Архив новини Община Несебър

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ В ГРАД НЕСЕБЪР - 12.01.2009 г.


Кмета на Община Несебър г-н Николай Димитров и председателя на Общински Съвет г-н Благой Филипов, бяха домакини на учредяването на Обществен съвет в града. Събитието се проведе на 9 януари 2009г. в кабинета на г-н Димитров.

„Това е една структура, която ангажира голяма част от гражданите с изградени обществени позиции по проблемите свързани с развитието и бъдещето на нашия град” – изрази кметът на Община Несебър. Той не пропусна да отбележи, че тази структура е отворена и в нея по всяко време могат да бъдат включени и други членове. Г-н Димитров сподели още, че на следващите сбирки на Обществения съвет, които ще се провеждат в зала „Мелсес”, ще присъстват заместник кметовете и Общинският съвет.

Още миналата година Община Несебър е изградила Обществени съвети във всички населени места в общината, а в началото на тази вече Обществен съвет има и в гр.Несебър.

На първото заседание кметът г-н Димитров и председателя г-н Филипов поставиха бъдещите цели и приоритети на Обществения съвет. Бяха обсъдени най-нашумелите въпроси като: детските градини в общината, изграждането на културен дом, мястото което заема града в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКО, новия пропускателен режим в сградата на общината, чистотата в града, построяването на нови паркинги и др.

В заключение г-н Димитров каза, че се радва че в гр. Несебър вече има такава структура и че тя ще е в помощ както на него, така и на всички заместник кметове. Той допълни още, че за него е важно общественото мнение и по този начин ще се получи по-добра комуникация между управа и граждани
Публикувана на 26 Feb 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017