Европейски проекти - новини от община Несебър


Кметът на Община Несебър Николай Димитров подписа договори за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Морско дело и рибарство“ за изпълнение на 2 нови проекта: „Създаване на нова туристическа атракция в гр. Несебър – Скейт парк“ и „Създаване на нова услуга за населението в рибарската територия – Екопътека с. Кошарица – местност Плазовец, Община Несебър“.
Публикувано на 28.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

По повод проведена научна експедиция, част от дейностите по проект BSB 867 „Черноморски портал за археология, история и култура“ /ARHICUP/, Община Несебър създаде филм, който вече е включен в многобройните материали на уеб сайта на проекта https://arhicup.com/. Документалният филм проследява основни моменти от съвместната работа на международния партньорски екип при сканирането на археологически останки на терен. Дигитализираните обекти, „Базилика Форенсис“ и сграда тип „Домус“, са част от музейния комплекс „Тропеум Траяни“, намиращ се в Румъния, на километри от българската граница.
Публикувано на 26.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

На територията на рибарско пристанище „Северна буна – Несебър“ се състоя пресконференция по повод приключване на проекта „Намаляване на отпадъците в акваторията на гр. Несебър чрез акции за почистване и кампании за повишаване на съзнанието на местното население: опазване на морското природно и културно наследство като обществена отговорност и ресурс за местния традиционен поминък“, финансиран по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени” на ФМ на ЕИП 2014 – 2021.
Публикувано на 19.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Днес кметът на Община Несебър Николай Димитров тържествено преряза лентатата и откри модернизираното и разширено рибарско пристанище в Стария Несебър. Гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Явор Гечев, областният управител на Бургас проф. д.н. Мария Нейкова и др.
„Изказвам сърдечна признателност към всички, които съдействаха за подготовката и осъществяването на реконструкцията на рибарското пристанище. За реализацията му, с много упорство и последователност, работихме дълги години, извършихме огромен обем работа по проектиране и съгласуване с много министерства, агенции и институции, благодарение на които този важен за нашия град проект бе осъществен.
Публикувано на 12.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър има удоволствието да Ви покани на тържествено откриване на модернизираното и реконструирано рибарско пристанище на Северна буна – Несебър, осъществено с евросредства по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.“.
Събитието ще се състои на 12 август, петък, от 11 часа на северното пристанище в Стария Несебър.
Гости ще бъдат министърът на земеделието и храните Явор Гечев, областният управител проф. д.н. Мария Нейкова, директорът на Морска администрация – Бургас капитан Живко Петров, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните – Бургас д-р Георги Митев, директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ Христо Панайотов и др.
С реализацията на проекта се оптимизира капацитетът на съществуващата структура и се осигури подобряване на условията за улов и разтоварване и се създаде център за първа продажба на риба. Инвестицията удовлетворява потребността от осигуряване на адекватни условия за осъществяване на риболовна дейност.
Публикувано на 11.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Днес се състоя пресконференция във връзка с изпълнението на проект № BSB867 „Черноморски портал за археология, история и култура“/ARHICUP, финансиран от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейския инструмент за съседство Черноморски басейн 2014–2020″.
Публикувано на 28.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

105 жители и гости на Несебър посетиха мобилния дермопатрул и се възползваха от безплатните прегледи на кожата, насочени към обследване на съмнителни образувания, а над 500 души се спряха на щанда за безплатна консултация за фотозащита. Акцията бе част от кампанията Евромеланома за превенция на кожния рак и се проведе на 22 и 23 юли на възлови места в града. Здравното събитие бе организирано от Дерматологични лаборатории Avène, в колаборация с дерматолози и с подкрепата на Община Несебър.
Публикувано на 26.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

На 28 юли 2022 г. ще се проведе пресконференция във връзка с изпълнението на проект № BSB867 „Черноморски портал за археология, история и култура“/ARHICUP, финансиран от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейския инструмент за съседство Черноморски басейн 2014–2020“.
Публикувано на 26.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

През юли се състоя допълнителна работна среща на екипа за управление на проект № BSB 867 „Черноморски портал за археология, история и култура“ /ARHICUP, финансиран от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейския инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“.
Публикувано на 19.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Артиум център е домакин на изложба на рисунки и сувенири, изработени от участниците в конкурса за лого и слоган на Черно море в района на Несебърския залив и в Детска морска творческа работилница – Детски пленер по живопис „Красотата на Черно море“ и Уъркшоп. Експозицията се осъществява по проект „Подобряване на морската среда в акваторията на Несебърския залив“, № BG14MFOP001-1.014-0009, финансиран от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 със съдействието на Община Несебър.
Публикувано на 15.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 следваща»

Powered by CuteNews