Новини от община Несебър

Несебър има национален победител в престижно състезание по английски език

19 ученика от СУ”Любен Каравелов” – Несебър се класираха за националния кръг на Шестото национално състезание по английски език. Престижната проява се организира от издателство PEARSON LONGMAN България специално за училищата от общността „Пиърсън Лонгман училища в България” и цели да запознае учениците със специфики от формата на международните изпити Pearson Test of English. Координатор за Несебър е преподавателят по английски език Мария Колева.

Във въртешноучилищния кръг на Четвъртото национално състезание по английски език по формата PTE, който позволява оценяване и валидиране на познанията по английски език се явиха 69 ученика, разпределени в седем категории. Задачите в тестовете бяха изключително разнообразни, като включваха слушане и четене с разбиране, както и писане на текст между 80 и 200 думи в зависимост от нивото на явяващите се. След проверката на писмените работи по утвърдени ясни и точни международни стандарти, бяха излъчени финалистите за националния кръг, като всеки от тях е с почти максимален брой точки.

Под ръководството на своите преподаватели по английски език деветнадесетте финалисти усилено се подготвиха за националния кръг в Бургас. В категория Young Learners Мая Минкова от IV клас се нареди на първо място с максимален брой точки – 90 . Нейната преподавателка по английски език е Елена Кулева. Достойно е и представянето на останалите несебърски участници.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017