Спорт - новини от община Несебър


Двата несебърски отбора по подводен риболов „Несебър“ и „Месамбрия“ завоюваха второ (с 416 точки) и трето(с 278 точки) място в 53-тото Държавно първенство по подводен риболов, организирано от Българската федерация по подводни спортове.
Отборен шампион на България за поредна година са момчетата от бургаския клуб „Черноморец“ с общ сбор от 510 точки.
Публикувано на 24.09.2021 от Пресцентър Община Несебър

Емоционален концерт - спектакъл представи снощи Клубът по спортни танци „Несебър“ на сцената на амфитеатъра „Жана Чимбулева“ в Стария град. В едночасовото културно събитие, което се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, взеха участие 50 талантливи деца на възраст от 4 до 16 години.
Публиката се потопи в красивия свят на изкуството чрез латиноамериканските и стандартните танци, изпълнени на фона на съвременни хитови парчета.
Публикувано на 14.09.2021 от Пресцентър Община Несебър

Диана Маркова извоюва 1-во място в генералното класиране
Състезатели на ОВК „Несебър 2000“ се представиха блестящо в регата “Съединение 2021”, състояла се в от 4-ти до 6-ти септември в акваторията на залива на гр. Царево. Проявата бе организирана от МСК „Сереко“-Царево със съдействието на Община Царево.
В генералното класиране Диана Маркова извоюва 1-во място, а Мартин Митев -6-то място.
Публикувано на 07.09.2021 от Пресцентър Община Несебър

За девета година Несебър бе домакин на Детско-юношеския международен футболен турнир „Несебър къп“. Съревнованието се провежда 2 пъти годишно, а на 18-тото му издание участваха 81 отбора от България, Украйна и Молдова. Малките състезатели бяха разделени в 10 възрастови групи, като в отборите се включиха около 1200 деца. От местните тимове участие взеха ФК „Атлетик“ и ОФК „Несебър“ .
Публикувано на 02.09.2021 от Пресцентър Община Несебър

Клубът по спортни танци „Несебър“ представи снощи впечатляващия танцов мюзикъл „С Кармен в сърцата“ на сцената на амфитеатъра в Стария Несебър. Проявата представляваше съвременен „прочит“ на класическата творба, като умело плеплиташе старото и новото – епохата на Романтизма със съвремието.
Присъстващата многобройна публика се наслади на чудна феерия от грация и елегантност в изпълненията на танцовите звезди на несебърския клуб.
Публикувано на 13.08.2021 от Пресцентър Община Несебър

За девети пореден път в Несебър се проведе турнир по подводен риболов за купата на града. Тази година състезанието бе 5-ти кръг от веригата турнири за Купа „България 2021“ на Българската федерация по подводни спортове. Домакин и организатор бе местният „Спортен клуб по подводен риболов Несебър“ с любезното съдействие и финансова подкрепа на Община Несебър.
Главен съдия на турнира бе г-н Нелко Йорданов от Шабла, а наблюдаващ делегат – председателят на федерацията, г-н Марио Христов от Варна.
Публикувано на 10.08.2021 от Пресцентър Община Несебър

Изминаха четири от общо деветте турнира за купа „България“2021 по подводен риболов, които донесоха и четири призови класирания на отбор „Несебър“. Във временното класиране за купата на страната, несебърските състезатели Мирослав Илчев и Веселин Томов са съответно втори и четвърти .Състезателната година се очертава, като една от най-трудните, за което допринасят необичайно мътната вода и постоянният вятър и силни течения. Липсата на най-разпространения вид рибата в нашето море- платерината, принуждава състезателите да се гмуркат в по-дълбоки води в търсене на новопоявилите се морски врани и лабриди.
Публикувано на 06.08.2021 от Пресцентър Община Несебър

Състезателите на Общински ветроходен клуб „Несебър – 2000“ спечелиха 6 шампионски титли, 3 сребърни медала и 2 бронзови на държавното първенство по ветроходство за олимпийски класове, проведено в акваторията на варненското езеро.
Държавни шампиони станаха:

Публикувано на 22.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

Едно от най-красивите танцови събития в България – фестивалът „Танцувай в Несебър“, събра рекорден брой участници в града на ЮНЕСКО– над 1200 състезатели. Организаторите се бяха постарали да направят незабравима атмосфера в залата на хотела-домакин на събитието, а проявата се състоя при голям интерес от страна публиката. На официалната церемония по откриването на фестивала от името на кмета на Несебър Николай Димитров, слово прочете зам.-кметът Иван Гургов. “Хилядолетният Несебър, който сам по себе си е една сцена на вековете, винаги е бил прекрасно място за изява на различни форуми на изкуството, които общината подкрепя.“, се подчертаваше в обръщението.
Публикувано на 28.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър домакинства най-големия детски футболен турнир по българското Черноморие. Състезанието „Купа Черно море“ се проведе за четвърти път в морския град и бе организирано от ФК „Спорт Вилаж“ със съдействието на ОФК „Несебър“ и с подкрепата на чуждестранни партньори.
В събитието се включиха около 2000 деца, разпределени в над 120 отбора – представители на пет държави – България, Украйна, Северна Македония и Молдова. Отборите се състезаваха по възрастови групи, като всяка една излъчи победител.
Публикувано на 25.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 следваща»

Powered by CuteNews