Новини от община Несебър

УЧИЛИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН

По традиция училищата на територията на Община Несебър отбелязват световния ден за борба със СПИН. Тема до болка позната, но актуална за всички подрастващи.

Учениците от ПГТ,,Иван Вазов '' Слънчев бряг и тази година поставиха на своите съученици червена лентичка, символ на кампанията изразяваща солидарност към хората, живеещи с ХИВ. На разположение на учащите се бяха предоставени брошури и материали с полезна информация относно рисковото поведение и превенцията на болестта. Учениците изготвиха презентации и табла по темата.

Денят бе отбелязан и в най-голямото училище на територията на общината-„Любен Каравелов“- Несебър. Деца от пети до седми клас подготвиха проекти по темата. Раздаваха се лентички и информационни материали. Учениците запалиха свещи, подредени във форма на лентичка – символ на борбата със страшната болест. Призивът да не затваряме очи пред толкова страшен проблем изпъкваше във всички инициативи.


Все повече хора биват засегнати от него и трябва винаги да сме отговорни към най-ценното, което притежаваме- живота си. А и да бъдем човечни с тези, които са имали лош късмет или са сгрешили, разчитайки единствено на късмета си и сега няма как да се върнат назад, а просто са длъжни да приемат болестта като част от ежедневието.

Всяка година в България се регистрират около двеста нови случая на заразени с ХИВ. В момента вирусоносителите в нашата страна са малко повече от 2800 души.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017