Архив новини Община Несебър


За седма поредна година Община Несебър се присъединява към най-мащабната доброволческа кампания у нас „Да изчистим България заедно”. Еко акцията ще се проведе на 16 септември 2017 г. и в тази връзка местната институция призовава гражданите и гостите да се включат в почистването на следните замърсени райони:
- Градска среда във всяко населено място, спортни площадки, стадиони, дворове на училища и детски градини, междублокови пространства, паркове и зелени площи;
- Замърсявания извън населените места – път за Помпена станция, зад к-с „Форт Нокс”, к.к. „Слънчев бряг-запад”; път зад автомивка „Колев” и супермаркет „Жанет”, гр. Несебър и черен път зад ПСО „Несебър” по посока с. Тънково, м. „Стролата”, землище с. Равда.
Публикувано на 01.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОДЛЕЖАЩИ НА ПРЕДУЧИЛИЩНО И УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

СЪОБЩЕНИЕ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР – ОТДЕЛ „ОБРАЗОВАНИЕ” до родителите на деца, родени през 2010 и 2012 г.
Уважаеми родители,
Уведомяваме Ви, че през учебната 2017/2018 година децата Ви подлежат на задължително предучилищно и училищно образование, както следва:
Публикувано на 01.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров взе участие в работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, Питър Фанкхаузер, генерален изпълнителен директор на международния туроператор Thomas Cook Group, кметове на общини и представители на туристическия бранш.
В хода на разговора министър Николина Ангелкова информира, че броят на туристите, посетили България с „Томас Кук“, се очаква да достигне 400 000 души до края на този сезон, което е 16,5% ръст в сравнение с миналата година. Министърът изтъкна, че българското правителството би могло да кореспондира с намерения от страна на световния туроператор по отношение на инвестирането във висококатегорийните хотели и иновативни мерки с цел привличането на по-висок клас туристи и удължаване на туристическия сезон.
Публикувано на 31.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Третото издание на фестивала „Несебър без граници“ стартира днес


Третото издание на фестивала за хора с увреждания, но с артистични заложби „Несебър без граници“ стартира тази вечер от 19 часа на амфитеатъра. Форумът тази година се очаква да събере на една сцена повече таланти от България, както и артистични участници от Казахстан, Русия и Таджикистан. Фестивалът ще продължи до 1 септември (петък), когато ще се състои церемония по награждаване и гала-концерт на лауреатите.


Публикувано на 30.08.2017 от Пресцентър Община Несебър
Извънредният и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България Н.Пр Ванеса Калверт сподели, че е очарована от Несебър и от начина, по който се управлява и рекламира. Впечатленията си високопоставената дама е добила от няколко посещения в града на ЮНЕСКО и не пропусна да ги сподели по време на работна среща между нея и заместник-кметовете на община Несебър – Виктор Борисов, Иван Гургов и Лазар Япаджиев.
Домакините, които посрещнаха Н.Пр Ванеса Калверт в представителната сграда на старото кметство, запознаха посланичката с историята на Несебър, опазването, съхранението и популяризирането на културното му наследство, както и със сложната симбиоза между живия град и историческата световна ценност. Акцент в разговора бяха различните международни фестивали, организирани от местната власт, които не само спомагат за развитие на изкуството, културните връзки, приятелствата и обмяната на добри практики, но и прославят името на Несебър по света.
Публикувано на 30.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОП-РОК ФЕСТИВАЛЪТ В НЕСЕБЪР ЗАКРЪГЛИ 20 ГОДИНИ

Рециталът на супергрупата „Фондацията“ бе една от музикалните изненади
Поп-рок фестивалът в Несебър закръгли 20 години от своето първо издание, а събитието бе съпроводено с много музикални изненади. Една от тях-специален подарък от Община Несебър, бе рециталът на супергрупата „Фондацията“ в неделя вечерта след края на гала-концертът на отличените. Изпълнението бе едновременно жест на внимание към участниците и към публиката, препълнила не само амфитеатъра, но и пространството около него.
Малко преди това обаче на тържествена церемония бяха отличени най-добрите от взелите участие девет рок групи, две вокални формации и 54 индивидуални изпълнители.
Публикувано на 28.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

В събота в Несебър стартира традиционният Фестивал на меда, в който участват около 40 пчелари. За поредна година пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град е изпълнено с присъствието на производители на качествени продукти от природния елексир - асортиментът включва както традиционни медни изкушения, така и кремове, подаръчни предложения и сувенири.
Кметът на Несебър Николай Димитров откри фестивала на 26 август в присъствието на представители на Министерството на земеделието. Градоначалникът приветства участниците и сподели, че форумът е сред утвърдените фестивали познати както на туристите, които ежегодно почива тук, така и на местните жители, които го посещават с удоволствие. Кметът заяви още, че проявата заема важно място в културния календар на общината и спомага за развитие на добри хранителните навици и здравословен начин на живот.
Публикувано на 28.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Таланти от Русия с впечатляващо представяне на арт фестивала „Съзвездия в Несебър“

Големи награди завоюваха Беларус, Грузия, Израел, Молдова и Украйна
Таланти от  Руската федерация направиха впечатляващо представяне на поредното издание на Международния арт фестивал „Съзвездия в Несебър“.  Това стана ясно по време на церемонията по награждаване на най-добрите участници във форума.  Равносметката за силното присъствие на сцената за Русия е:  Гран При за хореограф    педагог (Инга Юрлова  - Ансамбъл за танци "Веселинка" – Екатеринбург) , за хореография (Детски музикален театър “Задумка“  - Самара,  Хореографски колектив "Щелкунчик" - Нижни Новгород), за вокал  (Естраден ансамбъл „Отражение” – Перм), както и 4 специални награди на кмета на Община Несебър (Хореографско студио “ Питер-непоседы“ – Санкт Петербург,  Детски колектив студио за танци ”Глобус”- Санкт Петербург,  Ансамбъл за танци "Веселинка" – Екатеринбург, Eстрадeн ансамбъл „Неразлучные друзья” – Иваново).
Публикувано на 25.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Несебър разширява международните си контакти с още един руски град –Жуков, носещ името на легендарния съветски маршал Георгий Жуков. Първата опознавателна среща между ръководствата на двете общини се състоя в конферентната зала на представителната страда на новото старо кметство в морския курорт. Визитата бе осъществена, благодарение на контактите, които кметът на Несебър Николай Димитров е изградил чрез срещите си в руската столица и има за цел да затвърди името на Несебър и региона като топ дестинация за различни видове туризъм.
Публикувано на 23.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Световноизвестният астроном проф. Димитър Съселов ще предостави на Община Несебър ценни документи от архива на баща си– арх. Димитър Съселов. Това стана ясно по време на среща между кмета Николай Димитров и учения, която се проведе в кабинета на градоначалника. С тези документите за Несебър, които са наследство от бащата на астронома, ще се допълни и обогати архива на общината с още важни материали, касаещи града на ЮНЕСКО.
„С най-голямо удоволствие ще ви предоставя документите, с които разполагам.“, бе категоричен проф. Димитър Съселов и още в началото на срещата подари книги от баща си на домакина.
Публикувано на 22.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017