Спорт - новини от община Несебър


В Добрич се състояха финалните срещи по баскетбол от тазгодишните ученически игри в категория момчета от V до VII клас. В надпреварата се включиха десетте най-добри училища в България, преборили общински, областен и зонален състезателен етап. Сред тях бе и ОУ “Св. св. Кирил и Методий” гр. Св. Влас с ръководител на тима по баскетбол – Стоян Велков.
Публикувано на 07.06.2023 от Пресцентър Община Несебър

Нови успехи белязаха участието на представителите на Клуб по лека атлетика „Несебър 1971” в поредното спортно предизвикателство – Поморие рън, което се проведе в Поморие. Младите несебърски атлети заеха второто място при момчетата и трите призови места при момичетата. Стефани Тракалянова спечели първото място при момичетата, пробягвайки двата километра за 10 минути и 15 секунди. Асения Димитрова се класира втора с време 10 минути и 40 секунди, а третото място зае Анна Колева с време 10 минути и 55 секунди.
Публикувано на 15.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

С три златни, два сребърни и един бронзов медал за Несебър се завърнаха състезателите на Спортен клуб „Бушидо“ от Националния шампионат по карате за деца до 12 и до 14 от години, провел се в град Шумен. Шампиони станаха: Тодор Шукеров в тежка категория при деца до 14 г;, Драгомир Антов в кат. под 50 кг. при деца до 12 г. и Александър Господинов в кат. под 36 кг. в същата възрастова група. Второ място заеха Берк Хазим, който игра несебърски финал с Господинов и Никола Илчев в кат. под 50 кг до 14 г.
Публикувано на 28.04.2023 от Пресцентър Община Несебър
Публикувано на 19.04.2023 от Пресцентър Община Несебър

На 25.03.2023 г. в спортна зала „Нефтохимих” – гр. Бургас се проведе областният кръг на ученическите спортни игри по бадминтон - възрастова група V-VII клас.
Отборът на ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий” - гр. Обзор- момчета в състав: Митко Димитров Недков, Христо Снежанов Славов, Димо Петров Илев, Димитър Георгиев Петров, Александър Костов Александров, се класира на І-во място и ще представи област Бургас на зоналния кръг на ученическите игри по бадминтон в гр. Сливен.
Публикувано на 06.04.2023 от Пресцентър Община Несебър

Общински ветроходен клуб „Несебър 2000“ закупи и вече използва нови 5 бр. яхти клас Оптимист, 3бр. яхти клас Лазер и 1бр. треньорска лодка. Плавателните средства са придобити в резултат на успешно изпълнен по Програма за Морско дело и рибарство проект на стойност 188 399 лв., с бенефициент Сдружение „Общински Морски Клуб Несебър 2000“. Стратегическата цел, която проектното предложение изпълнява, е да разшири и подсигури възможностите за практикуване на водни спортове от най-малките жители на Община Несебър.
Публикувано на 23.03.2023 от Пресцентър Община Несебър

Забележително представяне записаха малките таланти на КСТ „Несебър“ с треньор Никола Абрашев на Държавния фестивал по спортни танци, който се състоя в София. Нашите състезатели спечелиха над 20 медала и много призови места в конкуренцията на предентенти от цялата страна. Участниците бяха журирани от международни съдии от най-висок ранг на Световната федерация WDSF. Събитието имаше за цел да определи двойките, които ще представят България на предстоящите европейски и световни първенства през тази година.
Публикувано на 10.03.2023 от Пресцентър Община Несебър

Малките таланти на ФК „Атлетик“ – Несебър, набор 2014, вдигнаха шампионска купа на International Youth Tournament "Pirin Football Cup“ в Сандански. В надпреварата премериха умения, сили и майсторство отбори от Македония, Албания, Сърбия и България. Футболните надежди от ФК "Атлетик" спечелиха всичките си срещи, като всеки от съперниците на тима ни получи повече от 5 гола във врата си.
Публикувано на 07.03.2023 от Пресцентър Община Несебър

След поредицата от успешни участия и призови класирания в лекоатлетически състезания в края на 2022 г., лекоатлетите от КЛА „Несебър 1971” започнаха 2023 г. с нови успешни стартове. В престижния турнир Атлетическа лига, който се провежда в град София, 10-годишният Цветомир Христов грабна сребърния медал в конкуренция с две години по-възрастни от него състезатели. В дистанцията бягане 600 метра за момчета, резултатът на Цветомир 2 минути и 51 стотни е само с 5 стотни по-нисък от резултата на първия в надпреварата – 2 минути и 46 стотни.
Публикувано на 02.03.2023 от Пресцентър Община Несебър

Светла Кукучева от СК „Несебър“ се представи отлично на първия за годината турнир на Български стрелкови съюз, състоял се в Търговище. Състезателката направи добро впечатление още на квалификациите за състезанието, където записа първи резултат и личен рекорд на 10 метра девойки пушка. След финала тя се нареди на престижното 3 място и спечели бронзов медал от турнира.
Публикувано на 24.01.2023 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 следваща»

Powered by CuteNews