Архив новини Община Несебър

ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОСРЕЩАТ КОЛЕДА


С разнообразни и впечатляващи прояви изпълниха седмицата преди Коледните празници децата и учениците от Община Несебър – благотворителни базари, коледуване, концерти, весели тържества. В общинските училища и детски градини грейнаха красиви елхи. С огромна радост преминаха срещите на малчуганите от всички детски заведения в общината с Дядо Коледа – в общи празнични коледни прояви и тържества по групи.

В Св. Влас децата от ОДЗ „Делфинче” коледуваха в кметството и местни фирми, а учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” организираха Коледен базар. Със събраните средства те ще подпомогнат извънкласната дейност в училището. За тъй желания и очакван с нетърпение белобрад старец, в ЦДГ „Слънце” – Слънчев бряг, пяха и танцуваха „снежинки”, „снежни човеци”, „джуджета” и „весели клоуни”.

След усилена надпревара между класовете в ОУ „Васил Левски” в село Тънково за украсяване на класните стаи, в навечерието на празниците учениците организираха новогодишна поща и томбола с размяна на подаръци. Децата от ЦДГ „Усмивка” в село Гюльовца влязоха в ролята на коледари и поздравиха кмета на селото и служителите на кметството и читалището. Възпитаниците на ЦДГ „Радост” в село Оризаре изработиха коледни картички и сурвачки, с които сурвакаха кмета, председателя на кооперацията и, разбира се, Дядо Коледа.

Празничните прояви на учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в село Равда започнаха на Игнажден с разговор за Рождество Христово със свещеника от православен храм „Св. Параскева” и съвместно приготвяне на коледни краваи с пенсионерите от Пенсионерски клуб – Равда. Коледната програма на училището завърши с открит урок „Коледа”, весело тържество и концерт. През тази година традиционният вече за СОУ „Любен Каравелов” в Несебър Коледен базар, се организира под надслов „От децата за децата”.

В общинския център за празничното коледно настроение допринесоха малките коледари от ОДЗ „Калина Малина”, за които коледуването в сградата на Община Несебър е отдавна утвърдена традиция. Освен в проявите на своите училища и детски градини, много деца и ученици участваха с талантливи изпълнения в празничните концерти на Общински детски комплекс, Клуб по спортни танци „Несебър” и Читалище „Яна Лъскова”.

След емоциите на празничните тръжества, от 24-ти декември започва коледната ваканция. Училищата ще отворят врати отново на 9-ти януари 2012 г., а детските градини ще почиват в съответствие с утвърдените от кмета на община Несебър промени в работния им график.


.
Публикувано 23 Dec 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017