Новини от община Несебър

Харизматичният поп певец Миро със запомнящ се концерт в Несебър на 14 февруари

Харизматичният поп певец Миро направи запомнящ се концерт в Несебър на 14 февруари. Салонът на читалище „Яна Лъскова“, където се състоя събитието, бе препълнен от фенове на звездата. Много от тях припяваха едни от най-обичаните му парчета по време на концерта.

Миро зарадва присъстващите с най-големите си хитове като „Минаваш през мен“, „Гълъбо“, “Губя контрол, когато”, “Август е септември”, “Колко ми липсваш”. Талантливият певец представи и най-новия си сингъл – „Песен за теб“, който бе пуснат в медийното пространство същия ден. По желание на публиката Миро изпълни и популярни песни от съвременната българска поп и рок музика. Веднага след концерта, който бе подарък за празничния ден от Община Несебър, изпълнителят раздаде множество автографи и се снима със свои фенове.
Малко по-рано се състоя тематична изложба, подредена от Дружеството на несебърските художници в Културния център „Артиум“. Експозицията, част от културната програма за 14 февруари, даде възможност на любителите на изобразителното да се насладят на изящни маслени и акрилни творби, живопис и няколко пластики. Събитието от името на кмета Николай Димитров откри Златин Чаушев началник-отдел на „Несебър –Световно наследство“. Експозицията ще бъде отворена за посещение в дните 15-17 февруари за всички, които са пропуснали официалното й откриване.

Празничният 14 февруари започна с пресъздаване на ритуала по зарязване на лозята с участието на ФФ „Българка“ и ФФ „Македонка“ при НЧ „Яна Лъскова - 1905“ на площада в новия Несебър. В духа на народните традиции бяха отправени пожелания за плодородие, берекет и пълни бъчви с вино.

Събитията в седмицата на любовта и виното в Несебър продължават днес с две прояви: концерт на Хор за градски песни „Блян“ и Хор за гръцки песни „Месемврия“ при НЧ „Яна Лъскова - 1905“ на пл. „Жулиета Шишманова“ в Новия град от 16.30 часа и среща с поети от Писателското дружество в Бургас в Конферентен център „Сочи“ в Стария Несебър от 18 часа.

Утре от 17.00 часа ще се състои концерт с участието на изпълнители и състави при НЧ „Яна Лъскова -1905“ и Общински детски комплекс - Несебър на пл.“ Жулиета Шишманова“ в Новия град.

На 16 и 17 февруари от 19 часа ще се играе Общински театър – Несебър с режисьор Димитър Еленов ще представи постановка „Бардак“ по Габриел Барили в НЧ „Яна Лъскова- 1905“.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017