Новини от община Несебър

ЗА ДЕВЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА В КОШАРИЦА ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ДОМАШНАТА НАДЕНИЦА

За девета поредна година в Кошарица се проведе Празникът на домашната наденица.

В центъра на китното несебърско село се събраха жители от всички съставни селища на общината. Събитието откри кметът на селото Павел Павлов, който поздрави οт свое и от името на кмета на общината - Николай Димитров, участниците и гостите на празника.

И тази година производители на домашно приготвени мезета представиха своите продукти, а специално подбрано жури оцени качествата им.

Ежегодният кулинарен конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества, тази година спечели Апостол Славов, на второ място се нареди Мария Трендафилова, а на трето Гергана Ковачева. Те получиха грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Павел Павлов и подаръци, осигурени от местното читалище. За празничното настроение на присъстващите днес се погрижиха фолклорна група "Магия", танцовият ансамбъл към местното читалище "Светлина - 1928" и хорът за гръцки песни „Месамбрия“ към НЧ “Яна Лъскова-1905” – Несебър. В празника се включи и постоянно живеещият в селото немски гражданин Харди, който изпълни мелодии и песни с характерни тиролски напеви.

Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша червено вино. Такива прояви дават възможност на хората да общуват, да се веселят и да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.
Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017