Новини от община Несебър

Проект „Пътувания до обекти на световното наследство в Европейския съюз“

Старинен град Несебър е част от обектите на световното културно наследство, които ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“ са включили в своята най-нова онлайн платформа „Пътувания до обекти на световното наследство в Европейския съюз“. Този проект е част от инициативите на ЮНЕСКО в областта на устойчивия туризъм.

Финансиран с европейски средства, проектът стартира през 2017 година и обхваща 34 обекта от списъка на Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО, разположени на територията на целия Европейски съюз.

През първата фаза на проекта е създаден модерен уебсайт с цел популяризиране на европейското културно наследство в Китай и страните от Северна и Южна Америка. Подбраните дестинации са разпределени в четири тематични раздела: „Древна Европа“, „Кралска Европа“, „Романтична Европа“ и „Европа под земята”. Старинен град Несебър е част от раздел „Древна Европа“.

Тази година, уебсайтът VisitEUWorldHeritage.com е номиниран за 23-те награди „Уеби“ в категория за най-добър уебсайт за пътуване. Всеки, който желае би могъл да изрази подкрепата си като гласува на https://bit.ly/2FN3K2I до 18.04.2019 г.

Наградите „Уеби“ (https://www.webbyawards.com/) са учредени през 1996 год. и са смятани за еквивалент на „Оскарите“ в света на интернета. Те се присъждат от Международната академия за дигитални изкуства и науки, която се състои от повече от 2000 експерти и иноватори от областта на индустрията и технологиите. Призовете се присъждат в 42 категории, сред които за най-творчески уебсайтове, реклама и медии, онлайн видео, мобилни сайтове и приложения, социални медии. Избират се двама победители във всяка от категориите, един от членовете на Международната академия за дигитални изкуства и науки, и един от интернет потребителите, които гласуват чрез „Гласът на публиката“.

Втората фаза на проекта „Пътувания до обекти на световното наследство в Европейския съюз“ включва популяризиране на дигиталната платформа чрез поредица от социално-медийни кампании, първата от които, под надслов „Открийте културата и историята на Европа“, се проведе в периода февруари - март 2019 год. В рамките на кампанията бе разпространено едноименното специално издание на „Нешънъл Джиографик“, посветено на проекта.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017