БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДНА АКЦИЯ НА БЧК-НЕСЕБЪР ПОМОГНА НА МЛАДЕЖИ В С. БАТА
Благотворителна Коледна акция за младежите с умствена изостаналост от "Социален учебно-професионален център" в с. Бата, община Поморие, организира БЧК-Несебър. Добротворното дело бе осъществено и с помощта на Тракийско дружество, ФФ ,,Българка", Македонско братство ,,Тодор Александров" и Сдружение "Месамбрия"- гр.Несебър.

Публикувано на 22.12.2015 от Пресцентър Община НесебърЦОП - Несебър се включи в Операция "Плюшено мече"
Днес в Центъра за обществена подкрепа в Несебър дарители от доброволческата инициатива Операция „Плюшено мече“ се срещнаха с 22 деца в неравностойно положение от цялата община. Мъниците, на възраст от 4 месеца до 13 години, получиха своя мечтан подарък, осигурен от хора с добри сърца. Сред даровете, зарадвали децата, имаше топки, колела, книжки, маратонки, дрехи и лакомства.

Публикувано на 17.12.2015 от Пресцентър Община НесебърТеатър от деца за деца с послания за човеколюбие се състоя в Обзор
Театър от деца за деца се състоя в Обзор и прикова вниманието на присъстващите ученици от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” с послания за човеколюбие. Постановката, наречена „Образи в кривото огледало” бе една своеобразна мозайка от герои и случки за НЕподражание. Артистичното изпълнение на разказа за противообществените прояви бе на децата от театрална школа „Генгерчета” при СОУ „Христо Ботев” - Айтос, с ръководител Татяна Йотова.

Публикувано на 16.12.2015 от Пресцентър Община НесебърВ община Несебър продължават дейностите по проекта „Нови възможности за грижа”
В община Несебър продължават дейностите по проекта „Нови възможности за грижа” 2014BG05М9OP001-2.2015.001-С0001, на МТСП - Агенция за социално подпомагане. В тази връзка по проекта са наети 7 лични асистенти, които предоставят социалната услуга на 7 лица с невъзможност да се обслужват сами. Срокът на действие е до 29.02.2016 г. вкл.

Публикувано на 15.12.2015 от Пресцентър Община НесебърПоредна проява от инициативата „Училище за родители“ в Кошарица
Родители на ученици от четвърти, пети и шести клас разговаряха откровено по темата ,,Развитие и проблеми на юношеството” в ОУ,,Иван Рилски” в с. Кошарица. Проявата бе организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към община Несебър по линия на инициативата „Училище за родители“.

Публикувано на 15.12.2015 от Пресцентър Община НесебърБЧК –НЕСЕБЪР : СТАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ
Червенокръстците отчетоха дейността си през годината

По време на отчетната сесия на Общинската организация на БЧК – Несебър за дейностите й през 2015 г. стана ясно, че много от гражданите, които търсят червенокръстците, за да предложат помощта си, стават доброволци на каузата. Това бе сред основните акценти в доклада на Виолета Георгиева, деен представител на структурата в морския град.

Публикувано на 08.12.2015 от Пресцентър Община НесебърДнес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания
Дружеството на инвалидите – Обзор празнува 10- годишен юбилей от своето създаване
Членовете на Дружеството на инвалидите – Обзор, се събраха днес, за да почетат своя празник и за да отбележат 10-годишния юбилей от съществуването на клуба. За да ги уважат и поздравят, тържеството посетиха Красимира Тодорова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ към община Несебър и кметът на Обзор Христо Янев.

Публикувано на 03.12.2015 от Пресцентър Община НесебърПореден открит урок на тема „Трафик на хора“ с ученици от ПГ „Иван Вазов” – Слънчев бряг
Пореден открит урок на тема „Трафик на хора“ се проведе днес с ученици от горните класове на ПГ „Иван Вазов” – Слънчев бряг. Организатор на тематично събитие бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Несебър (МКБППМН), а основният лайтмотив на срещата бе „бъдете информирани“. Именно на това послание неколкократно фокусира вниманието на децата водещата на открития урок Румяна Костова - психолог към консултативния кабинет на МКБППМН.

Публикувано на 27.10.2015 от Пресцентър Община НесебърЦентърът за обществена подкрепа в Несебър разработи две програми за работа с деца
Центърът за обществена подкрепа в Несебър разработи програма за работа с деца на тема „Квилинг -хоби от хартия“, както и програма за превенция на насилието и агресията в училище. Първата работилница по квилинг за деца се проведе вчера в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Гюльовца, и предизвика огромен интерес сред учениците. Предстоят серия от работилници за мъници в ОУ „Св. Иван Рилски” – с. Кошарица, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Гюльовца, ОУ „Св. Св. Кирил и Методи” – Свети Влас, и ОУ „Васил Левски” - с. Тънково,.

Публикувано на 08.10.2015 от Пресцентър Община НесебърОт първи октомври в община Несебър отново ще бъде предлагана социалната услуга „Обществена трапезария”
От първи октомври в община Несебър за шеста поредна година започва предлагането на социалната услуга „Обществена трапезария”. Услугата се предоставя по Национален проект „Обществени трапезарии”, финансиран чрез Фонд „Социална закрила” към МТСП, с който беше сключен договор на 12.09.2015г.
През настоящата година капацитета на услугата ще бъде увеличен от 45 на 50 лица. Проектът дава възможност на потребителите да получават топла храна за обяд – супа, основно ястие и хляб.

Публикувано на 25.09.2015 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 следваща»

Content Management Powered by CuteNews
Архив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013
shadow