Новини от община Несебър

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР СА С ОТВОРЕНИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ СЪРЦА

Общата сума, събрана на четиридневния благотворителен базар „Подари коледа“ на Община Несебър е над 15 000лв. Парите ще бъдат дарени на деца в нужда.

В рамките на базара бе проведена кампания под мотото „Коледа за Сами и приятели“. Сумата, събрана в кампанията през благотворителните дни е 11 527лв. Инициативата, която бе подета от Дружеството на творците и занаятчиите и бе осъществена с изключителната подкрепа на общината и кмета - Николай Димитров, обедини голяма част от местната общност.

ДГ „Калина Малина“, ДГ „Моряче“ и ДГ „Слънце“ в Слънчев бряг откликнаха на каузата и организираха собствени благотворителни базари, посветени на Сами и приятели.

Освен за кампанията „Коледа за Сами и приятели“, различните обществени и творчески организации от общината събираха средства и за други нуждаещи се. В ежегодно организирания от общината благотворителен базар участие взеха граждани, членове на читалищни и училищни състави, и общински структури и организации. По традиция щандовете бяха отрупани с ръчно изработени картички, коледни играчки, сувенири и разнообразни кулинарни произведения. В продължение на четири дни граждани и гости на общината можаха да усетят празничния дух на предстоящите рождественски дни и да откликнат в хуманни каузи, които Община Несебър подкрепя.

В последния ден на благотворителните мероприятия бе организирано общоградско веселие. Участие в него взеха ООШИ – Несебър, ТС „Месамбрия“, ТГ „Хоромания“, ТГ „Задявка“ и ТГ „Илинден“.

Участници в организацията и провеждането на базара бяха: Дружеството на творците и занаятчиите – Несебър, самодейци от НЧ „Яна Лъскова, ФГ „Незабравка“, деца от СУ„Любен Каравелов“, ОДК – Несебър, ТФ „Заря“ Ротари клуб и др.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017