Спорт - новини от община Несебър


Днес министърът на спорта доц. др. Димитър Илиев и заместник-кметът на Община Несебър Иван Гургов и откриха Европейска седмица спорта -“Be active”, организирана от министерството за девета поредна година. Несебър е един от петте града в България, избрани да презентират инициативата на Министерството на младежта и спорта.
Събитията, включени в Европейска седмица спорта, са посветени на насърчаване и подобряване на физическата активност на гражданите и популяризиране на здравословното хранене.
Публикувано на 28.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

На провелия се 38-ми Международен турнир по спортни танци „Купа Бургас“ състезателите на Клуб по спортни танци „Несебър“ завоюваха следните отличия:
Кристиян Иванов и Златина Кондова – категория Junior 1 Basic program E class- Latina -1-во място. Двамата танцьори спечелиха още: в категория Junior 1 Basic program E class- Standart -1-во място; в категория Rising stars до 13 год. Standart -1-во място и в категория Rising stars Latina, до 13 год. 1-во място. Другите отличени двойки са :
Публикувано на 26.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

От 5-ти до 11-ти септември състезателите от отбор „Несебър“ Веселин Томов и Мирослав Илчев, като част от националния отбор на България /общо 4 състезатели, най-добрите за последните 3 години/, взеха участие на Световното първенство по подводен риболов за 2023 г., което се проведе в град Ларедо, Испания. Двамата допринесоха за достойното представяне на България -11 място в крайното отборно класиране. Те участваха в по един от състезателните дни, като Мирослав е 18-ти през първия ден, а Веселин е 25-ти през втория от общо над 100 състезатели от 23 държави.
Публикувано на 25.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

С успешен старт и медали се увенча началото на състезателния сезон за лекоатлетите от Клуб по лека атлетика „Несебър 1971”. Четирима състезатели на несебърския лекоатлетически клуб участваха в Шосеен пробег „Карнобат“ - Стефани Тракалянова (11 г.), Цветомир Христов (10 г.), Виктор Стоянов (11 г.) и Никол Биволарова (14 г.). В оспорваната надпревара в дистанцията 400 м, Цветомир грабна сребърния медал при момчетата, а Стефани – бронзовия медал при момичетата. Също в дистанцията 400 м, Виктор се класира на осмо място при момчетата, а Никол, която се състезаваше в дистанция 1000 м, зае също осмо място при момичетата.
Публикувано на 14.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

Илия Зелямов и Алекса Мечкова от Клуб по спортни танци „Несебър“ спечелиха два златни медала на най-големия международен турнир по спортни танци в Европа – Откритото първенство на Германия, което се провежда в Щутгарт на 8,9,10,11 и 12.08.
Състезателна двойка стана шампион при децата в комбинацията от шест танца и на стандартни танци.
Публикувано на 28.08.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес кметът на община Несебър Николай Димитров тържествено откри ново спортно съоръжение - зала „Арена Несебър“. За церемонията по прерязване на лентата до кмета застана футболната легенда на България Христо Стоичков. “Изграждането на Спортна зала „Арена Несебър“ бе една от задачите, които общинското ръководство изведе като свой приоритет. Този проект бе осъществен, за да отговори на нарастващата нужда на местната общност и на детските и ученически спортни клубове от инфраструктура, пригодена за експлоатация през всички сезони и при всякакви климатични условия.
Публикувано на 17.08.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес кметът на община Несебър Николай Димитров и президентът на БФС-Борислав Михайлов обявиха официалното въвеждане в експлоатация на ремонтираните игрища за мини футбол на Спортен комплекс стадион в Несебър. Реновацията бе извършена по проект „Текущ ремонт на съществуващ тренировъчен мини футболен комплекс и подмяна на тревно покритие с изкуствена трева“ и е финансирана от Българския футболен съюз.
Публикувано на 07.08.2023 от Пресцентър Община Несебър

За поредна година състезателите на ОВК „Несебър 2000“ са номер 1 на Държавното първенство по ветроходство за олимпийски класове, което се състоя във Варна в края на юли. С успех се окичиха: Анастас Петров - 1 място в клас Фин, мъже, и в общото класиране, Веселин Йовчев -1 място в клас Фин при младежите, Мартин Митев – 1 място в клас Илка 6 до 19г., Диана Маркова - 1 място в клас Илка 6 жени и в общото класиране, Яна Маркова/ Ивайло Ангелов - 1 во място 470 общо класиране, Александър Вангелов - 4 то място в клас Илка 6 до 19г.
Публикувано на 02.08.2023 от Пресцентър Община Несебър

Несебърските харпунджии взеха участие в турнира за купа Урдовиза- част критериума за купа България. В турнира се включиха 37 състезатели от 10 клуба. Победител в надпреварата стана нашият състезател и председател на клуб „Несебър“ Веселин Томов, който предаде 14 валидни екземпляра от 4-ри различни вида риби. Той успя да изпълни максималната квота от 10 бр. морски врани.
Публикувано на 25.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

За поредна година се състоя Националният турнир по спортни танци “Купа Несебър” – визитна картичка на клуба – домакин КСТ „Несебър“. Атрактивното състезание се провежда вече над 10 години и се радва на широк интерес от страна на участници от 7 до над 18 години. Турнирът е предпочитан от голям брой състезатели заради изключително добрите условия, които предоставя нашия район за провеждането му.
Публикувано на 19.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... следваща»

Powered by CuteNews