Новини от община Несебър

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ПОСВЕТЕН НА АЛЕКСАНДЪР-РОБЪРТ СЪБРА НАД 9000 ЛВ.

На 24 юли на сцената на Амфитеатъра в Стария град се състоя благотворителен концерт, който Община Несебър организира в помощ на каузата за малкия Алекс.
Александър- Робърт Ангелов е от с.Равда и e само на четири месеца. След провеждането на много изследвания на Алекс е поставена тежката диагноза - вродена билиарна атрезия тип II (липса или запушване на жлъчните пътища), което предполага чернодробна трансплантация в чужбина. Донор на детето ще бъде  неговият баща, но за да се осъществи операцията е необходима значителна сума в много кратък срок.

Инициативата за организиране на концерт, чрез който да се наберат средства за лечение, бе подета от близки до семейството на детето и бе безрезервно подкрепена от кмета на общината Николай Димитров.
На Амфитеатъра безвъзмездно се изявиха: една от най-ярките съвременни звезди на българската поп-музика Тони Димитрова; Данислав Кехайов-главен художествен ръководител и директор на Ансамбъл „Пирин“ - Благоевград, фолклорист и народен певец; Станислава Христова  и деца от ОДК- Несебър. Емоционалните изяви на изпълнителите развълнуваха присъстващите гости и граждани на Несебър, и мнозина направиха допълнителни дарения на място.

Събраната от инициативата сума възлиза на 9173,70 лв.
Благодарим на всички хора с големи и щедри сърца и милостиви души, които се включиха в благородната кауза за Алекс, реализирана чрез благотворителния концерт.

В края на събитието от името на кмета Николай Димитров бяха изказани думи на благодарност към изпълнителите и бе поднесена кошница с цветя.
Събраните над необходимите за лечението на Алекс средства, ще бъдат прехвърлени по сметката на друго нуждаещо се дете.
Гражданите на Общината неведнъж са доказвали своята съпричастност и сплотеност, своето милосърдие и благородство към хуманни каузи.
Община Несебър няколко пъти годишно организира благотворителни инициативи в помощ на нуждаещи се деца. На централни места в почти всички прилежащи селища са поставени метални кутии с формата на сърце, в които всеки може да пусне пластмасови предмети, за да помогне на дете със здравословен проблем.Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017