Новини от община Несебър

„РАБОТИЛНИЦА ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ И НАПИТКИ“ С УЧЕНИЦИ ОТ СВЕТИ ВЛАС И ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Tемата за здравословното хранене бе предмет на съвместната инициатива на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“-град Свети Влас и Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг.

Бъдещите хотелиери, готвачи и бармани показаха завидни умения при приготвянето на лакомства по здравословни рецепти. Особено впечатляващи бяха бонбони от сушени плодове и ядки без захар и глутен и цитронадата с Алое вера.

В „Работилница за здравословни храни и напитки“ взеха участие учителите по практическо обучение в гимназията по туризъм Жана Белчева, Христина Панчукова и Владимир Милков, заедно със своите ученици, Белослав Белчев, Радостина и Панчо - 9б клас, с профил „Ресторантьор“ и Мартин Здравков от 12 клас, професия „Готвач“. Присъстващите бяха впечатлени от майсторските умения на Владимир Милков, бивш ученик на гимназията и носител на награди от Националното състезание „Най-добър млад барман“ - първо място и „Най-добър барман“ при мъже в състезание на Асоциацията на барманите-отново класиран първи.

Инж. Ваня Андреева, зам.-директора на Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг направи презентация на тема „Модерно е да се храниш здравословно“. Целта бе начина на хранене да се представи не само като модна тенденция , но и като част от съвременната култура в кулинарията. Акцентите в нея бяха консумацията на сезонни плодове и зеленчуци, брой хранения дневно, количество на течностите необходими за правилното функциониране на метаболизма.

«Работилница за здравословни храни и напитки» е първата от поредицата съвместни мероприятия, свързани със здраволовното хранене на учениците, които ще бъдат представени от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“-град Свети Влас и Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017