Спорт - новини от община Несебър

ВЕТЕРАНИ ОТ НЕСЕБЪР, ПРОВАДИЯ И ОБЗОР ПРЕМЕРИХА СИЛИ В ТУРНИР ПО ФУТБОЛ

Под егидата на кмета на Община Несебър Николай Димитров и кмета на Обзор Христо Янев, в Обзор се проведе футболен турнир между ветерани. В спортната надпревара взеха участие отбори от Провадия и Несебър, а домакините излъчиха два отбора от ФК „Черноморски спортист – ветерани“. Слънчевото и топло време създаде предпоставки за повече настроение и емоции в публика.

Като капитан на един от местните отбори, кметът на Обзор откри турнира, благодари на кмета Николай Димитров и на Румен Кулев – председател на ОС Несебър, за подкрепата и пожела на всички състезатели турнирът да мине под знака на фейърплея.

В спортната проява блеснаха имената на много местни легенди като Николай Русев, Златин Костов, Павел Колев, Павел Павлов и др. В срещата активно участие взеха Жоро Маринов и Сотир Сотиров и макар и в по-напреднала възраст, те не отстъпиха на по-младите си колеги. След първите два мача от турнира, представителите на Несебър и Провадия се втурнаха в стремглава борба за първото място, а отборите на ветераните от Обзор се надпреварваха за класирането на трето и четвърто място. Така, след активна борба, първото място зае тимът на Несебър - ветерани, а второто - отборът на Провадия.

Турнирът завърши с много овации, смях и коментари на по-спорните ситуации. Статуетката за голмайстор на турнира грабна Николай Каталиев от Провадия, а като най-добър вратар се отличи Атанас Терзиев. „Турнирът беше изключително равностоен. Радвам се, че го превърнахме в традиция и го организираме вече трета поредна година“. каза кметът Христо Янев. Той не пропусна да благодари и на спонсорите на събитието за помощта и добрата организация.
Powered by CuteNews