Новини от община Несебър

Концерт и поетична вечер белязаха 15 февруари в Несебър

Концерт на Хора за градски песни „Блян“ и Хора за гръцки песни „Месемврия“ при НЧ „Яна Лъскова - 1905“ на пл. „Жулиета Шишманова“ и поетична среща в Конферентен център „Сочи“ белязаха 15 февруари в Несебър. Културните прояви дадоха възможност за приятно съчетание на галеща сетивата музика и поезия, носеща наслада за душата.

В едночасовия концерт на площад „Жулиета Шишманова“ публиката чу новия репертоар на Хора за градски песни „Блян“ и пя заедно със самодейците песни за любовта и виното. Любими и популярни гръцки хитове също зарадваха публиката, която аплодира силно изпълнителите.

Малко по-късно в Конферентен център „Сочи“ Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър-Световно наследство“ откри поетичната среща под надслов „Любовна лирика“. „Сигурен съм, че творчеството на гостуващите автори ще докосне душата ви и ще се почувствате облагородени и обогатени. “, изрази мнение той. Веднага след това Роза Боянова, Елка Василева, Живка Иванова, Наталия Недялкова, Живка Митова и Лилия Христова - всички от Сдружение Бургаската писателска общност, прочетоха свои красиви стихове, посветени на любовта и виното пред почитатели на това изкуство.

Празничната културна програма продължава с още интересни предложения. Днес от 17.00 часа ще се състои концерт с участието на изпълнители и състави при НЧ „Яна Лъскова -1905“ и Общински детски комплекс - Несебър на пл.“ Жулиета Шишманова“ в Новия град. Малко по-късно – от 19 часа Общински театър – Несебър ще представи постановката Бардак“ по Габриел Барили на с режисьор Димитър Еленов в НЧ „Яна Лъскова- 1905“. Спектакълът ще се играе и утре в същия час и на същото място.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017