Култура - новини от община Несебър


Несебър бе домакин на необичайно и много атрактивно събитие - воден куклен театър, представен от виетнамския Национален куклен театър. Организатори бяха Посолството на СР Виетнам в София, Община Несебър, и Цирк „Балкански“, под чийто купол бе представено това изумително изкуство, признато за световно културно наследство от ЮНЕСКО.
Събитието, което бе дебютно за България, привлече многобройна публика. Любителите на театъра видяха сюжети, илюстриращи виетнамската история и култура.
Публикувано на 22.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Хиляди съпреживяха празника на града
Празникът на Несебър бе отбелязан с впечатляваща програма, наситена с докосващи и ярки събития. Интересът към него през двата отминали дни показа, че той е успешен туристически продукт, съчетаващ хармонично църковния празник с различни културни прояви, обединяващ както жителите, така и гостите на града.
Публикувано на 16.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

В Община Несебър се получи благодарствено писмо от г-жа Татяна Досева, директор на Националния дворец на децата. В него се изказва признателност лично към кмета Николай Димитров и неговия екип и висока оценка за партньорството между НДД и Община Несебър в осъществяване на ежегодния международен конкурс „Аз обичам Черно море“. В писмото се изразява очакване за развитие на добрите взаимоотношения чрез нови съвместни инициативи с висок образователен и възпитателен ефект и стимули за детското развитие. Представяме на Ваше внимание пълния текст на писмото.

Публикувано на 10.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

С разнообразни, жизнерадостни, интересни и с внимание към всеки детайл събития, Несебър ще отбележи своя празник на 15 август – Успение на Пресвета Богородица. Денят на Божията майка се чества с особена почит и уважение в града на ЮНЕСКО и неслучайно първата проява на 14 август е вечерно богослужение в храм „Св. Успение Богородично”, последвано от литийно шествие с иконата на Дева Мария по улиците на живописния полуостров.
Публикувано на 04.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Иконата „Св. Теодор Тирон“ от началото на XIX век, представляваща част от богатия иконен фонд на Музей „Старинен Несебър”, е поредната реставрирана икона, която се завърна в Несебър. От днес, 3 август, тя може да бъде видяна в църквата „Св. Йоан Кръстител”, където е експонирана и за пръв път се показва пред широката публика. Средствата за реставрацията й са осигурени изцяло от Община Несебър и Музей „Старинен Несебър”.
Публикувано на 03.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Популярният и много обичан от българската публика певец Веселин Маринов получи почетен плакет от Община Несебър. Отличието бе връчено по време на традиционния летен концерт на изпълнителя в града на ЮНЕСКО по повод 40-тата годишнина от началото на професионалната кариера на Веселин Маринов.
Почетният плакет бе придружен от поздравителен адрес към певеца от името на кмета на община Несебър Николай Димитров в който се казваше:
Публикувано на 02.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Несебър за втора поредна година бе домакин и съорганизатор на театралния фестивал на Актьорски школи МОНТФИЗ.
За жителите и гостите на града на ЮНЕСКО бяха подбрани забавни постановки по мотиви от популярни произведения, а младите възпитаници на школата демонстрираха своите творчески и актьорски заложби пред почитатели на театралното изкуство в реални сценични условия.
Публикувано на 01.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

С много настроение и хубава музика започва месец август в Община Несебър. Знаменателни концерта на едни от най-тачените български изпълнители - Веселин Маринов и Илия Луков, е подготвила местната администрация. Културните прояви са комплимент към жителите и гостите на морската община .Звездно начало на месеца ще постави концертът „40 години на сцена“ на обичания певец Веселин Маринов, с който артистът ще направи своеобразна песенна разходка из своите четири десетилетия под светлината на прожекторите. Събитието ще се състои на 1-ви август на амфитеатър „Жана Чимбулева“ в Стария Несебър от 21 часа.
Публикувано на 29.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ
Публикувано на 27.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

В дните 24-30 юли Несебър отново ще е домакин на театралния форум МОНТФИЗ Арт Фест 2022. Организатори на събитието са Актьорски школи МОНТФИЗ и Община Несебър. През фестивалните вечери на сцената на амфитеатър „Жана Чимбулева“ (Стар град) ще се играят забавни постановки по мотиви от популярни произведения, които ще бъдат със свободен вход за жителите и гостите на града – своеобразен подарък от Община Несебър. Началният час на спектаклите е 21 ч.
Публикувано на 22.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNews