Социална политика - новини от община Несебър


Публикувано на 30.11.2022 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър подготвя проект за кандидатстване по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Грижа в дома“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа. Ще бъдат разширени възможностите за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда.
Публикувано на 30.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Несебър организира редица прояви, посветени на Световния ден на толерантността. Инициативите се проведоха в ОУ „Васил Левски“ – с. Тънково, ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Обзор, ПГТ „Иван Вазов“ – Слънчев бряг, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Свети Влас.
Публикувано на 23.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Управление “Социални грижи и услуги“ към Община Несебър, като доставчик на социалната услуга „Асистентската подкрепа“, осигури обучение на социалните асистенти, обслужващи хора в неравностойно положение, при които се изискват специализирани грижи в домашни условия. Събитието, с лектор д-р Анна Целова, бе проведено в Артиум център. В курса се включиха 36 души от Несебър и съставните селища на общината.
Публикувано на 22.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Общата сума, събрана от концерта с благотворителна кауза „Звън и накит“, който се състоя преди дни в Артиум център, и от кутии за дарения на БЧК – Несебър, е 6012 лв. Това стана ясно на работна среща в сградата на Общинска администрация, където организаторите и участниците в инициативата отчетоха събраните средства. Парите ще бъдат дарени на три деца в нужда, като средствата ще се разпределят на три равни части от по 2004 лв. за всяко дете.
Публикувано на 14.11.2022 от Пресцентър Община Несебър


Публикувано на 03.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕПубликувано на 03.10.2022 от Пресцентър Община НесебърПОКАНА

Община Несебър и ОДК–Несебър Ви канят на откриването на новата учебна година на Общинския детски комплекс. Събитието ще се състои утре, 1 октомври, от 11:00 часа на площад “Жулиета Шишманова” пред Артиум център.
Заповядайте!

Публикувано на 30.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Дирекция „Социално подпомагане“ Поморие уведомява гражданите, че на 24.08.2022г. между Министерството на земеделието, Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане е подписано споразумение за взаимодействие и сътрудничество при оказване на подкрепа на правоимащите лица, на които е издадена заповед за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво за отоплителен сезон 2022-2023г., чрез предоставяне на дърва за огрев на преференциални цени. Срокът на споразумението е до 31.12.2022г.
По силата на спогодбата Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията за социално подпомагане трябва да предоставя периодично на Министерството на земеделието справка за правоимащите хора, на които е издадена заповед от дирекциите „Социално подпомагане“ за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво за отоплителен сезон 2022- 2023 г. Министерството на земеделието чрез държавните горски стопанства и държавните ловни стопанства ще осигурява дърва за огрев на лицата, на които е издадена заповед за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво.
Хората, на които е издадена заповед, следва лично или чрез упълномощен представител да посетят държавно стопанство на територията, на която е настоящият им адрес, за заявяване на необходимостта от дърва за огрев и да представят заповедта за отпускане на целева помощ.

Публикувано на 20.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕПубликувано на 07.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 следваща»

Powered by CuteNews