Култура - новини от община Несебър

Несебър отбеляза 185 години от раждането на Васил Иванов Кунчев – Левски. На тържественото честване днес слово, посветено на Апостола на свободата и неговия героичен житейски път, произнесе началникът на отдел „Несебър – Световно наследство“ Златин Чаушев. Той изтъкна, че любовта към отечеството и народа си Левски издига над всичко. Животът на Дякона е пример за саможертва и героизъм. Неговата последователност и посвещението му на свободата на родината го превръщат в един от символите на България, а народът се прекланя пред личността му и го тачи като светец.

Публикувано на 18.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Артиум център е домакин на изложба на рисунки и сувенири, изработени от участниците в конкурса за лого и слоган на Черно море в района на Несебърския залив и в Детска морска творческа работилница – Детски пленер по живопис „Красотата на Черно море“ и Уъркшоп. Експозицията се осъществява по проект „Подобряване на морската среда в акваторията на Несебърския залив“, № BG14MFOP001-1.014-0009, финансиран от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 със съдействието на Община Несебър.
Публикувано на 15.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Малката несебърска певица Паола Йорданова, солист при хорова школа „Милка Стоева“ към Младежки културен център – Бургас, покори публика и жури в поредица певчески конкурси.
На провелия се в Созопол XVI Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“, 9-годишната Паола спечели първо място и златен медал в номинация „Поп пеене“.
Публикувано на 12.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Седмото издание на фестивала „Несебър – остров на изкуствата“ отново даде сцена за изява на творчеството и талантът на деца от България и Украйна, Молдова и Русия, обединени чрез многообразието и вдъхновяващата сила на музиката, танца и песента.
„Несебър – остров на изкуствата“ е едно от тачените събития в културния календар на общината. То е насочено към стимулиране на детските изяви в областта на сценичното изкуство.
Публикувано на 08.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Малките певци на ОДК-Несебър, с ръководител Димитър Йорданов, отново зарадваха града ни с високите си резултати от участия в различни музикални форуми. В последните дни вокалните формации към детския комплекс се включиха в престижни песенни конкурси, радващи се на широка популярност, традиции и име в националния културен календар.
Квартет „Луминус“ с ръководител Живка Митова и в състав: Адриана Раднева, Светлина Наумова, Анна Стоянова и Димитрина Цветкова спечелиха втора награда в четвърта възрастова група, категория – вокални групи.
Публикувано на 07.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Сребърно отличие от Деветия национален конкурс за вокални формации „Хармония 2022“- Стара Загора спечели квартет „Луминус“ при НЧ „Яна Лъскова – 1905“. Единственият по рода си конкурс за вокални състави се е превърнал в събитие с голямо значение в музикалния живот на България, а ежегодната среща на изпълнители от всички краища на страната е индикатор за развитието на най-добрите дуети, триа и вокални групи.
Квартет „Луминус“ с ръководител Живка Митова и в състав: Адриана Раднева, Светлина Наумова, Анна Стоянова и Димитрина Цветкова спечелиха втора награда в четвърта възрастова група, категория – вокални групи.
Публикувано на 06.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Старият Несебър бе обект на заснемане на видео продукция по съвместен проект на БНТ и ЮНЕСКО за популяризиране на българското културно наследство. Автор на идеята и сценарист е г-н Китин Муньос – посланик на добра воля към ЮНЕСКО.Проектът цели представянето на стария град като пример за обединителен център на многовековно културно наследство, място, където се срещат най-развитите антични и средновековни европейски цивилизации, слети чрез уникалния природен феномен – Несебърският полуостров.
Публикувано на 23.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Изложба с пейзажи, дело на Сдружение „Несебър Арт“, бе открита днес в Артиум център в Несебър. За красотата, въплътена в произведенията на изкуството, и майсторството, с което са създадени, говори Златин Чаушев –началник на отдел „Несебър –Световно наследство“.
В експозицията са подредени творбите на изявените несебърски творци Йордан Йорданов, Видка Липчева, Весела Пенчева, Явор Топалов и Милена Казакова.
Публикувано на 15.06.2022 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър Ви кани на изложбата „Пейзажи“ на Сдружение „Арт Несебър“. Откриването ще се състои на 15 юни, сряда, от 11.00 часа, в Артиум център.

Заповядайте!




Публикувано на 14.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Голямата награда (Гранд при) на осмото издание на МФФ ”Несебърски накит” 2022 спечели група „Ла феде” при НЧ ”Яна Лъскова -1905”. –Несебър. Възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата– Несебър бяха отличени с три първи и две втори награди. Децата от ОДК – Несебър също получиха своите отличия – 2 първи и една втора награди.

Публикувано на 14.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... следваща»

Powered by CuteNews