Култура - новини от община Несебър


Днес кметът на община Несебър Николай Димитров прие наградата в категория „Туризъм и култура – средна община“ на националното издание „Кмета бг“. Церемонията се състоя в “София Тех Парк” и събра кметове и представители на български общини, отличени за успешната си дейност през годината.
Публикувано на 04.10.2022 от Пресцентър Община НесебърПОКАНА

Община Несебър Ви кани на детската постановка „Принцесата, която…“ на Държавен куклен театър - Сливен. Проявата ще се състои на 6 октомври от 17.30 часа в Аритум център в Несебър.
Заповядайте!Публикувано на 03.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани жителите и гостите на града на представяне на стихосбирката и художествената изложба „Шепот“ на Кали Кол. Проявата ще се състои на 3 октомври, понеделник, от часа в 17.30 ч. в Артиум център в Новия Несебър.
Заповядайте!

Публикувано на 30.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Общински детски комплекс-Несебър Ви кани на тържествено откриване на новата учебна 2022-2023 година на 1 октомври 2022 от 11:00 часа на площад “Жулиета Шишманова”. Началото на учебния сезон ще бъде отбелязано с концерт на възпитаниците на комплекса и весели игри. Класовете на ОДК са отворени за извънучилищните дейности за деца, желаещи да се обучават в различни творчески и занимателни и др. дисциплини. Възпитаниците на комплекса ще влязат в светлите зали, в които, ръка за ръка със своите учители, ще откриват нови светове в изкуството и науката.
Публикувано на 23.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Несебър отбеляза 114 години от обявяване на Независимостта. Знамето на Република България тържествено се развя под звуците на националния химн, за да припомни за едно от най-значимите събития в най-новата ни история- превръщането на страната ни в обединена, пълноправна, зачитана и уважавана държава, извоювала правото си да върви по собствен политически, икономически и духовен път.
Гордо разветият флаг напомни за събитията от 1908, когато на 22 септември България поема по нов път. Ражда се третото българско царство.
Публикувано на 22.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Изпълнен с трепет, вълнение и радостни емоции, първият учебен ден е най-светлият, най-значимият и най-свиден празник за всеки български учител, за всяко българско дете, за всяко българско семейство. Храмът на знанието - училището, е територия на духовност, на творчество и светлина, неизчерпаем източник на просвещение, сила и авторитет.
Уважаеми учители,
Позволете ми да се обърна към Вас, изказвайки огромна благодарност за годините неуморен труд и лишения, които сте посветили на нашите деца. Продължавайте все така да вдъхновявате и напътствате с безценни съвети Вашите ученици. Бъдете техните водачи по пътя на знанието, но и приятели по пътя на живота, като винаги им показвате правилната посока.
Скъпи ученици,
Желая Ви интересно и успешно пътуване във всички сфери на науката, спорта и изкуствата. Бъдете постоянни и целеустремени, вървете смело напред в търсене на безкрайните възможности, които крие светът и знайте, че с безценната помощ на Вашите учители, можете да преодолеете всяко предизвикателство и да достигнете мечтания хоризонт.
Скъпи първокласници,
Пожелавам Ви вълнуващо пътешествие в света на буквите и цифрите, много радост и щастливи мигове. Доверете се на своя учител, който ще Ви подкрепя, насърчава и насочва, така че да не се отклонявате от верния път.
Публикувано на 15.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

С второ по ред Гран При в рамките на едва 3 месеца се окичи Вокална група „Ла феде“ при за НЧ “Яна Лъскова - 1905“ - Несебър с ръководител Неделина Захариева. Поредното високо отличие формацията спечели по време на Националните фолклорни празници „Приморска перла“. Независимо от краткото време на своето съществуване, ВГ„Ла феде“ успя да впечатли със своето изпълнение професионалното жури на фестивала в състав:
Публикувано на 14.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Утре - 8-ми септември, по случай Международния ден за солидарност на градовете световно наследство, Община Несебър кани своите граждани и гости на инициативата, организирана от Музей „Старинен Несебър“, „ Да извървим заедно Духовния път“. Началото на панорамната обиколка започва от археологическия музей в 11.00 ч. Лекцията ще се води на български език от екскурзовод на музея.
Заповядайте!

Публикувано на 07.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

С празнична програма и издигане на националния флаг Несебър отбеляза 137 –та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Събитието се състоя на пл. „Жулиета Шишманова“, а жители и гости на града уважиха честването. „Шести септември е дата, превърнала се в символ на единение в името на националните интереси и идеали. Нека и ние, по примера на нашите предци, да продължаваме да преодоляваме всяко предизвикателство заедно - в единомислие и сплотеност, и да не спираме да работим за благото и просперитета на нашата община.
Публикувано на 06.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Приемете моите поздравления по случай 137-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Паметната дата 6 септември 1885 г. се е превърнала в символ на единение в името на националните интереси и идеали, на сбъднатите надежди и мечти на поколения българи, отдали живота си в многовековната борба за свобода и единство на нашия народ.
Днес е ден на почит към тези, чиито дела, смелост, непреклонност, всеотдайност и воля за победа и справедливост, са дали начало на развитието на съвременна България.
Нека и ние, по примера на нашите предци, да обединим усилия, разум и енергия, и заедно, в единомислие и сплотеност, да работим за благото и просперитета на нашата община!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Публикувано на 06.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... следваща»

Powered by CuteNews