Архив новини Община Несебър


От името на кмета на общината Николай Димитров, цялата администрация и от името на целия град Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“, и отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично“ поднесоха извинения на двама от групата незрящи туристи за неприятния инцидент, който са претърпели на територията на полуострова преди дни.
На срещата потърпевшите бяха уверени, че всички местни жители са дълбоко възмутени от хулиганската постъпка, категорично се разграничават от такова поведение и не толерират подобен тип агресивно отношение към който и да е било.
Публикувано на 28.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
„Космическия десант“ от таланти се състоя в града на ЮНЕСКО през уикенда. Тогава за втори път Несебър бе домакин на фестивала „Отечество“, организиран от местната администрация и Звездното градче в Русия, известно с Центъра за подготовка на космонавти „Ю. А. Гагарин“. Форумът започва с шествие на участниците от крепостните стени до амфитеатъра, където малки и големи показаха своето изкуство в различни категории, и завърши с церемония по награждаването и гала концерт на лауреатите. Малко преди отличаване на най-добрите в неделната вечер, по случай Деня на дружбата и единението на славяните, отбелязван на 25 юни, поздравително слово произнесоха отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично“, генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук и космонавтът Андрей Борисенко, герой на Русия, специален гост на фестивала.
Публикувано на 26.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
В продължение на три дни с редица интересни прояви бе отбелязан патронния празник на Обзор, който се чества на 24 юни – Еньовден. Начало на събитията поставиха най-малките жители на курортния град в ОДЗ „Обзорче“ – с игри, дискотека, забавни състезания и подаръци. Най-добрите от Черноморската колоездачна лига „Спринт” 2017, грабнаха призове и медали за купата „Обзор” и финала на сезон 2017. Наградите бяха осигурени от домакините от кметството и от генералния спонсор на лигата. Под патронажа на кмета на града Христо Янев се проведе шахматен турнир, в който взеха участие местни отбори и тимове от различни населени места на община Несебър. Победител в надпреварата стана отборът на с. Гюльовца, а медал за най-добър шахматист бе връчен на Алексей Радев от Равда.
Публикувано на 26.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
Общо 371 жители на община Несебър, повечето от които пенсионери, се включиха в проведения скрининг за превенция риска от диабет, организиран от Община Несебър, Сдружение „Авигея Шаама“ и РСНЦ“Диабетни грижи“ - Бургас.
Мащабната инициатива, която стартира от Обзор в края на миналата година и обхвана всички населени места в общината, се осъществи със съдействието и подкрепата на кмета на Несебър Николай Димитров. Градоначалникът също се включи в кампанията, като измери нивото на кръвната си захар и с личен пример показа, че грижата за здравето е най-важна.
Публикувано на 23.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

Несебър за втори път ще бъде домакин на фестивала „Отечество“

За втори път градът на ЮНЕСКО ще бъде домакин на Международния фестивал-конкурс „Отечество“, организиран от Община Несебър и Звездното градче в Русия. Форумът стартира в събота - 24 юни, с празничен парад на участниците, които ще преминат по улица "Мена" на стария град, за да достигнат до сцената на амфитеатъра. Началото на шествието е от 15.15 ч. от крепостните стени. Официалното откриване на фестивала е от 16.45 ч. на амфитеатъра. На следващия ден – 25 юни, от 11 часа в Конферентен център „Сочи“ ще се състои пресконференция на тема „Нашата обща планета Земя“, в която специален гост ще бъде космонавтът, герой на Русия, Андрей Борисенко. Финал на фестивала ще постави ц еремония та по награждаване и г ала-концерт на лауреат ите от 18 часа на амфитеатъра.
Публикувано на 23.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Община Несебър Николай Димитров, заедно с негов екип от специалисти, се срещна с кмета на Свети Влас Иван Николов и с жители в града, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи родното им място. Една от целите бе да се информират гражданите за настъпилите реформи в структурата на общинската администрация, както и да се разяснят в детайли развитието на благоустройствените дейности и регулирането на движението.
Публикувано на 22.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
Руски художници ще рекламират Несебър в своята родина чрез творби, които ще нарисуват в града на ЮНЕСКО. Това става ясно по време на официалното откриване на изложбата „Московска мозайка“, организирана от местната администрация и Международната обществена организация „Изкуство без граници“. Събитието се състоя в Конферентен център „Сочи“ в старинния град. 20-ината руски културни деятели, автори на изложбата „Московска мозайка“, бяха предвождани от Людмила Козлова, президент на Международната обществена организация „Изкуство без граници“ и Наталия Шипицова, директор на програма за международно културно сътрудничество.
Публикувано на 22.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

Пъстър детски фестивал в Несебър „навърши“ пълнолетие

Големите награди от форума отидоха при таланти от Русия, Полша, Грузия и Украйна
Несебърският международен детски фестивал „Слънце, радост, красота“ тази година „навърши“ своето пълнолетие. Така за 18-ти път живописният полуостров се превърна в детска столица на творчеството, слънцето и усмивките. В една от най-обичаните и с най-дълга биография културни прояви в града на ЮНЕСКО взеха участие 2000 деца от България, Беларус, Германия, Грузия, Казахстан, Молдова, Полша, Румъния, Русия и Украйна.
По традиция форумът започна с пъстро празнично шествие, което премина през провлака, свързващ новата със старата част на града.
Публикувано на 21.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
Нови 13 електронни услуги предоставя от днес Община Несебър чрез официалния си сайт: www.nessebarinfo.com. Достъп до тях ще имат всички граждани с електронен подпис, а на по-късен етап ще бъдат включени и гражданите с ПИК към НАП. Предлаганите е-услуги, които ще спестят време и средства на потребителите, са към отделите „Местни данъци и такси“, „Екология“ и ГРАО. Това е още една иновативна стъпка, която Община Несебър прави, за да улесни максимално гражданите, които, без да се налага да посещават сградата на общинска администрация, да си набавят необходимите документи чрез интернет.
Публикувано на 21.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров връчи лично дипломите на завършили успешно своето средно образование зрелостници в СУ „Любен Каравелов” днес. Малко преди това, в присъствието на директорката Тодорка Желязкова, градоначалникът пожела на младите хора да продължат да бъдат усърдни и отговорни личности. Той ги посъветва да бъдат мъдри в решенията си, упорити в преследване на мечтите си и, каквото и да правят оттук нататък, да живеят достойно. „Каквото и да правите, с каквото и да се занимавате, не спирайте да се образовате и да надграждате постигнатото.“, посъветва Николай Димитров младите хора и добави: „Бъдете щастливи и нека късметът е с вас. Следвайте мечтите си и създавайте нови, защото човек трябва да има мотив да се развива.“
Публикувано на 20.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017