Архив новини Община Несебър


Ученици от СОУ „Любен Каравелов” ще показват знания и умения в областни олимпиади

И тази година по традиция учениците от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър взеха активно участие в общинския кръг на олимпиадите по български език и литература, английски език, математика, история и цивилизация и география и икономика. Благодарение на тяхното сериозно отношение към учебния процес и трудолюбие, както и на неуморния труд и грижи на техните учители , някои достигнаха и до областните кръгове.
Публикувано на 09 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Организацията на градовете Световно културно наследство отличи Несебър
Писмо от Организацията на градовете Световно културно наследство, подписано лично от Генералния секретар на Организацията Денис Рикард пристигна в Несебър. В писмото четем:
"Уважаеми Г-н Кмете,
По случай спазването от Ваша страна на Общите подзаконови разпоредби и Хартата на Организацията на градовете, представляващи световно наследство, имаме удоволствието да Ви изпратим удостоверение за уважаван член за 2010 година. Благодарим ви за интереса, който проявявате към Организацията.,

Публикувано на 09 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър отбеляза международния ден на жената

Международният ден на жената 8 март бе отбелязан в Несебър с две събития. В галерията на Дружеството на несебърските художници днес се откри дамска изложба, посветена на празника. На над 80 тематични творби маслена живопис, акварели, текстилни пана и иконопис имаха възможността да се полюбуват ценителите на изящните форми и на естетическите измерения на изкуството. Кметът на Несебър Николай Димитров, който бе сред присъстващите, поздрави всички талантливите авторки с празника, пожела им много здраве и творческо вдъхновение.
Публикувано на 08 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Повече от 200 потомците на войводите Христо Димитров и Иван Карасулски се събират на родова среща

По случай 132-годишнината от Освобождението на България от турско робство Македонското културно-благотворително братство „Тодор Александров”- Несебър, съвместно с отдел „Култура” на община Несебър организират днес родова вечер с потомците на войводите Иван Карасулийски и Христо Димитров във връзка с кръглата годишнина от тяхната героична смърт. Малко преди събирането от 18.00 ч. ще се поднесат на венци пред паметника на Иван Карасулски.
Публикувано на 05 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър финансира изготвянето на проект за реставрация на църквата „Св. Йоан Кръстител”

Завърши обявеният от Българският национален комитет на ИКОМОС вътрешен конкурс на тема : „Концепция за консервация, реставрация и социализация на църквата „Св. Йоан Кръстител” град Несебър, паметник на културата от световно значение”. Целта бе да бъде избран изпълнител на идеен и работен проект за този изключителен паметник на културата. До 15 януари желаещите да участват подаваха документи и получаваха изходните материали за него в офиса на организацията.
Публикувано на 04 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Две събития за празничния 8 март
Международният ден на жената 8 март ще бъде отбелязан в Несебър с две събития. От 11.00 ч. в галерията на Дружеството на несебърските художници ще се открие дамска изложба, посветена на празника. Ще има представени маслена живопис, акварели, текстилни пана и иконопис на авторите Соня Германова, Албена Бояджиева, Видка Липчева, Валя Георгиева и Румяна Йоргова.
От 11.30 часа подарък специално за нежната част на Несебър ще бъде празничния концерт в читалище „Яна Лъскова”, във фоайето на което е подредена и тематична мартенска изложба на децата в класа по Приложни изкуства при ООШИ.
Публикувано на 04 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ОТПРАЗНУВА 3 МАРТ
Отбелязването на националния празник 3 март в Несебър започна с Молебен за България, отслужен в църквата ”Св. Успение Богородично”. Сред присъстващите в храма бяха кметът на община Несебър г-н Николай Димитров, председателят на Общински съвет г-н Благой Филипов, заместник- кметове, общински съветници, както и жители и гости на града. След службата в църквата всички се отправиха към портите на стария Несебър, за да присъстват на ритуала по издигане на националния флаг. Малко преди това обаче, в тон с празничния ден, прозвучаха патриотични български песни, изпълнени от мъжкия певчески състав към Бургаската опера.
Публикувано на 03 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НОВИЯТ РЕКЛАМЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР - КОЛОРИТ И ЕЛЕГАНТНОСТ

Туризмът е емоция, преживяване, удоволствие, почивка, релакс, познание, спомен, приключение, обогатяване, вдъхновение, усмивка, мечта – това е облика на новите рекламни туристически материали на община Несебър.
За първи път те бяха представени едновременно на две международни туристически борси – „Ваканция и спа експо”, гр. София и „Belgrade Fair”, Сърбия, които се проведоха в края на месец февруари.
Публикувано на 01 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Деца подариха мартеници и пролетно настроение в община Несебър
Първомартенски поздрав и за възпитаниците на дома в Кошарица

Детският фолклорен състав при Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър посети общината, за да поздрави кмета и неговия екип с днешния празник Баба Марта. Наред с красивите български песни, децата поднесоха на присъстващите ръчно изработени пролетни подаръчета, направени от класа по Приложни изкуства в ООШИ. Освен даровете, под формата на „цъфнали” кокичета и минзухари, специално на кмета Николай Димитров те поднесоха голяма мартеница с Пижо и Пенда.
Публикувано на 01 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НАЙ - МАЛКИТЕ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР – СЪПРИЧАСТНИ КЪМ СЪДБАТА НА ДЕЦАТА В ХАИТИ

Най-малките граждани на община Несебър – малчуганите от ОДЗ „Калина Малина”, показаха своята съпричастност към пострадалите от земетресението в Хаити деца. В деня на най-уникалния традиционен български празник – Баба Марта, те организираха импровизиран „базар за мартенички”, за да съберат средства за своите връстници в Хаити. Така те не само показаха, че се вълнуват от съдбата на децата по света, но привлякоха към инициативата и своите родители.
Публикувано на 01 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017