Архив новини Община Несебър


ОТБЕЛЯЗВАМЕ 134 ГОДИНИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ
Априлското въстание, избухнало през 1876 г., е връх в българското национално-революционно движение през Възраждането. В това въстание българите налагат решително своята воля за свобода, платена с живота на над 30 хиляди мъже, жени и деца, 80 изгорени и 200 напълно разграбени селища. Саможертвата на априлци поставя въпроса за съдбата на българите в центъра на европейската политика и отприщва поредица от събития, които довеждат до Освобождението на България през 1878 г.
С викторина, посветена на Априлското въстание, община Несебър ще отбележи 134-та годишнина от героичната Априлска епопея. Честването ще е на 20-ти април от 17:00 часа в читалище „Яна Лъскова”. В проявата ще вземат участие ученици от пети и шести клас от училищата в общината.
Публикувано на 19 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър отличена с две награди на изложението „Културен туризъм” във Велико Търново
Община Несебър заслужено спечели две награди на престижното изложение „Културен туризъм” във Велико Търново, в което взеха участие над 60 общини. Единият приз е за инициативата "Празнувай с нас", която превръща градските празници в продукт на културния туризъм. На тържествена церемония в атракциона „Калоянова крепост” отличието бе връчено на кмета на Несебър Николай Димитров от градоначалника на старопрестолния град д-р Румен Рашев. „Тази награда е втората добра новина за нашия град, защото днес в Несебър акостира първият туристически кораб, който дава своебразен старт на туристическия сезон.
Публикувано на 19 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Пинокио дойде в Несебър
Една от най-обичаните приказки за деца – „Пинокио” бе разказана от актьорите на ямболския театър „Невена Коканова” днес в Несебър. Читалище „Яна Лъскова” събра най-малките жители на общината, техните майки, баби и дядовци, които изгледаха с интерес кукления спектакъл. Приказката за дървеното човече и неговите небивали приключения се разказваше от щурец, а децата се радваха и искрено се забавляваха на историята. Актьорите, които участваха в спектакъла и поднесоха много настроение на всички, бяха: Полина Стоянова, Даниела Райчевска, Валентина Тодорова, Волен Митев, Михаил Лазаров и др.
Публикувано на 17 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

„Празнувай с нас” оживя в клуб „Спайдър” във Велико Търново
Община Несебър представи за първи път собствен културен сувенир

Идеята на инициативата „Празнувай с нас” на община Несебър, която бе представена на изложението „Културен туризъм”, бе разгърната по-късно същия ден в клуб „Спайдър” във Велико Търново. Там зам.-кметът Ели Кирилова покани всички желаещи да усетят как тупти в ритъм градът на ЮНЕСКО и как неговите хора се забавляват и веселят. Ди джеи, специално дошли в старопрестолния град, нажежиха въздуха и повдигнаха емоциите с актуални поп и денс парчета. Клубът бързо се препълни с гости, дошли да „празнуват с нас” и да бъдат част от морския купон.
Публикувано на 17 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър очарова кметове и посланици с най-новия си продукт за развитие на културния туризъм
Кметът на Велико Търново, кметове на градове Световно културно наследство, посланиците на Малта и Мексико, както и експерти от Министерството на културата бяха сред аудиторията, изслушала с нескрит интерес презентацията „Културните празници – потенциал за развитие на туризъм”, поднесена от Ели Кирилова, заместник-кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество” в община Несебър по време на изложението „Културен туризъм”. Присъстващите внимателно изгледаха и филмите – откровения и създаващ усещането за равносметка „Никулден в Несебър” и еуфористичния и празничен „15 август”. „
Публикувано на 17 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Деца от Дома в Кошарица участват на фестивал в Истанбул
Седем възпитаници от Дома за деца с умствена изостаналост ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” в Кошарица, ще вземат участие на IV Международен фестивал на усмихнатите деца в Истанбул. На форума, който ще се състои между 17 и 21 април, групата за модерен балет от дома ще се представи с два танца. Три естрадни песни специално за фестивала е подготвила вокално-инструменталната група „Белите делфини” към ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски”. Едно от парчетата е авторско, озаглавено е „Децата на дома” и разказва за живота на възпитаниците в социалното заведение, другото е с име „Слънцето е в моите коси”, а последната песен е за България.
Община Несебър поема всички разходи, свързани с транспорта, медицинските застраховки и дневната издръжка на участниците във фестивалната проява.
Публикувано на 14 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

„МАЛЪК МОРСКИ ТЕАТЪР” С МЕЖДУНАРОДНА НАГРАДА
Най-престижната и голяма награда - наградата на публиката, спечели несебърският „Малък морски театър” по време на третото издание на Международния театрален фестивал на моноспектаклите “FAMA”. В оспорвана надпревара с още 8 постановки от Сърбия, Босна и Херцеговина и от Словения, нашите театрали грабнаха сърцата на зрителите със спектакъла “Знаци” от Иво Андрич (реж. Владо Кецман, в ролята на учителя Велков – актьорът Марин Господинов, музикално оформление и автор на песните – Иван Ненков, суфльор – Таня Танева).
Публикувано на 14 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
134-та годишнина от Априлското въстание
ОТБЕЛЯЗВАМЕ С ВИКТОРИНА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ
С викторина, посветена на Априлското въстание, община Несебър ще отбележи 134-та годишнина от героичната Априлска епопея. Честването ще е на 20-ти април от 17:00 часа в читалище „Яна Лъскова”. В проявата ще вземат участие ученици от пети и шести клас от училищата в общината.Априлското въстание, избухнало през 1876 г., е връх в българското национално-революционно движение през Възраждането. В това въстание българите налагат решително своята воля за свобода, платена с живота на над 30 хиляди мъже, жени и деца, 80 изгорени и 200 напълно разграбени селища. Саможертвата на априлци поставя въпроса за съдбата на българите в центъра на европейската политика и отприщва поредица от събития, които довеждат до Освобождението на България през 1878 г.
Публикувано на 14 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
ПРАВИЛА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
ПРАВИЛА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Правила за прием на децата в детските заведения на територията на община Несебър утвърди кмета на общината Николай Димитров. На територията на община Несебър има десет детски заведения – пет ОДЗ и пет ЦДГ. При спазване на Правилника за приложение на Закона за народната просвета, Наредбата за здравните изисквания към детските градини, Наредбата за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях и Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Несебър, Правилата за прием в общинските детски заведения утвърждават единни принципи и критерии при приемането на децата на територията на община Несебър.
Публикувано на 13 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
Започна строеж на параклис в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
Започна строеж на параклис в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
Символична първа копка днес даде старт на строителството на параклис в двора на Дома за деца с умствена изостаналост ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” в с. Кошарица. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър, а приветствено слово произнесоха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Благой Филипов.
В обръщението си г-н Димитров подчерта, че с изграждането на този обект ще може по-лесно децата да се възпитават в духа на християнските ценности, както и да се интегрират към заобикалящия ги свят.
Публикувано на 12 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017