Образование - новини от община Несебър

Несебърски ученици изпратиха свои рисунки за участие в Международния конкурс за изобразително изкуство „Световно наследство – младежка визия 2021“, организиран от град Банска Щявница – Словакия. Във Vision 21 участваха с творби деца от градове в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Веселина Антонова Ганчева от VIII „б“ клас спечели 3 място в оспорваната надпревара, а Вероника Станимирова Станева от IV в клас – специални благодарности от международното жури.

Публикувано на 16.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

Илина Пикова, ученичка от 11 клас, е лауреат на Националния литературен конкурс „Николай Хрелков“. Той се организира от читалище „Пробуда-1926“ – Горна баня, за четвърта поредна година. Участието в проявата е индивидуално и дава възможност на ученици от цялата страна да покажат своите възможности, като се включват със стихотворение, разказ или есе.
Илина е класирана на трето място в своята възрастова група с есето „Европейци сме ний, ама все не сме дотам!“.
Публикувано на 07.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

В последните дни на учебната 2020/2021 г. четвъртокласниците от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър се включиха в инициативата „Да опознаем нашия град Несебър – град под егидата на ЮНЕСКО“ организирана съвместно от ОДК Несебър и Музей „Старинен Несебър“.
Децата от 4в клас посетиха църквите „Свети Йоан Алитургетос“, „Свети Стефан“, „Христос Пантократор“, „Св. Йоан Кръстител“ и „Света София“. В седмицата на занимания по интереси те посетиха и Музея на солта в Поморие. Четвъртокласниците изслушаха с интерес увлекателната беседа и разгледаха музейната експозиция за единствения в България и Източна Европа музей за производство на сол, чрез слънчево изпарение на морската вода.
Публикувано на 06.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

Клубът по интереси „Магията на книгите“ е създаден през юли 2020 година, още преди децата от 1“в“ клас да влязат в класната стая. Той е продължение на клуб „ Обичам да чета“ на 4“в“ клас.
Официалното откриване се състоя през октомври, когато се приеха правилата и бяха избрани символите – Мери и нейното агънце, а клубна песен става едноименната английска песничка.
Случилото се през учебната година превърна книгите в добри приятели на децата, с които да общуват, да споделят емоции, да подобряват четенето, да се грижат за тях.
Публикувано на 05.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

Възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър Венцислав Георгиев от III „б“ клас и Мая Минкова от VI „д“ клас обичат да решават задачи и през годината с желание участват в математически турнири от общински, национален и международен мащаб. На математическото състезание „Европейско кенгуру плюс“, което се проведе онлайн в средата на юни, Венцислав и Мая постигнаха максималните 40 т. и завоюваха първите места в своите възрастови групи. Те получиха и грамоти за отличното си представяне.
Публикувано на 02.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

На финала на учебната 2020/2021 година в несебърското училище се проведе благотворителен спортен турнир, организиран от преподавателите по физическа култура и спорт, БМЧК с ръководител Паунка Русева и преподавателят по философия Екатерина Пеева. Всички присъстващи на събитието се обединиха в подкрепа на Елена Ангелова, която се нуждае от средства за присаждане на стволови клетки в чужбина.
Благотворителният спортен турнир бе предшестван от впечатляващо шоу, което включваше изпълнения на гайдари и танцьори от Обединената общинска школа по изкуствата, демонстрации на Ката от възпитаници на клуб Шинкиокушин – Несебър, малки танцьори от Клуб по спортни танци с ръководител Никола Абрашев с изпълнение на ча-ча и джайв.
Публикувано на 01.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

Четвъртокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Равда бяха част от група за проучване на ресурси за създаване на рибарски музей на открито „Морето на Равда” по проект „Инициатива за промотиране и развитие на рибарска територия – Равда”. Проектът е финансиран от Европейски фонд за морско дело и рибарство. През месеците от март до юни с групата работиха Таня Петкова – директор на училището и Марина Янкова – класен ръководител. Партньор беше Сдружение с нестопанска цел – „ЧАР- Черноморска асоциация за развитие – Бургас”.
Публикувано на 30.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

Известни са резултатите от националното външно оценяване на седмокласниците по български език и литература и математика. За несебърските ученици (119 явили се) те са значително по-високи от средните за страната и областта. На НВО по български език и литература средният успех, изразен в точки в СУ „Любен Каравелов“ е 63.28 при среден за страната 53.86 т. и за областта 54.04 т. Момичетата в Несебър имат среден успех 65.07 т., а момчетата – 61.39 т., който е с около 10 т. по-висок от този в страната и областта. Отличните оценки са 14, а много добрите – 61.
Публикувано на 30.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

В ОУ „Георги Стойков Раковски” – с. Оризаре, се проведе планиран семинар по Национална програма „Бизнесът преподава” от Модул 1 „Семинари в училища от представители на технологични фирми”. Програмата е насочена не само към придобиване и разширяване на дигиталните компетентности на учениците, но и към провокиране на интереса им към изучаване и развитие в сферата на информационните технологии. По много интересен и достъпен начин гл. ас. д-р инж. Тодор Тодоров от Техническия университет в гр. Габрово запозна учениците от седми клас с историята на роботиката и историческите автоматизирани автомати и развитието им от II в. пр. Хр. до днес.
Публикувано на 28.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

В рамките на дейностите си по Национална програма «Иновации в действие» ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – с. Равда, посрещна гости от ОУ „Димтър Петров” – град Сливен. Училището в Равда беше представено от екип от начални учители, a посетителите наблюдаваха открит урок на преподавателката на І клас Радка Стефанова на тема „Морско приключение”. Официален гост на проявата бе Валентина Камалиева – експерт «Обществени науки, гражданско образование и религия» от РУО – Бургас.
Публикувано на 23.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... следваща»

Powered by CuteNews