост“ - с. Оризаре се реализира с пари от бюджета на общината. Бъдещата придобивка е двуетажна с осигурена топла връзка с основната сграда. На първия етаж на пристройката са разположени физкултурен салон в близост до входа и дворното пространство, лекарски кабинет, свързан с изолационното помещение със санитарен възел, склад, санитарен възел.
Публикувано на 06.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Около 30 изящни платна бяха подредени в галерията на Дружеството на несебърските художници в Стария Несебър в поредната авторска изложба на художника Георги Бояджиев. Експозицията даде възможност на ценителите на изобразителното изкуство да „пътуват“ и мечтаят сред любимите на автора мотиви - морето, корабите и лодките в него, рибите, българските къщи и, разбира се, Несебър, „видени“ през артистичната призма на твореца. „Моите картини са повече като приказка.“, определя творчеството си художникът, и ако човек за миг се потопи в света на необикновеното в тази изложба ще открие пъстрата българска черга, пресъздадена чрез кула от една върху друга малки кокетни възрожденски къщички, кораби с множество разноцветни платна, невъзможна в действителността конструкция, живописния полуостров, подреден по нереалистичен, но въздействащ начин.
Публикувано на 06.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Смесената танцова двойка Франческо Балдели и Десислава Трифонова –възпитаници на Клубовете по спортни танци Несебър и Поморие, е първата сред българските двойки в световната ранглиста. Неотдавна те се завърнаха от поредното състезание, което се проведе в Лвов, Украйна, където двойката зае второ място при младежи и първо при аматьори-стандартни танци. Състезанието е част от програмата на Международната федерация по спортни танци и носи точки за подреждането в световната ранглиста. С прекрасното си представяне и отлично класиране нашите състезатели се изкачиха на 24 място, сред 909 двойки от цял свят, което ги прави и най-добре класирала се българска двойка.
Публикувано на 06.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Отбелязването на националния празник 3 март в Несебър започна с празничен молебен за България в църквата „Св. Успение Богородично“, отслужен от отец Петър. В духа на бележитата дата свещеникът призова присъстващите в храма да помнят историята и героите, отдали живота си за свободата ни, а накрая прочете Вазовата ода „Опълченците на Шипка”. След това от църквата тръгна шествие към Крепостните стени, където се състоя тържествен ритуал по издигане на знамето на Република България от кмета на община Несебър Николай Димитров и председателя на Общинския съвет Румен Кулев под звуците на националния химн.
Публикувано на 03.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

„135 години на учение и порив сред чудното тайнство на познанието! 135 години педагогически, творчески, съзидателен труд! 135 години духовно израстване и извисяване на ученици и учители! Честито!“ - с тези думи бе открит днес празничния концерт по случай патронния празник на най-голямото несебърско училище - СУ „Любен Каравелов“. Проява, която препълни салона на читалище „Яна Ласкова“, започна с посрещане на училищното знаме и изслушване на химна на Република България. Програмата редуваше стихове с песни, танци и скечове, изпълнени от талантливи ученици, възпитаници на образователната институция.
Публикувано на 02.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

За четвърта поредна година Община Несебър връчи грамоти на най-сръчните и най-добре представилите се участници в конкурса за в изработка на мартеници. Събитието се състоя в читалище „Яна Лъскова“ точно на 1 март, когато отбелязваме уникалния български празник Баба Марта. Културната проява е по линия на инициативата „Да съхраним изконните български традиции“, като тази година участниците бяха повече от предходната година и бяха направили смайващи произведения на изкуството - и като замисъл и послание, и като изработка. Сред уникалните творения в изложбата, пред които се снимаха не един и двама посетители, бе Баба Марта в човешки ръст седнала кротко пред макет на къща с двор, изработен изцяло от естествени материали в духа на българските традиции.
Публикувано на 02.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ
ТЪРЖЕСТВЕНО 3 МАРТ

Община Несебър кани гражданите и гостите на града на тържественото честване на Националния празник 3 март, което ще започне от 10 часа с празничен молебен за България в църквата „Св. Успение Богородично“. В 11 часа пред Крепостните стени ще бъде издигнат флагът на Република България. Веднага след това ще има специална програма, посветена на бележитата дата.
Публикувано на 01.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Баба Марта, Пижо и Пенда и техни верни помощници посетиха двете най-големи детски градини на територията на Несебър - ДГ „Яна Лъскова“ и ДГ „Калина Малина“ и зарадваха малчуганите, които с нескрито вълнение и малко нетърпение ги чакаха. Присъствието на митичните за българския фолклор персонажи изпълни с голям ентусиазъм децата, които не пропуснаха да поздравят своите гости с тематични стихове и песни. Баба Марта, цялата грейнала от радост, не се умори да раздава усмивки както в ДГ „Яна Лъскова“, която посети първо, така и в ДГ „Калина Малина“. Най-известната мартенска баба приветства възпитаниците на детските градини, а веднага след това една от помощниците й разказа на мъниците най-известната легендата за възникването на мартениците.
Публикувано на 01.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017