Новини от община Несебър

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НЕСЕБЪРСКИ УЧЕНИЦИ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО РУСКИ ЕЗИК И В ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен беше домакин на Националната олимпиада по руски език. В нея взеха участие 121 ученици от 16 области. За втора поредна година финалистите от СУ „Любен Каравелов“ - Несебър достойно представиха най-голямото училище в общината.

До националния кръг на олимпиадата бяха допуснати Камила Брагина и Милена Чичканова от 9 б клас и Полина Бутова от 10 а клас. Момичетата от Несебър заеха две четвърти и едно пето място, което ги нарежда сред най-добрите в страната.Несебърските ученици регистрираха изключително успешно представяне и в областния кръг на олимпиадата по английски език. Общо шест гимназисти извоюваха възможността да се състезават с връстниците си от областта. Всички те показаха високо ниво на знания, като трима от тях се наредиха сред най-добрите. В групата на деветокласниците на второ място се нареди Тодор Пирев от 9 а клас, при десетокласниците трето място зае Валентин Георгиев. Габриела Колева е на второ място при дванадесетокласниците. Успешното представяне и отличните резултати на възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър са плод на труда на учениците и техните преподаватели.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017