Архив новини Община Несебър

УСПЕШНО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ ОБЩИНА НЕСЕБЪР И ОБЩИНА ЕДИРНЕ, ТУРЦИЯ


В отговор на отправената му преди няколко седмици покана, градоначалникът Николай Димитров посети кмета на Едирне г-н Хамди Седефчи, където беше посрещнат сърдечно в присъствието на Генералния консул на Република България в Едирне г-н Руско Георгиев. По време на официалните разговори бяха дискутирани редица възможности за сътрудничество между двата града, предимно в областта на културата и туризма.

Кметът на Несебър се срещна в работна обстановка и с експерти от Община Едирне, които подготвят проектното предложение в партньорство с колегите си от Несебър за осигуряване на европейско финансиране за изграждане на „зелена” детска градина в стария Несебър и на образователен център за енергийна ефективност и еко-култура в Едирне. С това проектното предложение общините Несебър и Едирне кандидатстват за финансова подкрепа по Програмата за трансгранично сътрудничество между България – Турция (ТГС), съфинансирана от ЕС чрез Инструмент за пред- присъединителна помощ (ИПП) и от България и Турция, чрез принос от държавните бюджети.В програмата на официалната визита г-н Димитров и съпругата му, придружени от Директора на Дирекция „Европейски проекти и международно сътрудничество” г-н Хикмет Чобаноглу, посетиха забележителности на града, които са включени в списъка на обектите културно-историческо наследство на ЮНЕСКО.

По време на официалната вечеря със зам. кмета по култура и образование на Община Едирне, г-н Димитров изрази благодарност и удовлетвореност от проведените през деня разговори. Той допълни, че ще де радва двете общини да осъществят културен обмен по между си за в бъдеще и отправи официална покана за посещение в Несебър на кмета г-н Седефчи и неговия заместник.

.
Публикувано 27 Dec 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017