Новини от община Несебър

ПЪРВИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КАМПАНИЯТА ЗА САМИ

В съботната сутрин група от наши съграждани изнесоха, натовариха и  предадоха на рециклираща фирма,  събраните в Демонстрационния център на занаятите капачки по инициативата „Море от капачки за Сами“.

Резултатът от акцията е 1700 кг., предадени за вторични суровини дребни пластмасови отпадъци.

Инициативата, която е подкрепена от Община Несебър и лично от кмета Николай Димитров, е посветена на кауза в помощ на дете с увреждане. Събраните средства са предадени на семейството за подпомагане на рехабилитацията му.

Акциите под надслов  „Море от капачки за Сами“ ще продължат през цялата текуща 2019г. За целта метални  кутии с форма на  сърца, осигурени от кмета на общината г-н Димитров, са монтирани на няколко централни места в  селищата Равда, Обзор и Несебър.  Предстои поставяне  на сърца в Слънчев бряг и Св. Влас.

В кутиите  гражданите и гостите на общината могат да оставят капачки или излезли от употреба дребни пластмасови предмети.
Припомняме ви, че кампанията „Море от капачки за Сами“ бе започната по  инициатива на председателя на Сдружението на занаятчиите и творците Надежда Трифонова. Нейната енергичност и отдаденост на каузата за Сами са пример за благородство и хуманност.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017