Архив новини Община Несебър


От днес до 24 септември в гр. Блед, Република Словения, ще се проведе церемонията по връчването на наградата „Жива“ за „Най-добър славянски музей“. „Старинен Несебър“ е сред номинираните за престижния приз. За отличието тази година ще се конкурират общо 23 музея - по един от Беларус, Босна и Херцеговина, Македония и Черна гора, по два от Полша, България (несебърския и Националният музей „Земята и хората“.) и Сърбия, три от Хърватия, Русия и Словения и цели четири музея от Република Чехия. Сред кандидатите могат да се видят както големи национални музеи, така и по-малки общински, както и къщи-музеи. Всички те ще имат възможността да се представят с кратка презентация или рекламен филм, както и да вземат участие в специално организирания музеен панаир.


Публикувано на 20.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
51 автори от цялата страна взеха участие в първото издание на Националния конкурс за поезия, който Община Несебър обяви в чест на празника си 15 август. Жури в състав: Иван Сухиванов, бургаски поет и литератор, редактор на списанието за литература "Море", Максим Момчилов, редактор на в. „Слънчев бряг“, и Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ ще оценява таланта на участниците и ще избере най-добрите творби.
Произведенията, които ще се борят за наградите от първото издание на конкурса са 68. Резултатите предстои да бъдат обявени до края на септември - в навечерието на Деня на музиката и поезията, а номинираните автори ще бъдат отличени на тържествена церемония.
Публикувано на 19.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Второто издание на Националния пленер по живопис „Хелиополис“ традиционно се състоя в Обзор. Над 25 картини на 12 творци, сред които и плевенският художник Огнян Кузманов, по чиято идея и организация се провежда пленерът, са събрали в себе си цветовете на отиващото си морско лято. „Това е едно продължение на моята идея за културните мостове, която започнах в Арт центъра. А избрах мястото на провеждането на пленера да е Обзор, защото в близкото минало той е бил „малкият Плевен“, сподели Кузманов. На свободна тема в слънчевия черноморски град са рисували художници от Плевен, Бургас, Пловдив, Варна, София, Стара Загора – съученици, състуденти и приятели колеги.
Публикувано на 19.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани всички свои граждани на 20.09.2017 г. от 17:00 часа в залата на Общински съвет - Несебър (зала „Мелсас“) в гр. Несебър, където ще се проведе среща между представители на местната власт, стопанския и нестопанския сектор от територията на общината, с цел информиране на заинтересованите лице за проекта по мярка 4.1 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“ – Несебър, по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.
Публикувано на 18.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър за седми пореден път се присъединява към най - мащабната доброволческа кампания у нас „Да изчистим България заедно” със 181 доброволци. Участие взеха граждани, ученици, 2 фирми и неправителствени организации. Бяха почистени 20 замърсени места, включително тези, предварително обявени в кампанията от общинска администрация. В резултат от мащабната еко акция на територията на Община Несебър е събран 74.283 тона битов отпадък. Той вече е предаден за последващо третиране в претоварната станция и регионалното депо за неопасни отпадъци.
Малки и големи ученици от несебърското училище СУ „Любен Каравелов“ бяха сред най-дейни участници в националната кампания.
Децата от IV „г“ клас с класен ръководител Наталия Антонова и част от техните родители почистиха любимото им място за игра и отдих – района на детските площадки в Южния парк. Те събраха 7 чувала с отпадъци.
Публикувано на 18.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
В Стария Несебър ще се изградят две детски площадки в северната част на полуострова, финансирани от „Shell Upstream България“. Това стана ясно, след като кметът на общината Николай Димитров проведе трета поредна среща с екипа на компанията, а след това съвместно извършиха оглед на мястото на бъдещата инвестиция. В края на визитата двете страни останаха удовлетворени от постигнатите договорености. Площадките в Стария Несебър ще се финансира в рамките на програмата на компанията за корпоративна социална отговорност. Изискване на „Шел“ е проектите, които обезпечава по тази линия, да бъдат с потенциал за устойчиви и измерими резултати и в области, които са насочени към местните социално-икономически приоритети. Несебър е една от шестте морски общини, където компанията ще инвестира средства.
Публикувано на 18.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
280 са първолаците, които днес прекрачиха училищния праг в Община Несебър, като 140 от тях ще учат в най-голямото училище - СУ „Любен Каравелов“ в Несебър.
По традиция на 15 септември тържествата за откриване на новата учебна година започнаха с издигане на националния флаг в деветте училища на територията на община Несебър. Местната власт изрази своето уважение към празника с присъствието на заместник-кметове и представители на общинска администрация, които посетиха тържествата за откриването на учебната година във всички училища.
Публикувано на 15.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Отново е 15 септември и пак сме на прага на новата учебна година. Днес за първи път, след безгрижните летни дни, отново ще удари училищният звънец.
Драги възпитаници, за някои от вас тази година ще бъде първа, за други ще бъде последна в това училище. Нека за всички тя да бъде успешна, изпълнена с много щастливи моменти и положителни емоции. Година, в която всеки от вас да покаже най-доброто от възможностите си.
Ние от Общинска администрация и от Общински съвет, заедно с Вашите всеотдайни учители, ще продължаваме да се грижим за образованието и обучението ви, ще се стремим да осигурим подходяща среда за по-доброто ви развитие и ще продължаваме да ви насърчаваме под различни форми с надеждата всеки от вас да се стреми да развива потенциала от своите качества и заложби.
Публикувано на 15.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Училищата, разположени на територията на Община Несебър, ще посрещнат новата учебна година с редица подобрения и обновления. В най-голямото образователно заведение в общината - СУ „Любен Каравелов“, класните стаи за обучение на учениците от трети и четвърти класове са освежени и обзаведени със съвременни нови мебели. Направено е и частично освежаване на други класни стаи и коридори. Освен това с нови мебели е и класната стая на децата от първи клас във филиала на училище в стария град. ПГТ „Иван Вазов“- Слънчев бряг, ще посрещне новата учебна година с освежени на класни стаи и коридори. В училището в Обзор са боядисани парапети, както и подовете на стаите на първи и втори класове.
Публикувано на 14.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър уведомява своите граждани, че изнесеното работно място на ТП на НОИ в гр.Несебър, ул.Еделвайс“ базар “Лъки“ вече работи по график – веднъж седмично във вторник от 08:00ч. до 16:30ч. В случай, че денят е обявен за почивен, обслужването на граждани ще се извършва на първия следващ работен ден.
От 01.07.2017г. безработните лица имат възможност да подават заявление за отпускане на парично обезщетение за безработица по електронен път, както и да получават уведомителни писма и разпореждания на посочен от тях електронен адрес и не се налага посещаването на офис на ТП на НОИ. Същото се отнася и за подаване на декларацията за промяна на обстоятелствата.
Публикувано на 14.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017