Новини от община Несебър

БАНЯ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК

На 20 юли- Илинден село Баня отбеляза своя празник.

Денят започна със света литургия. За всички, уважили храмовия празник на банянската църква „Св. Пророк Илия“ бе раздаден традиционният курбан за здраве и благословение.

Гости на празника на село Баня бяха кметът на община Несебър Николай Димитров, зам. кметовете Лазар Япаджиев и Иван Гургов, общински съветници и кметове на съставни селища на общината.

Тържествата на площада започнаха с поздравителни думи от кмета на селото Емил Огледалов.

Своите приветствия към жителите и гостите на Баня поднесе и кметът на общината г-н Димитров, който поздрави присъстващите и им пожела веселие и добро настроение в празничната вечер. В своето слово той изрази удоволствие отново да присъства на празника на Баня и честити на всички именици. Градоначалникът припомни, че предстои стартът на един от най-значителните за селището проекти - строителството на многофункционална сграда с обществено предназначение. Сградата ще бъде двуетажна с помещения предназначени за читалищна и спортна дейност, както и пенсионерски клуб. Предвижда се на прилежащия към сградата площад да се изгради сцена за провеждане на различни прояви.

Тържествата в селото продължиха с изпълнения на оркестър „Радост“, гр. Обзор с ръководител Красимир Сидеров и солистка Снежана Иванов и завършиха с празнична заря.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017