Новини от община Несебър

ПРАЗНЕНСТВО ЗА ЮБИЛЯРИТЕ НА РАВДА

Преди дни Пенсионерският клуб в Равда, чества годишнина от създаването си. По този повод и по вече създадена традиция юбилярите от клубa , навършили 80, 70 и 60 години бяха почетени по случай своята кръгла годишнина, като милото събитие бе организирано от председателя им Трайчо Божинов.

Гости на тържеството бяха кметът на Община Несебър Николай Димитров и кметът на Равда – Андон Бакалов. Те поздравиха юбилярите и лично връчиха специално приготвените за случая подаръци.

В приветственото си слово кметът на Несебър, Николай Димитров увери присъстващите, че общината ще продължи да подкрепя пенсионерските клубове, защото членовете им с дългогодишния си труда в полза на общността си са заслужили нашето признание, почит и уважение.

Община Несебър развива активна социална политика, насочена, както към подрастващите, така и към хората с увреждания и възрастните си жители. Част от тези грижи са ежегодните безплатните прегледи организирани в СБР „Несебър“ и МЦ „Месамбрия“, който са насочени именно към възрастната част от жителите на общината, курсове по компютърна грамотност, провеждани по пенсионерските клубове, и диабетен скрининг по всички населени места.

От догодина всички пенсионерски клубове ще бъдат оборудвани с апарати за кръвно налягане и глюкомери. Предложението бе направено по време на работна среща, озаглавена „Реални проблеми – реални възможности за разрешаване“ по направление „Реални грижи за всеки- 2017- 2018“.

Кметовете на Несебър и Равда пожелаха на присъстващите здраве, дълги години да посещават любимия си клуб и много радост и щастие в предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Пенсионерският клуб в Равда е създаден през 1995 година. И вече двадесет и три години събира възрастните хора на селото и с много инициативи осмисля свободното им време.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017