Архив новини Община Несебър

Вие се намирате в архив новини.
За да отворите желаната новина, Ви молим, да използвате връзката под новината прочети още>>!
Връзката на снимката и заглавието не е валидна!

ОБЩИНА НЕСЕБЪР СТАРТИРА НОВ ФЕСТИВАЛ ПРЕЗ ЮЛИ


Тази година община Несебър е подготвила нова изненада на своите граждани, туристи и гости. В богатата лятна културната програма, ще бъде включен още един фестивал, а именно - I Международен фестивал „НЕСЕБЪР - ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА”. Това ще е негово първа издание, а очакванията са събитието да предизвика голям интерес.

I Международен фестивал “НЕСЕБЪР - ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА ”, ще се проведе с участието на ансамбли, творчески колективи, хорове, формации, студия и изпълнители от България и други страни. Във фестивала могат да участват деца и младежи от цял свят, а всички те имат възможността да покажат качествата и таланта си. Организатори на конкурса са Община Несебър и Общински детски комплекс – Несебър, а самото провеждане се предвижда да е ежегодно от 2 до 7 юли в гр. Несебър.

Хилядолетният град отдавна се е превърнал в център на множество фестивали, форуми, конкурси и др., които събират хиляди деца и гости от цял свят. С включването на поредния фестивал в културната програма на община Несебър, за пореден път се доказва, че местната администрация работи усилено в посоката на развитие и новаторство, за което говорят множеството събития които се организират, както и голямата им посещаемост. Ето и някои от вече утвърдените мероприятия, някои от които предизвикват голям чуждестранен интерес: Международен детски фeстивал „Слънце, радост красота”, Международен арт фестивал „Съзвездия в Несебър”, Международен гимнастически фестивал „Несебър”, Международен конкурс „Аз обичам Черно море”, Национален фестивал на сватбения туризъм „Любов и вино в Несебър” и др.

Несебър, град на Световното културно наследство, отново ще стане една голяма сцена на изкуствата. Срещата на история и изкуство ще вдъхнови и озари много нови таланти, ще създаде една особена атмосфера от срещата на различни култури, традиции и религии. Това от своя страна ще привлече нови гости на Несебър, който по всички данни и икономически показатели, е най-развитата в туристическо отношение община в България и посреща ежегодно най-голям брой туристи.
С всички фестивали и събития, които се провеждат целогодишно на територията на морската община, я превръщат в една четирисезонна дестинация за почивка и туризъм, която всеки трябва да посети, за да се запознае с природните й забележителности, богато културното наследство и хилядолетна история.

I Международен фестивал “ НЕСЕБЪР - ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА ” Несебър 2015 г. - Условия за провеждане на фестивала

Публикувано на 13.01.2015 от Пресцентър Община Несебър

13Яну2015
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017