Новини от община Несебър

Фолклорна група „Незабравка“ покори Одрин

ФГ "Незабравка" при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова взе участие в Одрин в X-тата Балканска среща, посветена на Деня на детето в Турция - 23.04 . Училищни групи от Турция, Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Румъния, Молдова и България бяха поканени както от консулите, така и от директорите на Одрински училища.

Малките "незабравки"- от 9 до 13 г. посетиха Началното училище "Плевня", което ги бе поканило. Там те се запознаха се с директор, учители и влязоха в класовете, където поднесоха подаръци.В свободното си време разгледаха Музея на здравето. Вечерта на сцена край изкуствено езеро участваха в концерт, посветен на предстоящия празник.

Тодорка Станеловa-директор на СУ "Л. Каравелов"-Несебър, заедно с две момичета облечени с автентични Еркечка лазарска носия и Ихтимански костюм, бяха приети от валията на Одрин.

В деня на детето с дълго шествие всички групи участваха в дефиле, преминавайки покрай джамията Селимие, обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, до сцената, построена на главната пешеходна улица. В концерта, продължил 7 часа, несебърските деца се представиха великолепно с Джиновски, Северняшки и Пирински танци. Българските ритми и автентичните народни носии очароваха турската публика, която ги посрещна и изпрати с бурни овации. Завръщайки се от Турция , групата се готви за ново предизвикателство - участие в Празника на фолклорното изкуство "Като жива вода", Суворово.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017