Новини от община Несебър

УСПЕШНО НАЧАЛО НА СЕЗОН`2019 ЗА ВЕТРОХОДЦИТЕ ОТ ОМК „НЕСЕБЪР-2000“

В края на миналата седмица в Турция се проведе VII Bodrum İnternational Optimist Regatta – едно от най-силните състезания за детския ветроходен клас в Югоизточна Европа. България се прeдстави със състезатели от 5 клуба, като отбора на Общински морски клуб „Несебър-2000“ бе най-многочислен – 6 деца. Според  ветрохдния сайт Nauticabull  може да се твърди, че VII BIOR е най-силното българско участие в този форум. За първи път България прави толкова добро класиране, изпреварвайки традиционно силните състезатели на Гърция. Това стана благодарение на несебърския състезател Георги Маноилов. Той завърши квалификациите четвърти и записа престижното седмо място в генералното класиране. От българските състезатели първи места в три гонки записаха единствено момчетата на Несебър – две победи за Георги Маноилов и една за Владимир Пинков. Георги Маноилов представи страната ни и в съпътстващото състезание Country Cup, с участието на по един представител от нация, като финишира на 10 място.

Индивидуално представяне на несебърските ветроходци:
Златна група : Георги Маноилов – 7 място;
Сребърна група:   Владимир Пинков – 4 място
Александър Вангелов – 9 място
Мартин Митев – 16ти
Божидара Бозовайска – 20та
Рози Кънева – 36та.

В VII Bodrum İnternational Optimist Regatta участваха 350 състезатели от повече от 15 държави. Другите български клубове, представили страната ни са „Кап. Г. Георгиев  Порт Варна“,  ЯК „Черноморец“ - Бургас, ЯК „Порт Бургас“ и ОМСК „Циклон“- Поморие.

Отново в Турция най-добрата „оптимистка“ на ОМК „Несебър-2000“ за миналата година Диана Маркова направи успешен първи старт в клас „Лазер 4.7“.  На регатата в град Текирдак, Маркова завърши на 4 място в общото класиране и първа сред девойките. За съжаление технически проблем е причина за отнемане на златния медал.

Така в Несебър бе донесен първия за сезон`2019 медал – сребро.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017