Новини от община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР С НОВА ИНИЦИАТИВА НАСОЧЕНА КЪМ МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА

Община Несебър, със съдействието на кмета Николай Димитров и съвместно със Сдружението на занаятчиите и творците - Несебър, поде инициативата “Аз и мама“. Тя e насочена към децата и майките в града ни. Новата инициатива цели да се даде шанс на младите хора да творят и възпитават децата си в дух на креативност и творческо въображение.

Сдружението на творците и занаятчиите и Община Несебър канят всички майки с деца на препоръчителна възраст от 3 до 8 години, да се включат в първото мероприятие под надслов „Аз и мама танцуваме“. То ще се проведе на 03.02.2019г. от 16.00 часа в сградата на Демонстрационния център на занаятите (бившата поликлиника) на втория етаж.

Темите на следващите мероприятия ще бъдат съобразени с желанията и препоръките на майките, като сбирките, инициирани от общината и сдружението, ще отразяват традиционни празници от българския народен календар - Сирни заговезни, Баба Марта, Лазаров ден, Великден и др.

Формата на мероприятията ще бъде отворена и темите ще се определят по график. Занятията ще включват ръчната изработка на сувенири, кулинарни изделия и предмети, посветени на различните празници и традиционните обредни украси, които ги съпътстват.

Нека заедно да работим за творческото развитие на децата – нашето бъдеще.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017