Архив новини Община Несебър


ДАРЕНИЕ ЗА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
За първи път община Несебър, получи дарение от германски производители на ортопедични легла и инвалидни колички. Собственикът на фирмата се казва Джон Ханс от гр. Лаунген - Германия и заедно с неговата сестра, даряват част от производството си на нуждаещите се от различни държави, а самите те също са сираци. Гостите бяха посрещнати в Несебър от зам. кмета по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова и ръководителя на Червен кръст – Несебър Руска Япаджиева.
Публикувано на 21 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

Кметство с европейски облик се откри в с. Баня
Обновеното и напълно реконструирано кметство на с. Баня беше официално открито днес, точно на Илинден, когато жителите там отбелязват празника на селото.
„Благодарим на община Несебър, на общинска администрация и на общинските съветници, които отпуснаха средства за генералния ремонт на сградата, построена още през 1927 г. Вероятно няма толкова приветливо и красиво кметство на село в България. А нашето, с гордост мога да кажа, след ремонта стана почти ново.”, сподели Янка Чакърова, кмет на с. Баня.
Публикувано на 20 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

Обединена общинска школа по изкуствата учи чужденци на български танци
Близо 60 чужденци от различни градове на САЩ, Канада и Нова Зенландия, любители и ценители на фолклорното танцово изкуство на различни народи и най-вече на българския фолклор, гостуваха специално на Обединена общинска школа по изкуствата и фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг” при община Несебър.
Една част от гостите са дилетанти в танцовото изкуство, а друга –професионални хореографи, педагози и учители по музика, занимаващи се с изследване и преподаване на танци на балканските народи и най-вече на български народни танци.
Публикувано на 20 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

20 юли – Илинден и празник на с. Баня

На 20 юли с. Баня отбелязва своя празник. Тази година на Илинден ще бъде и официалното представяне на изцяло обновеното кметството там. Празничната програма включва концерт на Обедидена школа по изкуствата към община Несебър и изпълнения на народния певец Денислав Кехайов.Жителите на с. Баня смятат св. Илия за свой закрилник и още през далечната 1887 г. издигат църква в негова чест. Днес, храм „Св. Пророк Илия” е най-старата сграда в селото и една от най-старите църкви в Сливенската епархия.
Публикувано на 17 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

СОУ ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ – ЕДНО ДОБРО МЯСТО ЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ
Дни след като отшумяха емоциите свързани с изпитите за кандидатстване на учениците след 7-ми клас, се срещнахме с директорката на СОУ ”Любен Каравелов” г-жа Тодорка Желязкова и зам.кмета по „Култура, образование и международно сътрудничество” – г-жа Ели Кирилова, за да проверим каква е нагласата на учениците в несебърското училище и дали то става все по-предпочитано място децата да продължат средното си образование в него.
него.
Публикувано на 17 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРОДЪЛЖАВА ПРЕГОВОРИТЕ С ФЕСТА ЗА ДЕЛФИНАРИУМА
Две предложения бяха обсъждани от специалната комисия

Да се продължат преговорите с „Феста Холдинг” АД във връзка с предложението на община Несебър за замяна на терена от 23 дка на полуострова, срещу 11 дка в новата част на Несебър. Преговорите за това се водят повече от година и са изключително трудни поради факта, че земята на полуострова е пет пъти по-скъпа от предлагания терен в новата част.
Публикувано на 16 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

Служителите във фронтофисите в общината с униформи
За да са представителни и да внушават едновременно делово отношение и приветливост, служителите в двата фронтофиса на община Несебър вече са с униформи. За новата визия се е погрижила българска фирма, която е ушила 17 облекла. Униформата се състои от бяла риза с къс ръкав, пола и панталон. Единственият раздвижен акцент в нея е елегантно шалче. Десенът на аксесоара е издържан в три цвята - бяло, червено и тъмносиньо, като само с няколко движения шалчето може да се превърне и в стилна вратовръзка.
Освен служителите във Фронтофиси 1 и 2, униформи са предвидени и за шофьорите, работещи в община Несебър. Техният представителен вид ще се оформя от тъмносиньо сако, панталон в същия цвят и бяла риза.
Публикувано на 16 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

Стойко Стоянов – новият секретар на община Несебър

Стойко Стоянов е новият секретар на община Несебър, който встъпи в длъжност в началото на юли 2009 година. Предшественичката на поста бе Ели Кирилова, която в момента заема длъжността заместник-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”.
Стойко Стоянов е роден в Поморие, живее в с. Гюльовца. Средното си образование завършва в ТОХ „Иван Вазов”- Сл. бряг.
Публикувано на 15 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

Още едно благодарствено писмо в общината

В община Несебър отново пристигна благодарствено писмо. То е написано от Галя Теоклиева, жителка на града.
В него се казва: „Господин кмете, искам да изразя своето задоволство от организацията и начина на обслужване на гражданите в залите за работа с клиенти. Като обикновена гражданка на град Несебър често ми се налага да посещавам и да се възползвам от различни услуги там.
Много бях впечатлена от въведената преди повече от година електронна система за реда на работа на гишетата, с която обаче не всички посетители се съобразяват /по мои наблюдения/ все още. Независимо от това, в последно време, любезното и компетентно отношение на Вашите служители осигурява на нас - гражданите, по-бързо и приятно свършена работа.”
Публикувано на 14 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР СЕ СДОБИ С ПЕТ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Община Несебър закупи пет нови превозни средства за обществена употреба.

Най-скъпото закупено от общината превозно средство е автобус с марка IVECO-IRISBUS PROXYS 30+1 места, на стойност 186 480 лв. без ДДС. Той ще служи за превоз на по-големи групи от общинската администрация, както и за дейността на различни самодейни състави, спортни отбори или групи към общината, участващи в състезания, концерти, фестивали и прочие.
Публикувано на 13 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017