Архив новини Община Несебър


Община Несебър представи най-новия си проект за културен туризъм
Община Несебър представи за първи път пред местната общественост най-новия си проект за развитие на културния туризъм „Празнувай с нас!”. Събитието се състоя в зала „Мелсас” и бе открито от Ели Кирилова, заместник-кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество”. Тя сподели, че идеята на инициативата е да се обединят всички местните празници през четирите сезона, защото празниците са потенциал за развитие на културния туризъм. Пред многобройната аудитория бе прожектиран филмът „Никулден в Несебър”, част от проекта, който даде отговор на въпроса какво се случва през есенно-зимния период в Несебър, как тече времето за местните хора.
Публикувано на 12 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Отговор на Община Несебър по повод пресконференция на ДЕЛА в БТА
ДЕЛА е партия, замесена в олигархични интереси и купуване на гласове

Атанас Терзиев и компания прехвърлиха лъжите си в национален мащаб
Община Несебър се чувства длъжна да отговори на поредните лъжи и клевети, разпространени от активисти на местната бизнеспартия ДЕЛА, в залата на БТА. Въпреки че нееднократно и системно сме давали отговори на едни и същи „изтъркани до болка” твърдения на тези лица, правим това, поради факта, че манипулативното облъчване на медиите, от корпоративната група наречена „партия”, се пренесе на национално ниво. Дискредитирани пред обществеността в региона, заради системен и безпочвен, но задължително „черен” политически ПР, активистите на ДЕЛА решиха да се изявят в София.
Публикувано на 09 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър участва на изложението "Културен туризъм" 2010
За поредна година Община Несебър ще вземе участие във Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” 2010, което ще се проведе от 14 до 17 април 2010 г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов” - град Велико Търново. Форумът се организира по инициатива на Община Велико Търново, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. По време на 7-то издание на Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” 2010, по инициатива на Община Велико Търново, ще бъде учредена „Асоциация на общини, селища и територии с културно-историческо наследство”.
Публикувано на 09 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Хор за гръцки песни „Месамбрия” чества юбилей с концерт
Хор за гръцки песни „Месамбрия” чества своя 10 годишен юбилей утре, на 10 април, и по този повод кани жителите на община Несебър, както и всички приятели на гръцката песен, на празничен концерт от 18 часа в читалище „Яна Лъскова”. Първата изява на групата е на 13 януари 2001 година, хорът е от 10 човека, а негов музикален педагог е Анета Драгнева. Година по-късно ръководството на гръцкия хор се поема от Вяра Димитрова - професионален музикант и активен читалищен деец. Следват концерти по случай националния празник на Република Гърция по покана на гръцкото консулство в Пловдив, участия в общинските и читалищни прояви, множество изяви в страната и чужбина.
Публикувано на 09 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Градът на ЮНЕСКО ще е домакин на конференция, посветена на опазването на паметниците на културата
Община Несебър и фондация „А.Г.Левентис” обсъдиха финансирането на реставрацията на още средновековни църкви
Обсъждане на бъдещи проекти за реставрация на средновековни църкви и тяхното финансиране бе сред акцентите в днешната среща между Ели Кирилова, зам. кмет в община Несебър, и проф. Карагеоргиос, проф. Бакирдзис, Борис Хаджиев, представители на фондация „А.Г.Левентис”, и председателят на БНК на ИКОМОС доц. Стефан Белишки.
Публикувано на 08 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

СТАРА ЧЕШМА В НЕСЕБЪР СЕ ОТКРИ ОТНОВО СЛЕД ДЕСЕТИЛЕТИЯ
На Южния плаж на Несебър, буквално на 1-2 м. от морето, се откри „старата чешма” на града. През последните три десетилетия тя е била покрита от пясъчна дюна на плажа и почти забравена от местното население. Тази зима обаче, след отдръпването на морето, чешмата отново се показа на повърхността. В миналото от там местните хора са се снабдявали с питейна вода. Чешмата е била каптирана и строена с каменен резервоар, каменно корито и обшивка с четвъртита форма. Част от нея е била разрушена, като каменните плочи са запазени, а в дъното се вижда коритото на старата чешма.
Публикувано на 07 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪРСКИ ДЕЦА УДОСТОЕНИ С ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ
С диплом за присъдена първа награда на Х юбилеен музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче” в Стара Загора бе удостоена групата за автентичен фолклор на СОУ”Любен Каравелов”-град Несебър. 2100 участници от цялата страна (532 индивидуални и 220 колектива) показаха на 4 сцени пред многобройна публика онова автентично родно изкуство, прекосило епохи и векове, издържало превратностите на времето и успяло да съхрани през годините своя колорит и неповторимо изящество. Те показаха, че няма по-звучни от българските песни, по-красиви от българските танци, по-пъстри от българските носии.
Публикувано на 06 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ДВА КОНЦЕРТА ЗА ВЕЛИКДЕН В НЕСЕБЪР
В навечерието на Великден стотици миряни се отправиха към храм „Св. Успение Богородично” в Несебър, за да почетат големия християнски празник. Точно в 12.00ч. след като прозвучаха дългоочакваните слова „Христос Воскресе”, а в отговор „Воистина воскресе”, насъбралото се множество тръгна след отците за традиционната обиколка на църквата и безбройните пламъчета на запалените свещите осветиха малките улички на старинния полуостров.На Великден за своите жители и гости, община Несебър бе потготвила два празнични концерта...
Публикувано на 04 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ВЕЛИКДЕНСКИ ИНИЦИАТИВИ В НЕСЕБЪР
Детски смях и песни огласиха на Велики четвъртък двора на църквата „Св. Успение Богородично” в Несебър. За трета поредна година децата от кръжока по краезнание и вокалната група от ОДК – Несебър, ръководени от Антония Йорданова и Таня Илинова събраха съученици и приятели от цялата община, за да покажат своето уважение към традицията и майсторството си в боядисването на великденски яйца. С кратко слово към децата се обърна отец Петър. Той разказа на децата достъпно и увлекателно за историята на Исус Христос и началото на християнската традиция, свързана с великденските яйца и козунаци.
Публикувано на 02 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪРСКИ ДЕЦА НА МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР
Учениците от СОУ „Любен Каравелов” - Марио Киров, Златин Шишков и Марк Чингов, представиха България на международен турнир по шах в гр.Фамагуста–Кипър, съорганизатор, на който бе Международната шахматна федерация. В турнира участваха отбори от Румъния,Азербейджан,Турция , Кипър и България. Малкото време за подготовка, което имаше отборът както и отсъствието на четвърти състезател в него, даде отражение в крайното класиране, но несебърските деца показаха, че имат необходимия потенциал, талант и желание от следващите издания на турнира да се завърнат в родината с медали.
Публикувано на 01 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017