Новини от община Несебър

ОТКРИТ УРОК НА ТЕМА „ТРАФИК И УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ“ В УЧИЛИЩЕ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ В НЕСЕБЪР

Днес Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Несебър организира открит урок на „Тема трафик и употреба на наркотици“ .Срещата се състоя в заседателната зала на училище „Любен Каравелов“ и събра ученици от деветите и десети класове.

Гости лектори по изключително актуалната тема бяха представител на агенция „Митници“- инспектор Павел Романов, съдия Мария Берберова от Районен съд Несебър и представител на детска педагогическа стая към полицията- инспектор Димо Димов.

Засегнати бяха теми за начините и методите за контрабанда и наказанията, които се предвиждат при опит за пренасяне на забранени вещества и субстанции. На подрастващите бе обяснено, че незнанието не е извинение при извършване на престъпление и предвидените от закона присъди са тежки и се изтърпяват ефективно. За рисковете от провалено бъдеще, за неизрядно съдебно досие съпътстващо извършване на дори минимална простъпка на закона говориха съдия Берберова и инспектор Димов.

Употребата и търговията с наркотици и забранени вещества, лавинообразното нарастване на ползването на така наречените леки наркотици , като канабиса, водят до последствия касаещи цялото общество.Наркотиците предизвикват бърза и тежка зависимост и тяхната употреба непременно отключва психически заболявания. Лечението от наркотична зависимост е тежко и в много случаи неуспешно.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017