Архив новини Община Несебър

Заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация остана очарован от Несебър

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Левин, който посети за първи път перлата в короната на българското самочувствие – Несебър, остана очарован от безценното културно-историческо наследство на полуострова. Пред портите на древния град лично кметът Николай Димитров посрещна високия гост, който бе придружен от Сергей Лукьянчук, генерален консул на Русия във Варна, и Тонко Фотев, почетен консул на Руската федерация в Бургас.

По време на визитата си зам.-министър Левин се докосна до безценното хилядолетно богатство на града на ЮНЕСКО чрез посещението на Археологическия музей и най-забележителните църкви в стария град. Разказът от миналото на полуострова премина в разговор между госта и домакина за бъдещето, като кметът запозна госта с възможностите за инвестиции, както в Несебър, така и в тиловите селища без излаз на море на общината и то най-вече в сферата на леката и хранително - вкусовата промишленост, като евентуалната им реализация би могла да доведе от временна до постоянна трудова заетост. В подкрепа на добрия бизнес климат в района, градоначалникът на Несебър изтъкна дългогодишните традиционно приятелски връзки между двете страни и народите ни, споразуменията за сътрудничество в различни сфери, които общината има с руски градове, както и фактът, че много граждани на Руската федерация имат недвижими имоти тук, а някои от тях живеят постоянно у нас.
На финала на визитата кметът Николай Димитров подари на г-н Сергей Левин плакет на община Несебър и книга за града на ЮНЕСКО.

Само преди дни заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Левин подписаха протокол от първото заседание на Българо-руската работна група за сътрудничество в областта на селското стопанство. Страните се договориха да развиват съвместна дейност с цел разширяване на деловите контакти между организациите, обединяващи производители на селскостопанска продукция. Двете страни ще си сътрудничат и в областта на винопроизводството, лозарството, рибностопанската дейност.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017