Архив новини Община Несебър


200 първокласници посетиха археологическия музей в Несебър
Поводът е вписването на града в ЮНЕСКО

За Несебър и неговите жители 8-ми декември е специална дата – на този ден преди 27 години градът е включен в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. През тази година общината отбелязва важната дата с една инициатива, насочена към малките жители – към първокласниците. Почти двеста деца днес преживяха магията на първата си среща с Музея – мястото, което съхранява хилядолетното културно-историческо наследство на старинния град.
Публикувано на 08 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Англичани зарадваха с подаръци децата от дома в Кошарица

Със съдействието на кмета на община Несебър г-н Николай Димитров, англичани от международната независима благотворителна организация Real Aid - Changing Children's Livеs – България, посетиха ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” в село Кошарица и поднесоха подаръци на децата по случай настъпването на Коледните и Новогодишните празници. Възпитаниците с радост приеха благородния жест, а гостите си направиха снимки за спомен с малчуганите.
Публикувано на 08 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

27 ГОДИНИ НЕСЕБЪР В ЮНЕСКО
Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура, ЮНЕСКО е специална организация на ООН, учредена на 16 ноември 1945 г., за да насърчава сътрудничеството между нациите в областта на образованието, науката, културата и комуникациите. Чрез такива кооперативни усилия, ЮНЕСКО се надява да насърчи универсална почит към справедливостта, законите, човешките права и основните свободи. Мотото, на което се основава организацията, гласи, че „мирът e създаден, не за да се нарушава, а за да подпомага интелектуалната и нравствената солидарност на човечеството“.
Публикувано на 08 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗАПОЧНАХА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ
С празничен концерт на вокална група „Морски звездички” при ОДК Несебър, вчера бе дадено началото на Коледните и Новогодишни празници в общината. Кметът Николай Димитров поздрави всички присъстващи, пожела на тях и техните семейства много здраве, щастие, бъдещи успехи и весело изкарване на Коледните и Новогодишни празници.
Четете културната програма на община Несебър, където ще намерите информация за всички предстоящи, празнични събития.
Публикувано на 07 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Булчинска рокля на 62 години реставрира несебърска дизайнерка
Община Несебър стартира инициатива по съхраняването на нематериалното си наследство
Реставрирана сватбена рокля от 1948 г. представи дизайнерката Нурдживан Димитрова в несебърския етнографски музей и доказа, че в динамичния свят на модата има място и за ретроспекция. Така по различен, интересен и нетрадицонен начин в Несебър не само стартира най-големият зимен празник – Никулден, а беше поставено началото и на нова инициатива – да се съхранят реликвите от бита на хората , за да не напуснат те града.
Публикувано на 07 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Директорът на Областен съвет БЧК – Бургас, изпрати благодарствено писмо да кмета на община Несебър Николай Димитров. В писмото четем:
Уважаеми г-н Димитров,
БЧК е не правителствена организация с нестопанска цел, извършваща дейност в обществена полза.
Общинската организация на Български Червен Кръст гр. Несебър е част от структурата на бургаската областна червенокръстка организация. Несебърската червенокръстка организация осъществява своята дейност на територията на община Несебър, съгласно Устава на БЧК с председател г-жа Руска Япаджиева.
С настоящото писмо изказвам благодарност към Вас, като кмет на тази община, за проявеното внимание и оказаната помощ на БЧК – Несебър.
Публикувано на 07 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ОТПРАЗНУВА НИКУЛДЕН

Както всяка година, така и тази, началото на Никулден беше дадено с празнична литургия в храма “Св. Успение Богородично” в Несебър. В днешния ден църквата беше препълнена с християни дошли да почетат празника, сред които и кметът на община Несебър Николай Димитров, неговата съпруга, заместник кметове и служители на общинска Администрация. Всички те, след службата в храма, се включиха в литийното шествие, което завърши на Морска гара и беше посрещнато от изпълненията на духов оркестър от гр. Хасково.
Публикувано на 06 Dec 2010 от Пресцентър община НесебърНИКУЛДЕН Е!

Публикувано на 06 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

ДЕН ПРЕДИ НИКУЛДУН, ПРАЗНИЦИТЕ В НЕСЕБЪР ЗАПОЧНАХА

В деня преди празникът на всички морски хора Никулден, Несебър започна да празнува. Начало на вчерашните събития даде гостуването на децата, участници в конкурса “Ден на черно море” на богословската конференция, която се провежда в града на ЮНЕСКО за трета поредна година. Вчера бе вторият ден от форумът и тъй като тазгодишната му тема “Водата – дар божи” е свързана с Черно море, децата от конкурса, посетиха богословите, за да им разкажат своите виждания за водата и морето. По време на форума две ученички направиха своите презентации.
Публикувано на 06 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ОБЗОР ОТБЕЛЯЗАХА СВОЯ ПРАЗНИК

Членовете на сдружението на хората с увреждания в гр. Обзор, се събраха на трети декември и почетоха своя празник. За да ги уважат и поздравят, тържеството посетиха кметът на община Несебър Николай Димитров, зам.-кметът по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова, кметът на гр. Обзор Кирил Стоянов и служители от общинска Администрация.
Николай Димитров поздрави всички присъстващи с празника и пожела на тях и семействата им весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници.
Публикувано на 05 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017